Lifestyle

kindermodellen, moeders en bureaus

By  | 

Kindermodellen, moeders en bureaus

Vaak krijg ik vragen van moeders die hun kind graag in willen schrijven bij een modellenbureau. Meestal vragen ze me dan welke bureaus goed zijn, wat een kind kan verdienen en hoe het in z’n werk gaat.

Ook krijg ik vragen als:  kindermodellenbureau Nederland, Waar kan ik mijn kind inschrijven? Model worden zonder ervaring? kindermodel 13 jaar? Voor Mounira’s Mansion leek het me leuk wat meer info te geven aan deze mama’s, door te schrijven over mijn eigen ervaringen met mijn zoontje Noah.

Blog

Dus vandaar deze blog: kindermodellen, moeders en bureaus.  Noah heeft met Fenna geshoot en ik heb met Lois gewerkt. Ook heb ik Casting directors Winnie Bosch van Winnie Casting en Bo Vrinten van IDCasting om hun mening gevraagd. Met dank aan Janneke die ook heeft meegewerkt aan dit stuk.

Al je liever alles wilt weten over acteur/ actrice worden klik dan hier

Lois Noah Fenna
*Foto Credit: Esther Oerlemans Portegijs en Beppie Veldhuizen
Lois Kruiswegt
*Foto Credit Danielle Bloemen
Mama Magazine
* Mounira en Noah voor Mamamagazine Foto Credit Elmar Krop

In deze vlog volgen we mijn dochter Nimra ( 3 jaar en kindermodel) op de filmset en fotoshoot:

Eisen waar je kindje aan moet voldoen:

Als je wil dat je kind een succesvol kindmodel wordt dan zijn er een aantal factoren zeer belangrijk:
-Je kindje moet het absoluut zelf graag willen en leuk vinden. Denk aan kids die gewoon AAN gaan als er een camera op ze gericht is en niet verlegen zijn. Dit zijn meestal ook  kids die thuis toneelstukjes opvoeren, poseren voor de spiegel etc. Als je het hebt over baby’s dan zijn het makkelijke baby’s die niet veel huilen.

Fotogeniek

-Je kind moet fotogeniek zijn. Een kindje kan nog zo knap zijn, maar als dat op de foto’s niet te zien is dan is dat voor een opdrachtgever niet interessant.

-Als ouder/verzorger moet je veel tijd investeren, om je kindje onder de aandacht te brengen. Je moet vrij kunnen nemen van werk of een vervanger mee kunnen sturen naar een casting of shoot als je zelf niet kunt.

Bo Vrinten
*Bo Vrinten

Bo Vrinten zegt hierover: “Belangrijk is dat het kind er lol in heeft. Anders kan het erg nadelig werken (ook op de langere termijn).”
Winnie Bosch zegt hierover: Het is net als met sport: laat je kind zelf de keuze maken of hij/zij wil werken als model of acteur.”

Typecasting:

Als je je kind bij een castingbureau of modellenbureau hebt ingeschreven dan kan het even duren voordat je iets van hen hoort. Het kan best zijn dat ze de komende maanden niet op zoek zijn naar, bijvoorbeeld, een 2-jarig meisje van Indische afkomst. Ja, het is waar: alle kindjes worden in hokjes ingedeeld. Het is aan de opdrachtgever om aan te geven waar hij naar op zoek is. Je kindje kan nog zo leuk en fotogeniek zijn, maar er is bijvoorbeeld veel minder vraag naar Chinese kindjes dan naar blanke kindjes. Het klinkt hard… maar het is echt zo.

Wat zegt Bo?


Bo Vrinten zegt hierover: “Wij krijgen steeds meer vraag naar multiculti kids. Het gaat er uiteindelijk om dat de doelgroep zich herkent in het beeld.”

Winnie Bosch zegt hierover: “Sinds een aantal jaren geleden het Italiaanse modebedrijf Benetton met een mooie campagne kwam met allerlei mixen, is het zo normaal om allerlei kleurtjes in een serie, blad of commercial te zien! Zo hoort het ook, we zijn een wereld met allerlei culturen en dat maakt het alleen maar uniek! Prachtig toch al die mixjes en halfbloedjes!”

