Lifestyle

Je woning verduurzamen tips

By  | 

Je woning verduurzamen tips

Je woning verduurzamen tips. Om je woning te laten verduurzamen kun je je eerst even verdiepen in de verschillende subsidies die hiervoor beschikbaar zijn. Het verduurzamen van je woning kost namelijk (veel) geld. Wel haal je dit er altijd binnen een aantal jaar uit en is het natuurlijk beter voor het milieu. Gelukkig heeft de overheid diverse subsidiemogelijkheden beschikbaar gesteld. Zo kun je subsidie aanvragen voor het aanschaffen van een biomassaketel, warmtepomp, of andere duurzame verwarmingselementen.

Isoleer je muren

Als je alvast iets wilt doen waar je niet meteen de hoofdprijs voor wilt betalen en waar je meteen effect mee bereikt is dat echt het isoleren van je muren. Je zult meteen merken dat de warmte beter binnen blijft en dat je het minder koud zult hebben. Daarnaast hoef je dus de kachel niet meer zo hoog te zetten omdat de warmte langer binnen blijft.

Isoleer je dak en vloeren

Als je de smaak te pakken hebt na het isoleren van je muren en je wilt nog meer warmtewinst pakken dan is het isoleren van je dak en vloeren een logische volgende stap. Een gunstige bijkomstigheid van dakisolatie is dat je dak niet te veel warmte opneemt in de zomer. En in de winter is je voordeel dat er juist minder warmte verdwijnt. Dit geldt ook voor je vloeren.

Maak gebruik van een palletkachel

Houtpellets worden steeds populairder in Nederland, en dat is ook niet zo gek! Ze zijn namelijk CO2-neutraal, dus bijzonder milieuvriendelijk. Als je thuis een oude kachel hebt staan dan vervang je die voor de modernere variant, namelijk de palletkachel. In deze kachel gaan pallets dat zijn kleine houten korrels die als brandstof dienen. Je hebt dus een fysieke verbranding in de ruimte die je wilt verwarmen, meestal de woonkamer. Met een afvoerpijp of schoorsteen worden rookgassen en fijnstof actief afgevoerd naar buiten middels een ventilator. Voor meer informatie kijk je even op de houtpellet specialist.

s
Pallets gespot op toppellets.nl

Vervang je kozijnen en maak gebruik van plakstrips

Als je kunsttof kozijnen hebt dan zit je prima. Kunststof kozijnen worden gemaakt van PVC. PVC-materialen zijn inmiddels tot tien keer te recyclen zonder kwaliteitsverlies. Voor houten kozijnen moet hout worden gekapt en dit is niet natuurvriendelijk. Heb je al houten kozijnen? Dan hoef je die niet perse te vervangen, want houten kozijnen isoleren maar iets minder dan kunststof. Daarnaast komt er vaak tocht naar binnen via je deuren. Hier kun je tochtstrips voor plaatsen.

Warmtepomp en zonnepanelen

Wanneer je huis volledig is geïsoleerd kun je denken aan bijvoorbeeld een warmtepomp of zonnepanelen. Een warmtepomp is een duurzaam alternatief op aardgas om je huis te verwarmen. Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en voegt die toe aan het water in je cv-ketel. Zonnepanelen zijn duur in de aanschaf en zullen pas op langere termijn kostenbesparing opleveren. Toch is investeren in zonnepanelen zinvol. Niet alleen voor het milieu, maar ook doordat de prijs voor elektriciteit ieder jaar rond de 6% stijgt.

Tot zover deze blog over: Je woning verduurzamen tips.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.