Lifestyle

Kindermodellen, moeders en bureaus

By  | 

Kindermodellen, moeders en bureaus

Vaak krijg ik vragen van moeders die hun kind graag in willen schrijven bij een modellenbureau. Meestal vragen ze me dan welke bureaus goed zijn, wat een kind kan verdienen en hoe het in z’n werk gaat.

Ook krijg ik vragen als:  kindermodellenbureau Nederland, Waar kan ik mijn kind inschrijven? Model worden zonder ervaring? Kindermodel 13 jaar? Voor Mounira’s Mansion leek het me leuk wat meer info te geven aan deze mama’s, door te schrijven over mijn eigen ervaringen met mijn zoontje Noah.

Blog

Dus vandaar deze blog: kindermodellen, moeders en bureaus.  Noah heeft met Fenna geshoot en ik heb met Lois gewerkt. Ook heb ik Casting directors Winnie Bosch van Winnie Casting en Bo Vrinten van IDCasting om hun mening gevraagd. Met dank aan Janneke die ook heeft meegewerkt aan dit stuk.

Al je liever alles wilt weten over acteur/ actrice worden klik dan hier

Lois Noah Fenna
*Foto Credit: Esther Oerlemans Portegijs en Beppie Veldhuizen
Lois
*Foto Credit Danielle Bloemen
Mama Magazine
* Mounira en Noah voor Mamamagazine Foto Credit Elmar Krop

In deze vlog volgen we mijn dochter Nimra ( 3 jaar en kindermodel) op de filmset en fotoshoot:

Eisen waar je kindje aan moet voldoen:

Als je wil dat je kind een succesvol kindmodel wordt dan zijn er een aantal factoren zeer belangrijk:
-Je kindje moet het absoluut zelf graag willen en leuk vinden. Denk aan kids die gewoon AAN gaan als er een camera op ze gericht is en niet verlegen zijn. Dit zijn meestal ook  kids die thuis toneelstukjes opvoeren, poseren voor de spiegel etc. Als je het hebt over baby’s dan zijn het makkelijke baby’s die niet veel huilen.

Fotogeniek

-Je kind moet fotogeniek zijn. Een kindje kan nog zo knap zijn, maar als dat op de foto’s niet te zien is dan is dat voor een opdrachtgever niet interessant.

-Als ouder/verzorger moet je veel tijd investeren, om je kindje onder de aandacht te brengen. Je moet vrij kunnen nemen van werk of een vervanger mee kunnen sturen naar een casting of shoot als je zelf niet kunt.

Bo Vrinten
*Bo Vrinten

Bo Vrinten zegt hierover: “Belangrijk is dat het kind er lol in heeft. Anders kan het erg nadelig werken (ook op de langere termijn).”
Winnie Bosch zegt hierover: Het is net als met sport: laat je kind zelf de keuze maken of hij/zij wil werken als model of acteur.”

Typecasting:

Als je je kind bij een castingbureau of modellenbureau hebt ingeschreven dan kan het even duren voordat je iets van hen hoort. Het kan best zijn dat ze de komende maanden niet op zoek zijn naar, bijvoorbeeld, een 2-jarig meisje van Indische afkomst. Ja, het is waar: alle kindjes worden in hokjes ingedeeld. Het is aan de opdrachtgever om aan te geven waar hij naar op zoek is. Je kindje kan nog zo leuk en fotogeniek zijn, maar er is bijvoorbeeld veel minder vraag naar Chinese kindjes dan naar blanke kindjes. Het klinkt hard… maar het is echt zo.

Wat zegt Bo?


Bo Vrinten zegt hierover: “Wij krijgen steeds meer vraag naar multiculti kids. Het gaat er uiteindelijk om dat de doelgroep zich herkent in het beeld.”

Winnie Bosch zegt hierover: “Sinds een aantal jaren geleden het Italiaanse modebedrijf Benetton met een mooie campagne kwam met allerlei mixen, is het zo normaal om allerlei kleurtjes in een serie, blad of commercial te zien! Zo hoort het ook, we zijn een wereld met allerlei culturen en dat maakt het alleen maar uniek! Prachtig toch al die mixjes en halfbloedjes!”