Foto’s

Als ouder kun je zelf de kansen van je kind vergroten door te zorgen dat je eens in de zoveel maanden nieuwe foto’s stuurt. Sowieso is het handig om  een keer professionele foto’s te laten maken. Zo doet je kind meteen ervaring op en heb je goede foto’s.  Ook is het aan te raden dat je kind af en toe een workshop volgt in de richting waar hij of zij op wil. Bijvoorbeeld een modellen of acteerworkshop.
Je kunt wanneer je kind veranderd in uiterlijk ook zelf foto’s  maken, bijvoorbeeld ‘s middags op straat, zodat het licht goed is. Een bakstenen muur als achtergrond en voila:

Setcard

Voorbeeld modellen setcard

Dit is een setcard: 3 foto’s van jouw kindermodel Waarvan het kindje er heel duidelijk op staat. Recht in de camera kijkend, lachend. Met de maten en leeftijd. Die kun je gewoon maken op piccollage of zelfs met instagram. Als je niet handig bent vraag iemand je te helpen.

tumble-n-dry
*Mijn zoontje Noah, voor Kindermodeblog.
Winnie
*Winnie Bosch

Update

Winnie Bosch zegt hierover: Ik probeer alle kinderen uit het bestand een kans te geven en niet alleen de kids waarvan ik elke week foto’s opgestuurd krijg. Toch, eerlijk gezegd, helpt het wel als moeders vaak een update mailen want dan hebben we mooie nieuwe foto’s en maten en hoeven we er niet steeds om te vragen.

Wat verdienen kinderen?

Wat je kindje verdient met een leuke fotoshoot kan heel erg verschillen. Een halve dag fotografie levert gemiddeld 100 euro op. Maar het kan ook veel meer zijn of minder. Sommige webshops kunnen hun modellen niet betalen en die betalen bijvoorbeeld in kleding (in natura). Als ouder kun je dus overwegen of het de moeite waard is om daar een halve, of zelfs hele dag vrij voor te nemen. Rijk wordt je kindje er meestal niet van, doe het dus vooral voor de ervaring en de leuke dag. En tja, als jouw kindje dan hét gezicht van een groot A-merk wordt, met een buy-out voor meerdere jaren dan is dat alleen maar heel erg leuk!

Wat verdient een kind?

Uurprijs kindermodel minimaal voor fotografie: 40 euro / 150
2 uur kindermodel minimaal voor fotografie 75 euro / 350

Dagprijs kindermodel

Halve dagprijs commercial 200/350 euro.
Buy out commercial prijs: 500/ 750 euro.

Je krijgt dan ook altijd een contract daarin staan de draaidagen en de afspraken betreft vergoeding en reiskosten. Wanneer het uitgezonden/ gepubliceerd wordt en waarop ( tv/billboard/internet etc)

noah en fenna
* Noah en Fenna voor Scapino

Hoe weet je of je kind fotogeniek is?

Doe de test: Je kunt het zelf testen door met een smartphone een aantal foto’s te maken van je kind. Als je 10 foto’s maakt moeten er 7 goed zijn. Als de helft bewogen of niet leuk is dan is je kindje niet geschikt. Je kunt natuurlijk wel oefenen en het vaker herhalen, mits je kindje dit zelf graag wil.
Winnie Bosch zegt hierover: “Een kind is fotogeniek als het altijd goed op een foto staat. Dus bij het ene kind moet je 10 foto’s maken en bij allemaal denk je… nou er zit er niet één bij die leuk is. En bij het andere kind is het altijd goed.”

Naturel

Bo Vrinten zegt hierover: ” Kinderen hebben een prachtige natuurlijkheid over zich en zijn op die manier vaak erg fotogeniek. Je kunt bijvoorbeeld zelf met je kind een shoot doen, of juist iemand vragen die net iets verder van je kind af staat. (soms prettiger voor je kind) Bekijk de foto’s zoals hoe een opdrachtgever er naar zou kijken. Let dan op de diversiteit, emotie en uiteraard de lol.”

