Lifestyle

Kleding webwinkel beginnen

By  | 

Kleding webwinkel beginnen

Met de corona tijd zitten velen van ons met de handen in het haar. Zelf waren zo goed als al mijn werkzaamheden stil komen te liggen aan het begin. Mijn TV-werk werd op 15 maart gecanceld. Het radioprogramma bij (247 spice op 90.1 Amsterdam) werd uitgesteld en ook het toneelles-geven op scholen, kon niet meer omdat de scholen dicht gingen. Nu ben ik zelf niet zo thuiszittend aangelegd en begon het bij mij dus meteen te kriebelen. Want wat moest ik nu met al mijn tijd doen? Ik kwam op het idee om een eigen kleding webshop te beginnen. Gelukkig begint alles weer een beetje op gang te komen dus hoeft het waarschijnlijk niet. Maar ik wil wel even een aantal bevindingen met jullie delen. Want ik zat al best ver in het research proces. Het is namelijk veel simpeler dan ik had verwacht. En wie weet wil jij een kleding webwinkel beginnen en heb je wat aan deze tips.

Webwinkel beginnen gemakkelijker dan je denkt

Stel je zou een webwinkel beginnen dan heb je natuurlijk in eerste instantie te maken met iets heel technisch. Je hoeft een webshop niet te kopen of te huren zoals een normale winkel. Een webshop moet gebouwd worden (dacht ik). Ik zeg je eerlijk ik kreeg het Spaans benauwd van deze gedachte maar dat hoeft dus niet. Vroeger moest je absoluut veel verstand hebben van de ‘achterkant’ van de website maar dat hoeft anno 2020 dus niet meer. Dankzij gemakkelijke webwinkelsoftware die tegenwoordig bestaat, hoef je geen programmeercode meer te kennen.

Photo by Icons8 Team on Unsplash

Naam bedenken en inschrijven bij de KVK

Als je een webwinkel wilt beginnen moet je natuurlijk een naam hebben. Dat is natuurlijk best lastig, maar gooi je idee in de groep bij je vrienden. Zij kennen jou het beste en kunnen met je meedenken. Als je een naam hebt kun je je inschrijven bij de kvk. Als je dat hebt gedaan leg je jouw domein vast online en voila je hebt al het voorwerk gedaan.

Stappenplan

Ik ga er even vanuit dat je al weet wat je gaat verkopen toen je je bedrijfsnaam bedacht. Anyway dus eerst even bedenken wat je wilt verkopen. Dan naam bedenken. Dan inschrijven bij KVK en daarna kun je starten met het bouwen of huren van je webshop.

Webshop starten

Als je leuke kleding gaat verkopen kan het best zijn dat mensen bij jou in de buurt ook gewoon even aanwippen om te kijken wat je verkoopt. Ideaal zou het natuurlijk zijn als je een garage of kamer hebt om alles mooi in uit te stallen. Men betaalt dan met cash of met een tikkie en dan kan je dus echt snel van start gaan. Met een website moet je wel wat meer geduld hebben. Je kunt het beste als starter gebruik maken van Kant-en-klare webwinkelsoftware. Dit is software die ook al door andere webwinkels wordt gebruikt en die zelf update en bijwerkt. Hiermee kun je al snel een professionele website maken.

Photo by ian dooley on Unsplash

Promoten op social media

Met Google, vergelijkingssites of reclamemogelijkheden op websites zijn er webshop-marketing-mogelijkheden genoeg. Al kosten deze wel allemaal veel geld dus zelf had ik het plan om eerst eens goed aan de slag te gaan met social media Maak wat goede foto’s en deel deze op je social media kanalen die je speciaal hebt opgericht voor je nieuwe webshop. Daarnaast moet je echt gebruik maken van je netwerk. Vraag familie en vrienden jouw content te delen en jou te promoten. Daarnaast kun je winacties beginnen. Hierdoor genereer je vaak meer volgers en omzet. Wees creatief en bedenk leuke actie’s.

Laatste tip

Heb je nu echt een wonderproduct maar heb je geen zin in dat hele webshop gedoe? Verkoop dan makkelijk via een bestaande winkel zoals bol.com. Of verkoop uitsluitend via Facebook of instagram. Heel veel succes!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.