Lifestyle

Krokus vakantie idee

By  | 

Krokus vakantie idee
De krokus vakantie staat voor de deur. En wat een goed moment is dat om er even tussenuit te gaan! Quality time met lover en kids. Het leuke van deze schoolvakantie vind ik dat je alle kanten op kunt, letterlijk. In deze tijd van het jaar kan je er namelijk voor kiezen om op de latten te gaan staan en de besneeuwde bergtoppen in Oostenrijk of Zwitserland te trotseren… Sneeuw, houten chalets, après-ski; Wintersport! 

Wintermaanden

Maar heb je in deze koude wintermaanden juist behoefte aan een bak vitamine D, beperkte spieractiviteit en een goed boek? Dan pak je net zo makkelijk het vliegtuig naar de zon! Het Caribisch gebied, Zuid-Spanje of de Canarische eilanden, you name it! Voor een zon vakantie maakt het voor mij eigenlijk niet uit wáár het is, maar des te belangrijker dat de zon er is!

Persoonlijk

Persoonlijk houd ik zelf meer van een zonvakantie in deze tijd van het jaar. Skiën vind ik leuk, maar omdat mijn jongste pas twee is kiezen we nu nog voor een andere invulling. En eerlijk gezegd vind ik dat echt prima! Lekker naar de zon, volop genieten en dan terugkomen in het koude Nederlandje met sun-kissed wangen…. jeee! Krokus vakantie idee

 krokus vakantie idee

Ik zorg er wel altijd voor dat het vakantiegevoel al vroeg begint, that makes me happy!! Zodra we weten waar we heen gaan liggen de brochures met de gekleurde strandfoto’s op ons keukeneiland. Zo worden we iedere dag herinnerd aan dat tripje dat we in het vooruitzicht hebben!

Zomerjurkjes

En omdat we in de winter de zomerjurkjes en slippertjes toch niet dagelijks nodig hebben, zet ik al weken van te voren onze grote koffer open in de slaapkamer… Telkens als ik van iets bedenk dat het mee moet dan stop ik het er in. Natuurlijk wel met het gevolg dat er altijd te veel in zit en ik tegen het begin van de vakantie de koffer nog een keer moet uitpakken, een níeuwe selectie moet maken en vervolgens maar de helft kan meenemen…! Maar wat maakt het uit? Ik heb vooraf al super veel pret gehad bij het inpakken! Pré vakantie pret it is!!

Toiletspullen

Ook zorg ik altijd dat ik alle toiletspullen ruim van te voren in huis heb (meestal bestel ik alles in één keer online) en heb ingepakt. Een handige tip: Ik koop altijd van die kleine vakantieverpakkingen, dat scheelt namelijk echt een hoop gewicht en daardoor kan ik weer extra schattige jurkjes voor mijn meiden inpakken! 😉

Wat daar ook heel fijn aan is, is dat ze tegen het eind van de vakantie toch leeg zijn, dus dat ze dan niet meer mee terug naar Nederland hoeven… en dan is er dus weer extra ruimte in je koffer voor nieuw gekochte vakantie-items!

Krokus vakantie idee

Vliegveld

Voorheen vergat ik altijd één heel belangrijk ding als we op vakantie gingen…  Namelijk; hoe gaan we naar het vliegveld??? Vaak vlieg je op onmogelijke tijden en is het voor vrienden of familie niet relaxed om je weg te brengen en is je auto op de luchthaven parkeren zo op het laatste moment niet meer mogelijk óf bijna net zo duur als je vakantie… Maar daar is echt een super handige oplossing voor! Via Parkago.com kan je al ruim van te voren een parkeerplek reserveren. Dan kan je gewoon je auto bij de luchthaven neerzetten. Je kan zelfs aangeven dat je hem gewassen terug wilt na je vakantie… Top toch? En je kan het maar vast geregeld hebben. 

Voorpret

Na al die voorpret is het wel belangrijk dat je – of je nou naar de zon of de sneeuw afreist – je paspoort niet vergeet. Ik hoop dat jij ook al leuke plannen hebt voor de krokus vakantie. Zo niet: het is nog niet te laat voor een Krokus vakantie idee… Als je nu gaat plannen heb je nog een paar dagen pré vakantie pret voor de boeg. Remember: een break (en het vooruitzicht daarop) is écht goed voor body & mind!! It makes you happy!!

Ik hoop dat je iets hebt aan Krokus vakantie idee.  Ook leuk om te doen is naar Landal Mooi Zutendaal te gaan!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.