Benieuwd of je kind geschikt is voor een televisie commercial?

ZIE HIER NOAH IN ZIJN EERSTE TELEVISIE COMMERCIAL.

Lees hier alles over hoe deze Casting eraan toe ging bij Groen Casting.

Pak je videocamera of telefoon en laat je kind bijvoorbeeld 6 keer hetzelfde zinnetje zeggen en daarna een hap van een toetje nemen. Want ja, voor commercials moeten kids héél vaak precies dezelfde zin en handeling over and over again kunnen doen. Zonder dat ze afgeleid raken of er geen zin meer in hebben.
                                                           

Fenna
* Foto Credit Esther Oerlemans Portegijs

Over Fenna: 

De 10-jarige Fenna Heuvel uit Amsterdam is een veel gevraagd kindermodel. Ze heeft al voor meerdere nationale en internationale merken model mogen staan: Tommy Hilfiger, Scotch & Soda, Reset, Supertrash Girls, Cakewalk, Sevenonseven, Pampolina, Hema, V&D, Didi Girls, Riviera Maison, Philips, Honig e.a.. De opdrachten lopen via één van de modellenbureaus waar Fenna staat ingeschreven. Het bureau stelt haar voor aan een opdrachtgever en haar ouders geven, na een aanvraag, de beschikbaarheid voor een bepaalde datum door. Ze houden daarbij rekening met Fenna’s andere hobby’s en sport die ze ook graag wil blijven doen. Het belangrijkste én doorslaggevende is dus altijd of Fenna de opdracht zelf graag wil doen! Wat ze later wil worden weet ze nog niet, haar middelbare school diploma eerst maar even halen …

1545550_10201015018572559_1419187975_n
* Foto Credit Beppie Veldhuizen

Over Lois: 

Ook Lois van net 13 jaar oud is een veel gevraagd kindermodel. Haar carrière startte toen ze zeven was. Ze heeft al voor vele mooie nationale en internationale merken model mogen staan: Nono, Scotch Rbelle, Reset ,Tommie Hilfiger, ,Mc Gregor, Mer du Nord, Geddes &Gilmore, Glamorous, June-D, Perry Sport, We fashion. Supertrash en Miele. Ook heeft Lois catwalkshows gelopen voor Danie Bles en Supertrash. Lois  is het vaste gezicht van Jacky Girls en Vingino. Ook heeft zij de Kids Just Love Fashion wedstrijd gewonnen. Haar opdrachten lopen via de modellen/castingbureaus waar ze staat ingeschreven. Ze beslist per klus of ze het wel of niet wil doen en natuurlijk gaat haar school (havo 2) altijd voor. Lois geniet van de mooie kansen die op haar pad komen. Later wil ze zeker verder met werken in de media.

Noah Nassenstein
Over Noah:

Noah is bijna 5 jaar en heeft al een aantal leuke projecten gedaan. Hij Heeft in de Fabulous mama gestaan toen hij 1,5 jaar oud was. Verder heeft hij model gestaan voor: Kindermodeblog, Amsterdam Hustle en Scapino. Noah is te zien in de commercial van Mathijs Maaltijdbox. Verder houdt hij van voetbal, zwemmen en lezen. O ja en ik ben apetrots op hem want hij is mijn zoontje. Maar ik ben ook erg trots op Lois en Fenna dat zijn ook mijn kanjers.

Je kunt je bij mij niet inschrijven, ik ben geen modellenbureau. Maar bij deze bureaus wel. Dit zijn betrouwbare Kinder Modellenbureaus en Castingbureaus waar ik of Noah persoonlijk mee gewerkt heb.

