Kinderen

Kindernamen met thema of unisex

By  | 

Kindernamen met thema of unisex

Kindernamen met thema of unisex. Het verzinnen van een naam voor je kind is makkelijker gezegd dan gedaan. Misschien had je al voordat je zwanger raakte een naam in gedachten, eentje waar je partner het ook mee eens is, en ben je snel klaar. Voor veel mensen geldt echter dat ze er wel wat langer mee bezig zijn. Zeker wanneer je meerdere kinderen wilt of al hebt, is het vaak een leuk idee om de namen een klein beetje op elkaar af te stemmen. Dat kun je op een vrij duidelijke manier doen, door namen te kiezen die een beetje op elkaar lijken. Maar een subtieler thema, dat kan natuurlijk ook! Heb je hier al eens aan gedacht?

Alles uit een Disney-film

Een thema bedenken voor de namen van je kinderen kan lastig zijn, maar ook heel leuk. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die hun kinderen allemaal een naam uit een Disney-film geven. Dat hoeft niet meteen heel duidelijk te zijn, het hoeft geen Donald en Katrien te zijn. Nee, er zijn zoveel verschillende films, dat er genoeg meisjes namen te vinden zijn die wél uit een Disney-film komen, maar niet meteen een belletje doen rinkelen bij mensen. Voor jongens namen geldt dit iets minder, maar ook daarvoor is nog genoeg keuze. Een leuke manier om wel voor een thema te gaan, maar toch heel verschillende namen te kunnen kiezen. Niet zo’n Disney-fan? Natuurlijk kun je ook voor je favoriete serie, filmreeks of boekenserie gaan, om maar eens wat te noemen.

babynamen foto
Babynamen

Alle namen uniseks

Leuk, makkelijk en origineel: voor al je kinderen een uniseks naam kiezen. Dat scheelt je gedoe met lijstjes met jongensnamen en meisjesnamen, geeft je de mogelijkheid om de naam al te kiezen voor je het geslacht weet, en geeft meteen een mooi thema. Vaak passen deze namen ook prima bij elkaar, ook al hebben zij qua klank en lengte niet eens overeenkomsten. Ook komt er steeds meer keuze op het gebied van uniseks namen, en zal het je verbazen hoeveel mogelijkheden je hebt.

Alle namen uit een bepaald land

Ook leuk is het om namen te kiezen uit een bepaald land. Dat hoeft helemaal niet ver weg te zijn, alle namen typisch Hollands kan ook! Wil je het buiten de grenzen zoeken, dan zal je zien dat ieder land meer dan genoeg keuze heeft. Extra leuk is het als je kiest voor een land waar je een band mee hebt. Waar je voorouders vandaan kwamen, of waar je zelf graag komt op vakantie. Misschien het land waar jij en je partner elkaar ontmoet hebben?