Lifestyle

Kerstwensen

By  | 

Kerstwensen

Het einde van het jaar komt eraan en dat betekent dat we wel eens terugdenken aan het afgelopen jaar. We staan stil bij wat we hebben meegemaakt en met wie we graag nog meer tijd willen doorbrengen in het nieuwe jaar. Hét ideale moment om onze kerst- en nieuwjaarswensen naar onze geliefden te versturen. Pak het dit jaar eens anders aan! Verstuur jouw wensen op een originele manier, bijvoorbeeld door je kerstkaarten zelf te maken of helemaal af te stappen van kerstkaarten. Er zijn namelijk meer dan genoeg andere manieren om je kerstwensen naar vrienden en familie op te sturen.

Doe het helemaal zelf

Elk jaar opnieuw gewone kerstkaarten kopen is makkelijk en snel, maar natuurlijk niet zo persoonlijk. Het goede nieuws: je hoeft helemaal geen supercreatief brein te hebben om het op een originele manier aan te pakken. Een klein gebaar heeft vaak al een grote impact. Laat bijvoorbeeld kerstkaarten maken met foto’s van je hele gezin. Dat kost weinig moeite én zo verras je jouw geliefden met een kaart waar de liefde vanaf spat. Of knutsel zelf een kaartje in elkaar: ga aan de slag met wat droogbloemen en groen uit de tuin. Een fris én lekker geurend kerstkaartje met natuurlijke materialen. Heerlijk, toch? 

kerstwensen
Kerstwensen: Adventskalenders gespot op tadaaz.be

Orginele kerstwensen

Wil je het graag nog wat origineler aanpakken en afstappen van het traditionele formaat? Maak dan een leuke jaarkalender met welgemeende kerst-, nieuwjaars- of andere wensen. Ook hier kun je eindeloos variëren: maak een jaarkalender vol gekke en mooie foto’s van jezelf en de kids. Schrijf bij iedere foto een (kerst)wens zodat jouw geliefde elke maand van het nieuwe jaar kan genieten van jullie snoetjes én een mooie boodschap. Niet echt fan van foto’s? Dan kun je deze vervangen door een motiverende quote voor elke maand of een leuk complimentje. Wedden dat jouw kalender met een glimlach onthaald zal worden? 

Net dat tikkeltje meer

Als je helemaal van papieren wensen af wilt, kan je nog een stapje verder gaan. Laat bijvoorbeeld jouw kerst- of nieuwjaarswensen printen op een etiket en plak het op een wijnfles! Dàt is pas origineel. En het is nog makkelijk ook: je label kan je helemaal zelf maken dankzij de gratis website Canva, een online ontwerpprogramma waar zelfs de grootste leek eenvoudig een etiket ontwerpt. Je vindt er heel wat leuke templates terug – even aanpassen naar jouw smaak en klaar! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.