Lifestyle

Kerstcadeau en diner tips

By  | 

Kerstcadeau en diner tips

Met kerst gaat het bij ons natuurlijk niet om de religieuze feestdag. We vieren het samen zijn met z’n allen. Op dit soort dagen zijn we extra dankbaar dat we gezegend zijn met familie. Meestal gaat kerst bij ons als volgt. Op dag 1 gaan we naar de ouders van mijn man en eten we samen met zijn kant van de familie. Op de tweede kerstdag zijn we bij mijn ouders, m’n broer, zijn vriendin en mijn oma en dan heeft mijn moeder altijd een hele tafel vol lekkere hapjes. De 3e kerstdag hebben we zelf in het leven geroepen omdat mijn man ook nog een moeder en een zusje heeft, dus dan gaan we meestal die dag naar McDonald’s.

 kerstcadeau en diner tips

Diner ideeën

Dag 1

Lekker gourmetten. Je kunt dan allemaal lekker met elkaar aan tafel terwijl iedereen zijn groenten/vlees/vis/ vegaburgers etc bakt. Onder de gourmet plaat bakken we eerst eitjes en na afloop pannenkoekjes als dessert.

Dag 2
Meestal maakt mijn moeder echt heel veel gerechten. Zo is er vaak soep, garnalencocktail, brood met tappenades, salade, een hoofdgerecht en toetjes.

Dag 3
Lekker naar McDonald’s
Omdat de kids dat super leuk vinden.

Kerstcadeau tips

Voor mijn schoonzusje, het zusje van mijn man die nu 14 is, heb ik de goodiebox besteld. Daar zitten allemaal vernieuwende beauty producten in. Verder stop ik daar ook een bon in voor een fotoshoot. Gaat ze super leuk vinden.

Schaaltjes van bowls- dishes en een hapjesplank

Mijn moeder spaart van alles, vooral veel servies, dus aan haar zijn dit soort stevige schaaltjes wel besteed. Ook ga ik met haar er even tussen als in moeder en dochter uitje. Voor mijn schoonouders heb ik dit jaar een hapjesplank besteld. Dit staat heel gezellig op tafel. Je kunt de plank vullen met lekkere hapjes.

hapjes plank van bowls and dishes

Mes en houten snijplank

Mijn schoonmoeder heeft net haar keuken vernieuwd. Op haar keukenblad zal deze mooie houten snijplank met mes zeker niet misstaan.

 

En natuurlijk is niet iedereen ‘in’ voor iets nieuws. Onze goede familie vriend die ook ieder jaar aanschuift voor het kerstdiner krijgt tradiegetrouw altijd een flesje Jenever. Ook altijd dezelfde van hetzelfde merk dit doe ik gemakkelijk online: Jenever bestellen via www.drankdozijn.nl
Dit jaar zit er ook een kersttrui bij met van die lampjes. Ik heb deze nog niet binnen dus daarom heb ik er helaas geen foto van. Zo blijft hij  lekker warm tijdens deze koude feestdagen

Tot zover deze kerstcadeau en diner tips blog. Zie ook mijn sinterklaasblog voor meer inspiratie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.