Lifestyle

Klussen in corona tijd

By  | 

Klussen in corona tijd in en om het huis? Dat kan best duurzaam

Klussen in corona tijd. Iedereen met een eigen huis weet het: Je bent nooit klaar met klussen. Net als je denkt dat je alles voorlopig wel weer op orde hebt, valt je oog op iets dat toch wel weer aangepakt moet worden.

Je bent nooit klaar

In een huis of in de tuin is altijd wel een klusje dat nog gedaan moet worden. Soms gaat het om een likje verf zo hier en daar. Soms om een schilderij dat al maanden staat te wachten om opgehangen te worden, maar soms ook om het wat grotere werk. Kozijnen die moeten worden vervangen, of een vloer die aan het einde van zijn levensduur is. Misschien heb je nog steeds ruimtes met enkel glas, of andere issues als het gaat om isolatie.

Vraag een huiseigenaar of er nog iets aan zijn of haar huis moet gebeuren, en vrijwel altijd krijg je een ja. Er moet binnen een paar jaar een nieuwe badkamer in. Het schuurtje heeft zijn beste tijd gehad, nieuwe zonwering moet er nu echt komen of de tuin die opknapbeurt nodig heeft.

Zelf doen of uitbesteden?

Er zijn verschillende manieren waarop je al deze klussen aan kunt pakken. Er zijn er natuurlijk een heleboel die je zelf kan doen. Maar zeer waarschijnlijk zijn er ook genoeg klussen die je liever aan vakmensen overlaat, tenzij je zelf heel erg handig bent aangelegd. Een nieuwe badkamer plaatsen, dat is niet iets dat je zo maar even doet, net als nieuwe kozijnen of ramen plaatsen bijvoorbeeld.

Doe het duurzaam

Of je een klus nu zelf uitvoert of deze door iemand anders laat doen. Letten op de duurzaamheid van de gebruikte materialen kan nooit kwaad. Kijk daarbij naar materialen die een lange levensduur hebben, dan ben je duurzaam bezig. Dit is doordat je ze minder vaak hoeft te vervangen en er dus minder vaak iets speciaal voor jouw huis geproduceerd hoeft te worden.

EPDM dakbedekking is een goed voorbeeld hiervan. Het heeft een veel langere levensduur dan de meeste andere dakbedekkingen, en is daarmee een duurzamere keuze. Daarnaast is EPDM folie als je hem na pakweg 50 jaar toch gaat vervangen, volledig te recyclen. Een duurzame keuze dus, wat zowel voor jouw portemonnee als de toekomst van onze aarde een goed idee is.

Succes met jouw kluswerk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.