Lifestyle

Kleur je interieur

By  | 

Kleur je interieur/ Kleur toevoegen aan het interieur

Wellicht kijk je om je heen in je huis en heb je net zoals ik het dilemma dat er meerdere kamers kleurloos zijn. Onze huiskamer is best wel heel erg wit. Mijn zoons kamer is ook wit en ja onze slaapkamer ook zo goed als. Wij wonen pas 2 jaar in ons nieuwe huis en toen we hier ooit aankwamen was het echt een kluswoning. Ik heb diverse blogs gewijd over alles wat ik in het interieur heb aangepakt. Zo moest er een dubbele dakkapel worden aangelegd, hebben we een nieuwe keuken laten installeren, muren laten stucken en ja de tuin was geen pretje om aan te pakken. Maar goed, de grote klussen zitten er inmiddels op en nu heb ik dus tijd om langzaam, kamer per kamer, af te gaan om eens goed te kijken wat er anders/ beter kan. Ik ben dan ook tot de conclusie gekomen dat er echt wel wat meer kleur in het huis mag komen. En in deze blog dus meer over kleur in Huis en inrichting.

Waarom kleur?

Laat ik eerst beginnen met waarom kleur nou zo belangrijk is voor je interieur. Kleur brengt sfeer en maakt van een huis een thuis. Ook kan kleur een kamer gezelliger,warmer, frisser, strakker etc maken. In een ‘actieve kamer’ zoals een gang, keuken of badkamer kun je makkelijk gebruik maken van koude frisse kleuren zoals verschillende tinten blauw, paars of groen. In de ruimte waar je juist rust wilt uitstralen, zoals de slaapkamer, kun je gaan voor warmere histor kleuren. Hierbij kun je denken aan donkere tinten rood, oranje, geel, roze etc. Flexa introduceert ieder jaar de woontrend kleuren en die kan je in deze leuke blog terug vinden: Flexa kleuren

Schilderen

Je hoeft natuurlijk niet meteen alle muren te schilderen. Vaak merk je al een groot verschil als je bijvoorbeeld één enkele muur een kleurtje geeft. Vind je het net zoals ik lastig om een kamer echt een andere kleur te geven? dan kun je ook beginnen met bijvoorbeeld de deurpost te schilderen of alleen de kozijnen. Je zult verstelt staan wat een beetje kleur al kan doen voor je interieur.
 kleur je interieur

Kleur door accessoires

Als je niet zo’n ‘doe het zelver’ bent dan heb je gelukkig nog een heleboel andere opties. Je kunt namelijk je accessoires vervangen. Denk hierbij aan de kussentjes op je bank of zithoek. Wordt het winter? kies voor gezellige warme tinten. In de zomer kun je gebruik maken van mooie koude kleuren zoals wit of blauw. Wat ook een aanrader is om af en toe je foto’s of schilderijen te vervangen of te verplaatsen. Ik heb deze foto van mijn kinderen. Ze poseren op een roze achtergrond en ik ga deze in canvas aan mijn muur hangen. Onze huiskamer heeft nu licht roze en zilveren accenten.

Noah en Nimra

Kleur door meubels

Dit is een extremere stap, maar wel extra stoer als je dit aan zou durven. Denk bijvoorbeeld aan een roze sofa midden in je huiskamer WAAAA! Ik zou dat echt heel mooi vinden, maar manlief denkt daar helaas anders over. Ook is een zalmroze bank met kinderen en een kat niet praktisch want één vlek is al funest. Je kunt je trap in een andere kleur stofferen en je trapleuning verven in een paar tinten lichter of donkerder. Hang een paar schilderijen op en voila, compleet ander interieur. Een ander kleur keukenblad of een andere kleur tafel. Het kan allemaal het vergt lef, maar als je al langer met dit idee speelt en je leest mijn blog zou ik gewoon zeggen yolo!

sterren slingers

Kleur door planten

De groene (hang)plant is echt weer een trend. Ik heb op pinterest zoveel hangplanten voorbij zien komen. Deze zie je ook op andere vertrekken dan de huiskamer of keuken. Vooral planten in de badkamer is helemaal hot en happening. Je hangt ze dan bijvoorbeeld boven je wc of aan de spiegel. Planten brengen leven in de brouwerij. Zelf hebben wij vaak bloemen op tafel staan in mijn favo kleur roze of een samenstelling daarvan.

Nog meer interieur en kleur tips?

Vraag dan eens deze inspirerende en gratis woonbrochures aan. Het leuke is dat je bij de brochure van Goossens nu een  shoptegoed van 20 euro cadeau krijgt. Deze is al toepasbaar bij een bestelling vanaf 40 euro.

NEXT:

 

2 Comments

  1. Pingback: Een mooie opgeruimde gang - Mounira's Mansion

  2. Pingback: Tranquil Dawn de kleur van 2020 * Mounira's Mansion

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.