Foto’s

Als ouder kun je zelf de kansen van je kind vergroten door te zorgen dat je eens in de zoveel maanden nieuwe foto’s stuurt. Sowieso is het handig om  een keer professionele foto’s te laten maken. Zo doet je kind meteen ervaring op en heb je goede foto’s.  Ook is het aan te raden dat je kind af en toe een workshop volgt in de richting waar hij of zij op wil. Bijvoorbeeld een modellen of acteerworkshop.
Je kunt wanneer je kind veranderd in uiterlijk ook zelf foto’s  maken, bijvoorbeeld ’s middags op straat, zodat het licht goed is. Een bakstenen muur als achtergrond en voila:

Setcard

Voorbeeld modellen setcard

Dit is een setcard: 3 foto’s van jouw kindermodel Waarvan het kindje er heel duidelijk op staat. Recht in de camera kijkend, lachend. Met de maten en leeftijd. Die kun je gewoon maken op piccollage of zelfs met instagram. Als je niet handig bent vraag iemand je te helpen.

tumble-n-dry
*Mijn zoontje Noah, voor Kindermodeblog.
Winnie
*Winnie Bosch

Update

Winnie Bosch zegt hierover: Ik probeer alle kinderen uit het bestand een kans te geven en niet alleen de kids waarvan ik elke week foto’s opgestuurd krijg. Toch, eerlijk gezegd, helpt het wel als moeders vaak een update mailen want dan hebben we mooie nieuwe foto’s en maten en hoeven we er niet steeds om te vragen.

Wat verdienen kinderen?

Wat je kindje verdient met een leuke fotoshoot kan heel erg verschillen. Een halve dag fotografie levert gemiddeld 100 euro op. Maar het kan ook veel meer zijn of minder. Sommige webshops kunnen hun modellen niet betalen en die betalen bijvoorbeeld in kleding (in natura). Als ouder kun je dus overwegen of het de moeite waard is om daar een halve, of zelfs hele dag vrij voor te nemen. Rijk wordt je kindje er meestal niet van, doe het dus vooral voor de ervaring en de leuke dag. En tja, als jouw kindje dan hét gezicht van een groot A-merk wordt, met een buy-out voor meerdere jaren dan is dat alleen maar heel erg leuk!

Wat verdient een kind?

Uurprijs kindermodel minimaal voor fotografie: 40 euro / 150
2 uur kindermodel minimaal voor fotografie 75 euro / 350

Dagprijs kindermodel

Halve dagprijs commercial 200/350 euro.
Buy out commercial prijs: 500/ 750 euro.

Je krijgt dan ook altijd een contract daarin staan de draaidagen en de afspraken betreft vergoeding en reiskosten. Wanneer het uitgezonden/ gepubliceerd wordt en waarop ( tv/billboard/internet etc)

noah en fenna
* Noah en Fenna voor Scapino

Hoe weet je of je kind fotogeniek is?

Doe de test: Je kunt het zelf testen door met een smartphone een aantal foto’s te maken van je kind. Als je 10 foto’s maakt moeten er 7 goed zijn. Als de helft bewogen of niet leuk is dan is je kindje niet geschikt. Je kunt natuurlijk wel oefenen en het vaker herhalen, mits je kindje dit zelf graag wil.
Winnie Bosch zegt hierover: “Een kind is fotogeniek als het altijd goed op een foto staat. Dus bij het ene kind moet je 10 foto’s maken en bij allemaal denk je… nou er zit er niet één bij die leuk is. En bij het andere kind is het altijd goed.”

Naturel

Bo Vrinten zegt hierover: ” Kinderen hebben een prachtige natuurlijkheid over zich en zijn op die manier vaak erg fotogeniek. Je kunt bijvoorbeeld zelf met je kind een shoot doen, of juist iemand vragen die net iets verder van je kind af staat. (soms prettiger voor je kind) Bekijk de foto’s zoals hoe een opdrachtgever er naar zou kijken. Let dan op de diversiteit, emotie en uiteraard de lol.”

Benieuwd of je kind geschikt is voor een televisie commercial?

ZIE HIER NOAH IN ZIJN EERSTE TELEVISIE COMMERCIAL.

Lees hier alles over hoe deze Casting eraan toe ging bij Groen Casting.

