Lifestyle Blog

Je interieur opfrissen zonder veel geld uit te geven

By  | 

Je interieur opfrissen

Je interieur opfrissen. Iedereen heeft wel eens zo’n moment. Je kijkt rond in je eigen huis, en je wordt gewoon niet echt enthousiast. Je meubels raken gedateerd, of hebben hun beste tijd wel gehad. De boel heeft geen duidelijke eigen stijl, maar is in de loop der jaren niet meer dan een verzameling spullen geworden, die niet per se goed bij elkaar passen. Je vindt je eigen woonkamer maar saai, niet gezellig en eigenlijk helemaal niet wat je ervan in je hoofd had voorgesteld. Het liefst zou je alles eruit gooien, en helemaal opnieuw beginnen met inrichten. Maar budgettair gezien ligt dat wel een beetje ingewikkeld…

Tafelzeil

Het hoeft niet veel geld te kosten

Als je helemaal bent uitgekeken op je interieur, zou je misschien het liefst helemaal opnieuw beginnen. Alles eruit gooien, alles nieuw kopen. Feit is echter dat dat behoorlijk kostbaar kan zijn, zeker als je dat gevoel zo’n beetje ieder jaar wel een keer hebt. Nieuwe meubels kosten veel geld, en om die steeds maar weer te vervangen, dat is een beetje zonde.

Gelukkig zijn er ook manieren om je interieur een flinke opfrisbeurt te geven zonder al te veel geld te besteden. Je kunt daarbij vaak zelfs je bestaande meubels behouden. Soms is alles op een andere plek zetten, je kamer opnieuw inrichten met je bestaande meubels, al een goede manier om de boel weer een beetje op te frissen. Ook kun je je meubels zelf er anders en beter uit laten zien. Plakfolie kan je daarbij goed helpen; daarmee tover je een saai tafeltje in een handomdraai om in een echte blikvanger. Maar ook een likje verf, waarmee je een saaie kast plots een heel nieuwe look geeft is vaak een succes. Of denk in accessoires. Een mooi tafelkleed zorgt ervoor dat je eettafel er heel anders uitziet, en eventuele beschadigingen direct niet meer zichtbaar zijn. Nieuwe kussentjes op de bank frissen daar de boel flink op, en een groot schilderij of een uitvergrote foto aan de muur zorgt ervoor dat je ogen vanzelf die kant op gaan, en minder aandacht hebben voor de meubels die je zo zat bent.

Wel nieuw, maar toch ook weer niet

Is dit voor jou niet genoeg, en wil je echt iets nieuws? Sprint dan eens niet naar een grote meubelzaak, maar probeer het bij de kringloopwinkel. Dan hoeven er niet speciaal voor jou nieuwe meubels gemaakt te worden, wel zo duurzaam, terwijl je toch wat nieuws in huis haalt. Het leuke aan een bezoekje aan een kringloopwinkel, is dat je er echt een heel interieur bij elkaar kunt struinen. Niks wat kant en klaar bij elkaar past, maar zelf mixen en matchen tot je de perfecte inrichting gevonden hebt. Uniek, en voor een prijsje waarbij het ook niet zo’n probleem is als je er na een paar jaar weer op uitgekeken bent. Breng je zelf ook je oude meubels naar de kringloop, dan zorg je ervoor dat een ander daar ook nog even van kan genieten. Mooi toch?

raamfolie
Raamfolie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.