SCHRIJF JE IN BIJ DEZE BUREAU’S ( NIET BIJ MIJ)

Elskeskast
Kemnacasting (voor bijvoorbeeld SpangaS)
IDcasting
Winnie Casting
Moeder Anne Casting
John Doornik Casting
Dynamic Casting
De Castingstudio
Amillionfaces Casting
Dutch Casting
Hebbes Casting  (Betaald inschrijven a 15,-)
Typies Casting
Anti – Models
Eefje van Daal Agency
Xapp kindercasting  (Vanaf 3 jaar)
Typtop

NEXT BLOG:acteurs tips
Hoe word ik acteur actrice?

49 Comments

  1. Esmeralda

    maart 21, 2014 at 9:55 am

    Super neer gezet voor fenna en Lois

  2. Sharin

    maart 21, 2014 at 11:55 pm

    Een heleboel weet ik onderhand gelukkig al door de hulp van vele, maar jeetje wat is dit schrijven een welkom en mooi stuk.
    Dit zal een hoop moeders een goeie duw in de juiste richting geven.
    super. (waar was je 1,5 jaar geleden ^_*)

  3. Pingback: Dagboek van actrice Mounira Mansour (II) – Mounira's Mansion

  4. Alexandra

    juni 12, 2014 at 7:38 pm

    Leuk en duidelijk stukje Mounira!

  5. Pearl

    juli 7, 2014 at 6:23 pm

    Beste Winnie Bosch

    Ik wil graag wat foto’s van mijn dochterje doorsturen kan alleen jullie e-mail niet vinden.

    vriendelijk groetjes van Pearl van der Wijk

  6. sergio ramos varela

    augustus 2, 2014 at 12:30 am

    Ik wao graag mijn dochtertje inschrijven als het kan .

  7. Pingback: Hoe word je acteur of actrice

  8. Natalie

    augustus 26, 2014 at 8:15 pm

    Super deze info. Heel erg bedankt voor het delen. Sta op het punt om mijn dochter in te schrijven en hier heb ik echt wat aan.

  9. daphne

    oktober 4, 2014 at 8:20 am

    Ik ben mooi en cool maar ik overdrijf niet

  10. van dam

    oktober 29, 2014 at 7:07 pm

    ik zou graag willen mijn 2 dochter inschrijven ze willen zo graag modellen worden een is 8 met hele lange haren andere 12 met lengte van boven 1,70 en heel erg veel zin in model worden

  11. meisjeskleding

    oktober 30, 2014 at 3:27 pm

    bedankt!

  12. miranda de boer

    november 18, 2014 at 11:05 am

    Hallo allemaal

    Allereerst wat een goed stuk.
    Maar heb een vraag.
    Ik vroeg me eigen af of er ook interesse was voor een mix (Hindoestaans,Nederlands) tweeling.

    En bij welk bureau ik hun dan het beste kon inschrijven?BVD

    Mvg Miranda de boer

  13. Pingback: Modellen Casting Amsterdam

  14. Luna

    december 10, 2014 at 3:50 pm

    Woow die Fenna is een mooi meisje zeg wat ben ik jaloers zelf ga ik naar xapp!
    Ik wil ook graag model of actrice worden!

    Met vriendelijke groet luna

  15. Henk

    december 10, 2014 at 4:01 pm

    Hoi
    Boeie fenna is mooi
    Die noah is cute
    We zijn allemaal mooi
    Dus wat maakt het uit

  16. Pingback: Kindermodel gezocht 2015

  17. Pingback: Kind in Commercial

  18. rasic sabina

    november 29, 2015 at 11:39 pm

    Graag zou ik mijn dochtertje van 2,5 jaar inschrijven in een modellenbureau ze is zeer geïnteresseerd om op de foto te staan ze vraagt me bij alles wat ze doet foto’s te maken . Ze is fotogeniek heeft bruin haar bruine ogen en is licht getint van huid . Graag wie de omtrek van gent nog modelletjes zoekt je kan me steeds via mail conacteren . Mvg

    email
    zinoja111@hotmail.com

    • Janna

      december 17, 2017 at 2:26 am

      Ik denk dat jouw kind een hele mooie model word

  19. Tessa

    december 21, 2015 at 9:10 pm

    Hoi ik ben Tessa 13 jaar, en ik wil me graag inschrijven maar ik zou niet weten waar te beginnen. en kan je ook ergens gratis inschrijven?
    Gr Tessa

  20. alia ramadam

    januari 12, 2016 at 7:08 pm

    Mijn zoon wel graag en model woorden hij is 12 jaar oud en hij is Danser hij zoekt bij baantje om alle wedstrijden kan betalen.
    Mijn zoon heeft wel en een talent, hoe kan ik hem opgeven of inschrijven als iemand heeft belang laat mij weten.