Pak je videocamera of telefoon en laat je kind bijvoorbeeld 6 keer hetzelfde zinnetje zeggen en daarna een hap van een toetje nemen. Want ja, voor commercials moeten kids héél vaak precies dezelfde zin en handeling over and over again kunnen doen. Zonder dat ze afgeleid raken of er geen zin meer in hebben.
                                                           

Fenna
* Foto Credit Esther Oerlemans Portegijs

Over Fenna: 

De 10-jarige Fenna Heuvel uit Amsterdam is een veel gevraagd kindermodel. Ze heeft al voor meerdere nationale en internationale merken model mogen staan: Tommy Hilfiger, Scotch & Soda, Reset, Supertrash Girls, Cakewalk, Sevenonseven, Pampolina, Hema, V&D, Didi Girls, Riviera Maison, Philips, Honig e.a.. De opdrachten lopen via één van de modellenbureaus waar Fenna staat ingeschreven. Het bureau stelt haar voor aan een opdrachtgever en haar ouders geven, na een aanvraag, de beschikbaarheid voor een bepaalde datum door. Ze houden daarbij rekening met Fenna’s andere hobby’s en sport die ze ook graag wil blijven doen. Het belangrijkste én doorslaggevende is dus altijd of Fenna de opdracht zelf graag wil doen! Wat ze later wil worden weet ze nog niet, haar middelbare school diploma eerst maar even halen …

1545550_10201015018572559_1419187975_n
* Foto Credit Beppie Veldhuizen

Over Lois: 

Ook Lois van net 13 jaar oud is een veel gevraagd kindermodel. Haar carrière startte toen ze zeven was. Ze heeft al voor vele mooie nationale en internationale merken model mogen staan: Nono, Scotch Rbelle, Reset ,Tommie Hilfiger, ,Mc Gregor, Mer du Nord, Geddes &Gilmore, Glamorous, June-D, Perry Sport, We fashion. Supertrash en Miele. Ook heeft Lois catwalkshows gelopen voor Danie Bles en Supertrash. Lois  is het vaste gezicht van Jacky Girls en Vingino. Ook heeft zij de Kids Just Love Fashion wedstrijd gewonnen. Haar opdrachten lopen via de modellen/castingbureaus waar ze staat ingeschreven. Ze beslist per klus of ze het wel of niet wil doen en natuurlijk gaat haar school (havo 2) altijd voor. Lois geniet van de mooie kansen die op haar pad komen. Later wil ze zeker verder met werken in de media.


Over Noah:

Noah is bijna 5 jaar en heeft al een aantal leuke projecten gedaan. Hij Heeft in de Fabulous mama gestaan toen hij 1,5 jaar oud was. Verder heeft hij model gestaan voor: Kindermodeblog, Amsterdam Hustle en Scapino. Noah is te zien in de commercial van Mathijs Maaltijdbox. Verder houdt hij van voetbal, zwemmen en lezen. O ja en ik ben apetrots op hem want hij is mijn zoontje. Maar ik ben ook erg trots op Lois en Fenna dat zijn ook kanjers.

Je kunt je bij mij niet inschrijven, ik ben geen modellenbureau. Maar bij deze bureaus wel. Dit zijn betrouwbare Kinder Modellenbureaus en Castingbureaus waar ik of Noah persoonlijk mee gewerkt hebben.

SCHRIJF JE IN BIJ DEZE BUREAU’S ( NIET BIJ MIJ)

Elskeskast
Kemnacasting (voor bijvoorbeeld SpangaS)
IDcasting
Winnie Casting
Moeder Anne Casting
John Doornik Casting
Dynamic Casting
De Castingstudio
Amillionfaces Casting
Dutch Casting
Hebbes Casting  (Betaald inschrijven a 15,-)
Typies Casting
Anti – Models
Eefje van Daal Agency
Xapp kindercasting  (Vanaf 3 jaar)
Typtop

NEXT BLOG:acteurs tips
Hoe word ik acteur actrice?

50 Comments

 1. Pingback: Dagboek van actrice Mounira Mansour (II) – Mounira's Mansion

 2. Pingback: Hoe word je acteur of actrice

 3. Pingback: Modellen Casting Amsterdam

 4. Pingback: Kindermodel gezocht 2015

 5. Pingback: Kind in Commercial

 6. Pingback: Candy Castle Amsterdam ervaring - Mounira's Mansion

 7. Pingback: OOTD: Quapi zomerjas ⋆ Marstyle

 8. Pingback: Moeder en dochter fotoshoot vlog - Mounira's Mansion

 9. Pingback: Goede Castingbureau's Nederland acteurs actrices - Mounira's Mansion

 10. Pingback: Presentatrice presentator worden tips - Mounira's Mansion

 11. Pingback: Acteerles in utopia Shelley - Mounira's Mansion

 12. Pingback: Makkelijk besparen

 13. Pingback: Vloerkleden * Mounira's Mansion

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.