Lifestyle

Keuken mooier maken

By  | 

In deze blog wil ik wat tips met jullie delen wat betreft het mooier maken van de keuken. Zo na de zomer is mijn hoofd weer een stuk leger en dan zie ik opeens allerlei projectjes in het huis. Nu heb ik daar heel erg weinig tijd voor omdat het zo lekker gaat met mijn tv werk. Ik ben een heuse pilot aan het produceren voor de publieke omroep yes! Toch wil ik op zijn minst iets gedaan hebben aan het huis deze zomer dus heb ik tussen de vakantie, het werk en de kids, toch tijd vrij kunnen maken om de keuken mooier te maken.

Kastjes reorganiseren

Ik weet hoe suf dit klinkt, maar het hoort wel bij een mooie keuken, Je kunt geen ‘spic en span keuken’ hebben waarbij er steevast een kopje uit de kast valt als je hem probeert open te doen. Ik heb dit jaar ook alle plastic spullen weggehaald. Nimra is inmiddels 3 en die eet sinds kort niet meer uit plastic borden. Dus al het plastic servies heb ik apart in een doos gedaan voor ik,  je weet maar nooit, ooit weer zwanger raak.

eetbakjes uitzoeken

Bakjes uitzoeken

Ik denk dat deze wel herkenbaar is. De set plastic opbergbakjes die zo langzamerhand een eigen leven zijn gaan leiden. Zo is onze lade vol bakjes: diep triest. Er ontbreken zowel deksels als bakjes en alles ligt in een complete chaos door elkaar. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de hele zooi in een tas heb gedaan en bij mijn moeder heb afgeleverd. Die heeft namelijk vaak het missende deel in haar (even diep trieste) bakjes la en zo kon zij een heleboel paren vormen. Nadat ik de complete bakjes terug heb gekregen heb ik ze dan ook netjes georganiseerd in 1 lade.

keuken mooier maken

Prullenbak vervangen

Wij hebben een redelijk saaie prullenbak. Gewoon zo’n groot metaal nietszeggend ding. Er is nog niemand die ooit binnen is gekomen en die zei: ‘Goh wat hebben jullie een mooie vuilnisbak’.. Omdat ie dus zo gewoon is. Maar nu ik dus veel home blogs schrijf, verschijnen ook de meest interessante persberichten in mijn mailbox. Zo heb ik laatst wat tijd besteed aan het lezen over de evolutie van de vuilnisbakken. Die mogen er tegenwoordig wezen. De prullenbak anno 2018 komt in de kleur van je keuken en heeft bijvoorbeeld een  Touch Bin.Ook heb je dit soort mooie prullenbakken met  meerdere binnenbakken, handig voor afvalscheiding als je zoals ik, steeds bewuster aan het leven bent.

prullenbak blog

Geef de keuken een grote beurt

Dat laat ik aan manlief over, want die kan goed schoonmaken als het moet. Ik kan goed opruimen, ben een kei in het organiseren (onder dwang). Kan overigens ook oppervlakkig schoonmaken. Maar dingetjes zoals de magnetron of oven compleet uitsoppen tot er zowel onder als boven (want boven in de magnetron en oven is het nogal lastig schoon te krijgen) geen kruimeltje zit is niet mijn ding.

Neem leuke planten

Bij ons overleven de planten het niet in de keuken omdat het er gewoon te koud is in de winter en te heet in de zomer. Dus hebben wij nu heuse cactussen. Dus hang een plant op  of  slingers. Geef je overbodige servies, potten en pannen weg aan de plaatselijke kringloop et voila. Een mooie keuken. En nu door met de dingen des levens

cactussen

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.