Lifestyle

Konijn uit het asiel adopteren

By  | 

Konijn uit het asiel adopteren

Konijn uit het asiel adopteren . Veel mensen kiezen ervoor om een konijn uit het asiel te adopteren. Wil je een konijn nemen? Denk hier dan ook zeker aan! Er zijn namelijk verschillende voordelen aan het adopteren van een dier uit het asiel. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Geef een dier een thuis

De belangrijkste reden om een konijn uit het asiel te adopteren? Je geeft een lief dier een thuis, door het uit het asiel te halen. Zo krijgt het konijn eindelijk de liefde die het verdient – je verricht hier een goede daad mee. Er zitten helaas veel dieren in het asiel, omdat de vorige baasjes er niet goed voor konden zorgen of het houden van een huisdier hebben onderschat. Als jij een dier uit het asiel haalt, geef je het dier weer een prettig leven. Zorg er uiteraard zo goed mogelijk voor! Haal alle benodigdheden voor het konijn in huis. Je hebt een konijnenhok nodig, waar het beestje in kan leven. Wil je het konijn in de tuin houden? Ga dan voor een konijnenhok met ren. Verder kun je vermaak in het hok plaatsen, zoals een tunnel of speeltjes. Richt een toilethoekje in met hooi. Nu nog een voederbak en een waterhouder, en je hebt de basis bij elkaar.

konijntjes
Photo by Lorna Ladril on Unsplash

Dankbaar dier

Dieren leiden een relatief zwaar leven in het asiel. Ze krijgen er niet de volledige aandacht en ervaren er stress. Haal je een konijn uit het asiel en geef je het een warm thuis? Het dier zal je enorm dankbaar zijn. Dit is immers een veel prettigere woonomgeving! Geef het konijn daarom extra veel liefde en aandacht, zodat het konijn weer opknapt en een beter humeur krijgt. Op die manier worden jullie beste vriendjes.

Karakter is bekend

Vind je het fijn om alvast iets te weten over het karakter van het konijn? Dan is een konijn uit het asiel een slimme keuze. Het dier heeft immers een vorige eigenaar gehad en is ook in het asiel in de gaten gehouden. In het asiel kan je vaak al behoorlijk wat worden verteld over het karakter van het diertje. Is het bijvoorbeeld een druk of een rustig konijn? Is het konijn erg sociaal of kan het dier ook wel even op zichzelf zijn? Op basis hiervan kun je beter bepalen of het konijn goed bij je past. Bij een jong konijn, van bijvoorbeeld een fokker, is hier vaak nog maar weinig over bekend. Bij een asiel zit dat dus juist anders! De informatie is meestal al op de website van een asiel te vinden, zodat je je voor je bezoek kunt inlezen.

Goed verzorgd konijn

Dieren worden in de meeste asielen goed onderhouden en verzorgd. Ook zijn de nodige zaken al geregeld. Meestal zijn de dieren bijvoorbeeld ingeënt en gesteriliseerd of gecastreerd. De dierenverzorgers in een asiel houden het diertje goed in de gaten. Ziektes worden vaak snel gezien, en worden zeker niet achtergehouden zoals bij fokkers vaak het geval is. Zo maak je dus een betrouwbare keuze.