Lifestyle

Laat je huis weer lekker ruiken

By  | 

Laat je huis weer lekker ruiken

Laat je huis weer lekker ruiken. Ja de titel zegt het al dit artikel gaat over het tegen gaan van vieze geurtjes in je huis. Ik vind het een beetje gênant om op te schrijven maar toen we net in dit nieuwe huis kwamen wonen was er echt een vieze geur in de gang. Een soort riool lucht. We moesten er echt iemand voor laten komen om te kijken wat het was en het bleek dus dat de wc-wand zo dun was dat als de buren ernaast gingen poepen wij er binnen ook van mee konden genieten. We hebben dus de muur dikker moeten laten maken en zo hebben wij ons probleem toen opgelost. Soms is het ook een kwestie van je airco. Die kan gaan stinken dus laat je airco schoonmaken. In deze homeblog nog wat meer tips over hoe je je huis weer lekker kunt laten ruiken.

Laat je huis ruiken naar schone was

Weg met die wasdroger. Een wasdroger is best milieu onvriendelijk. Daarnaast kost elke droog-beurt geld en stroom. Hang lekker ouderwets je was op een mooi rekje binnen of hang het over je trap en ja dan ruikt je huis vanzelf (tijdelijk) lekker. Zeker met een lekker wasmiddel zoals Robijn of Zwitsal.

Ontstop je gootsteen (preventief)

Ontstop je gootsteen (preventief). Vieze geuren komen vaak uit de afvoerbuizen. Dus ook al heb je geen ontstopte gootsteen. Het kan zijn dat je een keer of meerdere keren viezigheid die op de borden zat door de gootsteen hebt gespoeld. Dit blijft dan ergens in zo’n buis rotten en kan steeds viezer gaan ruiken in huis. Even ontstoppen dus. Dit doe je met ontstopper spul wat je gewoon kunt kopen in de supermarkt.

Photo by Magda Fou on Unsplash

Huisparfum

Wij hebben in de huiskamer en gang vaak een huisparfum. Het is zo’n flesje met van die lekkere geurstaafjes. Ik kies meestal voor Vanille omdat ik dat een lekker luchtje vind. Ik heb wel geleerd om altijd echt fysiek even te ruiken aan een nieuwe home scent. Vaak zien de flesjes er super mooi uit, maar is de geur te sterk of gewoon ronduit niet te verdragen. Eerst ruiken en dan kopen.

Een frisse WC

Deze tip heb ik van Gordon, die zei dat eens op Tv. Lekker dagelijks bleek in de wc-pot doen. Nu weet ik niet hoe schadelijk bleek is. Maar er zijn natuurlijk ook fijne biologische wc-producten die lekker ruiken die je gewoon 1 of 2x per dag in de wc kunt doen. Op deze manier ruikt het er altijd lekker. Zeker als je ook nog zo’n wc blokje in de pot hangt en van die geurstokjes erbij etaleert.

Frituur buiten

Deze tip vind ik zelf ook waanzinnig. Ga je lekker frituren? Zet de frituurpan op het balkon of in je tuin of tuinhuis. Op deze manier hou je de vieze frituurlucht buiten bereik van je huis, gordijnen en je kleren. Wij doen dit nu een paar jaar en ik zal echt nooit meer in huis frituren.

Tot zover deze blog genaamd laat je huis weer lekker ruiken. Tot de volgende interieur blog!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.