Kinderen

Kinder horloge GPS en bellen

By  | 

Kinder horloge GPS en bellen
Joehoe ik heb weer een leuke gadget mogen reviewen: Een horloge voor kinderen met een GPS
tracker en een bel mama/papa functie. Ik heb dit horloge samen met mijn 5-jarige zoon Noah drie weken uitgetest en inmiddels kan ik alle vragen die ik aanvankelijk had over dit horloge beantwoorden. Bij deze onze bevindingen, antwoorden en beschrijving:

Beschrijving kinder horloge:
Het horloge ziet eruit en werkt ook als een gewoon horloge met digitale tijdsaanduiding, in cijfers. Het horloge is ook een telefoon. Vooraf kan je 2 telefoonnummers invoeren waarnaar je kind kan bellen. Er zit een noodknop op en er zit een GPS ingebouwd zodat je altijd weet waar je kind is. Je kunt een Fence opstellen dit is een locatie waar je kind op dat moment hoort te zijn. Als je kind die dan het horloge draagt die plek verlaat krijg je bericht.

Kinder horloge GPS en bellen

Kleine kinderpols:
Noah heeft een klein polsje, ik wist niet zeker of het kinderhorloge zou passen, maar hij past. 

Kinder horloge GPS en bellen

Waar te koop?
Je kunt dit horloge online bestellen bij Montoro

Hoe snel is de levering? Binnen 3 werkdagen in huis na ontvangst betaling.

Wat kost het? Horloge, incl. simkaartje €. 89,50. Daar komen dan nog de €. 5,70 DHL verzendkosten bij, dus in totaal €. 95,20 

Zijn er nog extra kosten aan het horloge verbonden?
Nee. 
Indien je het horloge als telefoon wilt gebruiken dan heeft deze een simkaartje nodig . Het horloge wordt geleverd met een door Montoro Nederland geinstalleerd sim-kaartje met €. 5,- beltegoed. Ook zijn er tegenwoordig al abonnementen van 5 of 6 euro per maand als je vaak gaat bellen met je kind. Verder zijn er geen extra kosten als een jaarlijkse update. Sommige horloges van concurrerende sites hebben dit dus kijk hier mee uit.

GPS
Via een app op je telefoon kun je het horloge zo vaak tracken als je wilt. Laatst was ik met mijn zoon in het muziek gebouw en stuurde mijn man ons onze de locatie door. De locatie is heel erg nauwkeurig. Maximaal 5 meter afwijking wereldwijd.

Bestand_003 (2)

Waterdicht?
Helaas is het horloge niet waterproof. Het horloge is, zoals de meeste horloges, spat-waterdicht. Je moet er niet mee gaan zwemmen. Wij hebben het zelf niet uitgetest, maar als een horloge spat-waterdicht is zou je er wel mee moeten kunnen douchen e.d

Geo Fence
Dit vind ik zelf een hele briljante functie. Je kunt bijvoorbeeld een soort muur instellen. Voorbeeld: SCHOOL. Je kind is op school. Je stelt deze plek in als school. Als je kind de school verlaat krijg je meteen een bericht. Zo weet je dus ten alle tijden waar je kind is.

Opladen
Het horloge is net als een mobiele telefoon. Deze moet je eens in de 2-3 dagen laden. Op een dag dat we veel gebeld hebben moeten we hem in de avond al laden zodat hij de volgende dag weer gebruikt kan worden. Op een dag dat we het horloge thuis laten is de batterij niet echt gebruikt en kan hij de volgende dag gewoon weer mee.
Een puntje van kritiek is dat de lader een beetje on-Europees is. Er zit een clipje met pinnetjes die je aan het horloge koppelt. De USB connector  Het stekkertje moet dan in je pc/laptop of op een USB adaptor.

Wie kan mijn kind bellen?
In principe alleen 2 personen, dus bijvoorbeeld papa en mama. Maar als oma of tante wil bellen dan kun je dat apart instellen. Dit is extra veilig zodat geen enkele vreemde jouw kind kan bellen.

Kan mijn kind met het horloge bellen?
Ja je kind kan alleen naar de 2 vooraf ingestelde nummers bellen. Aan de zijkant staan de woorden MAM en DAD. Deze 2 kunnen gebeld of opgepiept worden. 

Het horloge heeft ook een alarmknop:
Door op die knop te drukken worden om beurten de twee van te voren ingevoerde telefoonnummers gebeld, net zo lang tot een van de twee antwoord.

Het horloge heeft ook een sabotage alarm:
Als het horloge wordt afgedaan/afgepakt/losgemaakt van de pols, wordt een alarm gegenereerd naar jouw mobiele telefoon.

Hebben ze bij Montoro nog andere GPS/ Trackers voor kinderen?
Ja zeker je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Zo is er naast het horloge een sleutel hanger met GPS zodat je altijd kunt weten waar je kind, geliefde, koffer, of zelfs golftas is.  Ook kun je erachter komen waar je gestolen fiets is als je bijvoorbeeld kiest voor een fietstracker, verborgen in je stuurstang.En als oma in nood is dan hoeft ze alleen maar te drukken op haar personal tracker.

Ervaring:
Ik ben zeer tevreden over het kinder horloge. Ik weet ten alle tijden waar mijn kind is. Als mijn zoon een plek verlaat waar hij is ingechecked krijg ik een melding en hij kan mij ALTIJD bellen als er iets is. Ook vind ik het leuk om Noah te bellen als hij bij oma is of als hij bij een vriendje aan het spelen is. Zo kan ik direct met hem overleggen of hij bijvoorbeeld al naar huis wil. Tot nu toe was de locatie altijd precies als ik hem uittestte en doet alles het gewoon goed. Het enige nadeel vind ik toch wel de lader. Ik had liever een bijbehorende lader erbij gehad die speciaal bij dit horloge past.  Overigens hebben wij zelf geen GPS horloges. Wij zijn meer van de Fossil horloges. Ik vind ze zelf erg elegant en je hebt ze voor verschillende gelegenheden. 

Bestand_005 (2)

***Kinder horloge GPS en bellen
*** Deze blog is een samenwerking tussen Mounira’s Mansion en Montoro Nederland

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.