Lifestyle

Kind erge buikpijn na eten

By  | 

Kind erge buikpijn na eten

Kind erge buikpijn na eten. Mijn zoon had opeens na elke maaltijd buikpijn. Het begon eerste met af en toe buikpijn. We wisten toen nog niet dat het na de maaltijd was. Daarna werd het opeens dagelijks pijn na het avond eten. Na een paar weken had hij ook buikpijn op school bij het fruitmoment en of na het broodje.

Kind erge buikpijn na eten

Kind erge buikpijn na eten. De buikpijn was ook aan het begin, gewoon vervelend maar niet super pijnlijk. Nadat hij een keer uiteten was en na de pizza bijna op de grond lag van de pijn in zijn buik vond ik het genoeg. Ik heb meteen een afspraak gemaakt bij de dokter. De weken voor de doktersafspraak hebben we eerst nog het fodmap dieet bij hem geprobeerd omdat we dachten dat hij niet tegen brood/pasta of pizza kon. Hij had namelijk niet bij elke maaltijd buikpijn nog dus het kon op dat moment ook een allergie zijn tegen iets. Ik vermoedde granen of andere ingrediënten die in brood en pasta zitten.

Naar de dokter kind met buikpijn

De dokter had ons een beetje afgepoeierd de eerste keer toen ik zei dat mijn kind buikpijn had na het eten.. Ze luisterde het verhaal aan en stelde vragen die wij beantwoorden. Ze vroeg of hij wel genoeg dronk want daar kan je ook buikpijn van krijgen. Maar we werden naar huis gestuurd met: Kijk het nog even aan.

Erge buikpijn

Mijn zoon bleef maar helse buikpijnen ervaren. Dus na een paar dagen heb ik nog een afspraak gemaakt bij de dokter en gepusht voor een bloedtest en ontlastingstest en een glutentest. Daar kwam niets uit dus zei de dokter dat het wel weer over zou gaan. Maar ik nam daar geen genoegen mee en heb aangedrongen om een afspraak met de kinderarts in het ziekenhuis te maken en maar goed dat ik dat gedaan had

Kinderarts

Nadat we zijn klachten precies vertelden bij de kinderarts kreeg hij een onderzoek van de dokter waarbij ze zijn buik voelde. Er werd weer een bloed en poeptest afgenomen en hij kreeg paracetamol tegen de pijn. Na een week werden we gebeld. Ze hadden aan de hand van zijn klachten en alle testen kunnen uitsluiten dat het een voedselallergie was en ze dachten dat hij een maagbacterie had. Maar dan een maagbacterie die je niet makkelijk kunt aantonen middels poeptest, bloedtest etc. Ik vroeg of hij niet een maag darm onderzoek kon krijgen, want we waren inmiddels een beetje ten einde raad. Zijn buikpijn werd alleen maar erger en inmiddels had hij er last van na elke maaltijd en kon hij ook niet echt meer naar school.

Medicijnen

Sinsdsien is mijn zoon gestart met elke ochtend een klein pilletje Pantoprazol. Ze zijn gelukkig super klein want je moet ze wel in z’n geheel doorslikken. Helaas merkten we niet echt verschil. Na het eerste pilletje had ie al iets minder buikpijn na het avond eten dan de dag ervoor. Dus we dachten dat het echt hielp, maar dat was maar een dag zo. Erna bleef de buikpijn erg aanhouden.

Spoedeisende hulp kind met buikpijn echo

En toen ging het echt mis er was een avond dat hij zoveel buikpijn had dat hij zei dat zijn buik in brand stond en dat hij meteen naar het ziekenhuis wilde. Ik heb toen de huisartsenpost moeten bellen, maar vanwege de coronadrukte in het ziekenhuis kon hij alleen pijnstillers krijgen zonder dat hij gezien werd.

Een paar dagen erna was het wederom weer vreselijk. Dit keer mochten we wel langskomen en kreeg hij een echo en nog een bloed onderzoek. We kregen van beide de uitslag en alles was goed. Dus ze konden niks vinden en erge ziektes enzo uitsluiten.

Medicijnen tegen buikpijn bij kind via ziekenhuis

Naast de Pantoprozol kreeg hij ook paracetemol ( 3x per dag) en 2x per dag Ibrufen. Daarnaast kreeg hij ook een zakje voor zachtere ontlasting voor de zekerheid. Uit het niets had ik een kind die 7 keer per dag medicijnen nodig had en die zich niet fit genoeg voelde voor school en voetbal. Het was echt een hele erge tijd, ik denk wel het allerergste wat we ooit mee hebben gemaakt. Het was vooral zo naar omdat ze niet echt iets konden vinden en hij dus pijnbestrijding kreeg tegen iets waarvan niemand wist wat.

