Lifestyle

Tips voor een kindvriendelijk interieur

By  | 

kindvriendelijk interieur

kindvriendelijk interieur? Zijn jullie in verwachting van een baby en is jullie interieur nog niet helemaal kidsproof? Dan is het verstandig dit artikel goed door te lezen. In dit artikel worden namelijk handige tips gegeven hoe jij ervoor zorgt dat je huis een stuk veiliger wordt. Laten we voorop stellen dat dit niet meteen moet. De eerste 3 maanden kan een baby nog niet eens kruipen en heel misschien net omrollen. Dus dit soort dingen zijn fijn om vroeg bij te zijn, maar in principe kan dit dus ook nadat de prins of prinses is gearriveerd.

kindvriendelijk interieur

Waar moet je onder andere rekening mee houden?

Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden, denk hierbij bijvoorbeeld aan stopcontacten, traphekken en een speelhoek. Tegelijkertijd mag het ook stijlvol en gezellig zijn. Na het lezen van dit artikel kunnen jullie aan de slag met het creëren van een kindvriendelijk interieur.

Maak traphekken

Dit is misschien wel het allerbelangrijkste; de traphekken. Deze zijn essentieel voor kleine kinderen omdat ze gevaar nog niet goed in zien. Ook kunnen kinderen struikelen waardoor ze van de trap kunnen vallen. Zet dit dus bovenaan je prioriteitenlijstje en voorkom valpartijen.

Meubels

Daarnaast is het verstandig even kritisch naar je meubels te kijken. Jullie kindje kan zich hier lelijk aan beschadigen. Het is belangrijk dat je geen meubels hebt die scherpe punten bevatten. Heb je die wel? dan kun je van die handige hoekjes kopen die ervoor zorgen dat punten zacht worden. Dat staat niet super mooi maar het is wel veilig. Wil je geen risico nemen en de meubels toch vervangen? Kies dan voor ronde en zachte meubels. Biano.nl heeft een mooie eettafel set met een ronde tafel en zachte stoelen. Zo hoef je niet overal van die puntjes over de randjes van je meubels te doen omdat deze meubels al rond en zacht van zichzelf zijn. Ze hebben meerdere modellen tegen een laag prijsje dus check die site even!

ronde tafel
Ronde tafel met zachte stoelen gespot op biano.nl

Heb je een glazen tafel? Weg met dat ding. Google maar eens ongelukken met glazen tafels en kinderen.. Wat mij betreft is dat echt een no go.
Oh en dan nog iets: Ik had dus een mooie witte bank… kan je zeggen dat dat ook niet slim is met kinderen en hun vieze handjes

Zachte kleden en laminaat

Kinderen zullen zich met name bevinden op de grond. Aan het begin is een speelkleed dan wenselijk en later een lekker huiskamerkleed. Een harde vloer kan al snel koud worden. Niet erg fijn als jouw kindje lekker op de grond aan het spelen is. Een mooi kleed creëert ook meteen een leuke sfeer.

Onder dit mooie kleed komt natuurlijk nog een vloer. Bij jonge kinderen valt het aan te raden om voor laminaat te kiezen. Dit omdat laminaat erg goedkoop is, zo biedt Kwantum dit al aan voor 5 euro per vierkante meter. Daarnaast kan laminaat wel tegen een stootje en zal dit dus niet snel kapot gaan.

kwantum laminaat

Zorg voor voldoende opbergruimte

Ik zweer bij opbergkisten met ronde punten of gemaakt van stof. Speelgoed van een kindje is leuk maar je wilt vast nog een opgeruimd en overzichtelijk huis hebben. Kies dus voor een stijlvolle opbergkast of voor opbergzakken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.