    Mvg alia ramadan.

  21. Pingback: Candy Castle Amsterdam ervaring - Mounira's Mansion

  22. Thijn

    september 24, 2016 at 6:39 pm

    Ik zal het graag willen proberen en ik weet niet waar te beginnen wie kan me hierbij helpen

    Gr Thijn Vrolijk

  23. Denise

    november 19, 2016 at 3:21 pm

    Hoi wil graag mijn twee jonge opgeven als modelletjes heb een jongen van 5 en een van 9 maanden hoe en waar kan ik dat doen

  24. Syuzanna

    november 28, 2016 at 11:52 pm

    k zou graag willen mijn dochter Eva inschrijven ze wilt zo graag model worden een is 5. met hele lange haren met lengte van boven 106 cm en heel erg veel zin in model worden :)))

  25. Samara

    april 24, 2017 at 8:31 pm

    Hallo ik ben Samara Opsomer
    Ik ben 10 jaar
    Geboren op 18 november 2006
    Ik ben ongeveer 1.32 m ik zou heel graag model worden bij jullie .?

  26. Mina

    juli 2, 2017 at 10:22 pm

    Ik wil graag onze dochter inschrijven. Onze dochter heet Mina en al zeg ik het zelf, ze is erg knap en heeft prachtige bos vol krullend haar. Mina is 3 jaar oud en is dol op fotograferen. Kan iemand mij helpen waar ik haar het beste kan inschrijven?
    BVD

  27. Pinas

    juli 25, 2017 at 9:10 pm

    Goedeavond,

    Ik wil graag mijn zoontje inschrijven als kinder model.
    De vraag is wat kan ik allemaal doen om hem in te schrijven.

  28. Mahdeye Moradi

    augustus 30, 2017 at 8:00 pm

    Hallo. Ik wil mijn dochter mahdeye van 12 inschrijven voor modellen werk. Ze Is 1 meter 53. Ze wilt graag model worden

  29. Fatima

    september 12, 2017 at 6:56 pm

    Ik heb een dochter van 9jaar ze is heel fijn en een best wel een mooi gezicht en lang van lengte

  30. Aynur danailova

    september 16, 2017 at 10:13 pm

    İk wil graag mijn zoontje inschrijven hij is 4 jaar oud, hij heeft een mooie gezicht en hij lacht heel lief, hij is 1 meter lang. Wat kan ik allemaal doen om hem te kunnen inschrijven

  31. Julia

    oktober 28, 2017 at 1:09 pm

    Hoi Mounira,

    Wat ik mij afvraag,
    Zijn opdrachten regio gebonden of zijn er in Zeeland ook opties? En heb je eventueel tips voor bureaus die ook opdrachten in Zeeland doen?

    • Mounira Mansour

      oktober 29, 2017 at 9:02 pm

      Hi Julia
      In principe zijn er meer modellen dan dat er vraag naar is, dus zal een opdrachtgever liever een model boeken wat dicht bij de randstad woont, daar dat scheelt in de reiskosten. Dit hoeft niet altijd zo te zijn, als het model nou echt super uber knap is dan worden er echt wel eens uitzonderingen gemaakt. Soms kan het ook zo zijn dat de shoot juist in de buurt van Zeeland is en dan maak je natuurlijk weer meer kans… Uitendelijk draait het om talent en geluk. Gr Mounira

  32. Kelly

    november 10, 2017 at 8:42 pm

    Mijn dochter staat ingeschreven bij een modellenbureau maar helaas heeft zij nog niet veel fotoopdrachten gehad.
    Kan dat liggen aan de maat waar zij in zit?
    Worden bepaalde maten veel of andere maten juist weinig gevraagd?