Buikpijn na elke maaltijd het overheerste ons leven

Het was dus echt een zware tijd, niemand wist wat hij had. Na bijna 6 weken pantoprazol, de 2x Ibrufen en 3x paracetemol per dag had hij nog steeds vaak buikpijn. Ik merkte alleen wel dat hij geen buikpijn kreeg bij de volgende producten:

Eten waar kind geen buikpijn van krijgt

Dat was popcorn, cake, meeste soorten snoep, naturel chips. Heel soms ging een tosti ook goed net als komkommer zonder schil.

Op school moest ik uitleggen dat hij alleen maar dit kon eten omdat hij anders te erge buikpijn kreeg. Mijn zoon is iemand die gek ik op alle soorten eten. Hij is geen zoetekauw dus snoepjes en cake is iets wat hij niet zo snel zou kiezen. Ik hoorde de juf gewoon denken: een snoep/cake dieet?

Steeds kleine beetjes eten

Wat we ook in die periode deden was mijn zoon kleine beetjes eten geven. Dus als hij normaal 3 boterhammen als ontbijt at, gaven we hem er nu dan 1 per 1,5 uur. Zodat hij ze toch binnen kreeg, maar dan dus in beetjes. Op deze manier dachten we zijn buik/ darmen zo min mogelijk te belasten.

Geloven dat kind wel echt buikpijn had

Mijn zoon en ik hebben een goede band samen, ik heb hem nog nooit betrapt op een leugen. Ik ben natuurlijk heel veel gaan googelen en overal op het internet staat dat kinderen die gepest worden tegen hun ouders liegen zodat ze thuis kunnen blijven. Ik heb de juf gebeld om te vragen of er iets aan de hand was op school. Ze zei van niet. Ik heb mijn kind ook gesmeekt mij te vertellen of er iets speelde. Ik zei hem ook dat als er ook maar iets was we er samen uit zouden komen. Maar hij bleef maar zeggen dat hij echt niet gepest werd, dat hij school juist leuk vond en dat hij graag weer naar school wilde.

Hypnotherapie

Ik ben met hem naar hypnotherapie geweest om te kijken of er een trauma was of iets wat de buikpijn. Ook daar kwam niks uit. Ik had net een afspraak gemaakt met een helderziende dame om te kijken of zij erachter kon komen en toen..

En toen ging het ietsjes beter uit het niets

Het spijt me als jij die ouder bent die naarstig opzoek is naar een cure voor buikpijn en ik je niet kan helpen. Ik kan je alleen zeggen misschien als ze ook niks kunnen vinden dat het bij jou kind ook uiteindelijk vanzelf overgaat. Mijn zoon ging dus van een beetje buikpijn, naar heel veel buikpijn tot diverse ziekenhuis testen en dagelijkse medicijnen. Maar het kwam uit niets en het ging langzamer hand ook weer weg. Het werd gewoon steeds beter. Ik dacht ook eerst dat het kwam door het cake/popcorn dieet. Maar daar zat geen brood of avondeten in en hij had natuurlijk super veel honger dus ik gaf hem dan vaak met risico voor veel buikpijn steeds maar 1 broodje of dingetje per uur en dan dus de hele dag door kleine bites zodat hij toch nog wat kon eten maar dus geen grote maaltijden.

Weer gezond

Na ongeveer 2,5 / 3 maanden ging het weer beter. Als hij dan bijvoorbeeld 1 boterham op had dan kon hij er toch nog eentje eten in hetzelfde uur. Dat was ervoor echt onmogelijk. Daarnaast begon hij weer avondeten mee te proberen en de buikpijn bleef uit. Na 5 dagen belde ik het ziekenhuis. Ik vertelde dat het beter ging en of we nu door moesten met de testen. Het ziekenhuis zei dat er niet echt iets te testen meer viel, omdat ze alles al hadden getest en ze niks lichamelijks konden vinden. Ik vroeg of we alvast met iets van de medicijnen konden stoppen. Ze zeiden dat de pijnstilling eraf mocht.

Medicijnen stop

Gewoon cold turkey in zijn geheel. Het was heel gek, maar ook zonder de pijnstilling bleef de buikpijn uit. Hij kon steeds meer eten weer en hij kreeg ook zijn gezonde blosjes weer op zijn wangen. Hij kon weer naar school en weer naar voetbal.

Kind erge buikpijn na eten

Blij en opgelucht

We zijn nu bijna 3 maanden verder sinds dit allemaal gebeurt is en hij heeft sindsdien echt geen buikpijn meer gehad. Een keer kreeg hij wel buikpijn na het eten, maar hij zei meteen: Mama maak je geen zorgen dit is een normale buikpijn. Ik weet dus niet welk virus of bacterie hem gekweld heeft. Of het psychisch was wat zich lichamelijk uitte. Ik weet niet of het iets is was terug gaat komen. Helaas hebben we geen zekerheid. Het enige wat we hebben gehad is heel veel geluk en natuurlijk hebben we geleerd dat gezondheid het allerbelangrijkste is op de wereld. We zijn blij en dankbaar en vooral opgelucht. We leven nu ook extra mee

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.