Lifestyle

Krijg duidelijkheid over jouw vruchtbaarheid

By  | 

Krijg duidelijkheid over jouw vruchtbaarheid

Krijg duidelijkheid over jouw vruchtbaarheid. Ben je al voor langere tijd bezig met zwanger raken, maar lukt het niet? Dan is het verstandig om erachter te komen waar het aan ligt. Het ouderschap is namelijk niet altijd vanzelfsprekend en kan aan een groot aantal factoren liggen. Het is daarom aan te raden om onderzoeken te doen naar de vruchtbaarheid van beide partners. Je kunt hiervoor naar een vruchtbaarheidskliniek gaan. Deze kliniek zorgt ervoor dat je direct meer duidelijkheid krijgt en ook weet welke stappen je eventueel kunt doorlopen om de kinderwens in vervulling te laten gaan. Maar waar kan deze kliniek dan allemaal bij helpen? Onderstaande informatie legt het voor je uit.

Het onderzoeken van beide partners

Bij een vruchtbaarheidskliniek kun je te terecht voor een groot aantal onderzoeken. In de meeste gevallen moet de vrouw eerst onderzoeken ondergaan om te zien of de hormonen goed zijn en of er voldoende eicellen aanwezig zijn. Afhankelijk van de uitslag van deze onderzoeken wordt ook de man onderzocht. Het zaad kan niet snel genoeg zijn of er is helemaal geen vruchtbaarheid. Aan de hand van beide resultaten kan een behandelplan opgesteld worden, welke ervoor zorgt dat je toch zwanger raakt. Ook zijn er andere wegen om te bewandelen om de kinderwens in vervulling te laten gaan, waar de kliniek jou bij kan helpen.

Photo by Alicia Petresc on Unsplash

De behandelingen op een rij zetten

Bij een fertiliteitskliniek krijg je veel informatie over de verschillende manieren om zwanger te raken. In eerste instantie kiezen de meeste partners ervoor om het via de natuurlijke weg te proberen. Als de vrouw te weinig hormonen aanmaakt, komt hier een hormoonbehandeling aan te pas. Als het voornamelijk met de man te maken heeft, moet er weer een geheel ander plan komen. Pas als een natuurlijke weg echt niet lukt, komen er andere behandelingen aan te pas. Denk hierbij aan IVF, waarbij alles in de baarmoeder wordt geplaatst om een zwangerschap op te wekken. Iedere behandeling kan weer andere resultaten opleveren. De kliniek geeft daarbij ook alle verwachte resultaten en de risico’s aan, zodat je niet voor verrassingen staat.

Meer dan alleen de onderzoeken

In sommige gevallen toont een fertiliteitskliniek aan dat een zwangerschap helemaal niet mogelijk is. Het is dan aan jou welke stappen je doorloopt en of je de kinderwens alsnog in vervulling wilt laten gaan. Dit kan een zware tijd opleveren, waar de kliniek jou bij kan helpen. Het draait bij de kliniek namelijk niet alleen om het doen van onderzoeken om meer duidelijkheid te krijgen, maar ook om de nazorg die van belang is tijdens het verkrijgen van de resultaten. Wel weet je als partners waar jullie aan toe zijn en of een zwangerschap mogelijk is, zodat je gerichter kunt kijken naar een oplossing voor een zwangerschap in de toekomst.