    • Mounira Mansour

      november 20, 2017 at 11:54 pm

      Deze vraag kun je het beste stellen in de groep kunstkinderen op facebook. Die ouders hebben daar meer verstand van. Succes!

  33. Pingback: OOTD: Quapi zomerjas ⋆ Marstyle

  34. Janna

    december 17, 2017 at 2:28 am

    Hey ik ben Janna ik ben 12 jaar en heb blauwe ogen met een beetje grijs er doorheen en ik ben 1.45 denk ik en ik wil graag een model worden

  35. melissa

    maart 4, 2018 at 6:23 pm

    Hey ik ben melissa en wil graag me dochter soumayra van bijna drie en half inschrijven ze is nu al 105 cm en heeft fotogeniek gezicht

  36. Helena

    april 5, 2018 at 11:19 pm

    Hallo ik ben Helena, ik ben 14 jaar oud maar ik ben heel onzeker over mijn lengte (158 cm) en ik ben bang dat ik te klein ben om model te zijn. Het was altijd al mijn droom geweest en ik wil niet zomaar mijn droom opgeven. Ik had gehoord dat je bij veel bureaus hoog moet zijn maar ik groei niet echt meer.
    ( Krullend blonde middel lengte haar, blauwe ogen en sproeten op de neus :))

  37. Gül

    april 24, 2018 at 11:03 pm

    Hoy ık wıl mıjn zoontje van bıjna 9 jaar ınschrıjven ıedereem zegt en vınd dat hıj model moet gaan worden hıj ıs lang en knappe jongen om te zıen prachtıg jongen

  38. Gül

    april 24, 2018 at 11:04 pm

    Mijn zoontje van 9 jaar is te knapp dat iederen die we tegenkomen zeggen dat ze wat met modelwerk moet doen ik zelf ben hier ook klaar mee

  39. Puck harteveld

    mei 30, 2018 at 11:43 pm

    Hey ik ben Puck Harteveld ik ben 13 jaar en wordt in juli 14 ik wil graag modellen werk doen/ model worden, iedereen zegt ook tegen mij dat ik dat moet doen & dat dat iets voor mij is toen ik klein was heb ik 1 keer modeshow gelopen voor derest niks anders ●ik ben 1,64cm ●donkerblonde haren ●blauwe ogen ●schoenmaat 38/39 ●dun ●sport hockey en dansen (veel mensen zeggen ook jij hebt mooie ogen en mooi haar je moet echt model worden….. Hoop zo dat ik word aangenomen

  40. Pingback: Moeder en dochter fotoshoot vlog - Mounira's Mansion

  41. Pingback: Goede Castingbureau's Nederland acteurs actrices - Mounira's Mansion

  42. Pingback: Presentatrice presentator worden tips - Mounira's Mansion

  43. Pingback: Acteerles in utopia Shelley - Mounira's Mansion

  44. Pingback: Makkelijk besparen

  45. Pingback: Vloerkleden * Mounira's Mansion

  46. Kunstkinderen.nl

    december 1, 2019 at 2:44 pm

    Sinds een paar maanden is er een nieuw platform in Nederland voor kinder modellen en acteurs. Wil je meer opdrachten, maar je ziet ze niet? Wij hebben ze allemaal voor je op en rijtje gezet. Portfolio moeilijk? Niet bij ons. Bij ons krijg je een portfolio pagina met CV die je openlijk kunt gebruiken als je reageert op oproepen. Ook kunnen opdrachtgevers je scouten voor opdrachten rechtstreeks of via bureau waar je ingeschreven staat. Betaling van een opdracht niet ontvangen? Schakel ons in en we proberen voor je te bemiddelen. Vragen of contact met anderen? Dat kan via ons prikbord. Check onze http://www.kunstkinderen.nl website met veel informatie. Oa een volledige lijst met casting en modellen bureau’s. Tips voor beginners en nog veel meer. Hopelijk zien we jullie daar binnenkort!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.