Beauty
Laserbehandeling: gezicht en body
Laserbehandeling
Ik zie altijd overal aanbiedingen voorbij komen die met laseren te maken hebben. Termen als Laserontharing, Laserbehandeling, Fractionele laserbehandeling en zo kan ik wel even doorgaan. Vaak zegt zo’n titel mij niets. Ik dacht laat ik eens de tijd nemen om te onderzoeken wat wat is. Ik haal deze informatie dan ook van de website huidzorghouten.nl. En ik meng het met wat eigen ervaring.
Beenvaatjes laserbehandeling
De titel zegt het eigenlijk al met deze lasertechniek wordt er afgerekend met de beenvaatjes. Soms geven de beenvaatjes/berkenbeentjes die je duidelijk ziet zitten, een tintelend of prikkelend gevoel. Maar meestal wil men er vanaf uit cosmetisch oogpunt. Het staat natuurlijk niet zo mooi al die beenvaatjes op je benen. Bij sommige mensen slaat de behandeling zo goed aan dat je er niks meer van ziet. Bij andere mensen is er in ieder geval een fikse reductie ervan. Afhankelijk van de grootte van het behandelgebied, duurt de behandeling 30 tot 60 minuten. Gemiddeld zijn er zo’n twee à drie behandelingen nodig, maar bij een uitgebreide vorm van beenvaatjes kunnen dat er meer zijn. Elke behandeling geeft verbetering. Pijn doet het altijd een beetje, of het kan in ieder geval gevoelig aanvoelen. Maar ja daar kom je wel overheen.
Acné-littekens laserbehandeling
Ontstekingen door acné kunnen resulteren in acné-littekens en die kunnen we als zeer storend ervaren. Acné-littekens zijn het gevolg van beschadigde bindweefselvezels in de diepere huidlaag. Met fractionele lasertherapie kunnen deze acné littekens en ook striae worden gereduceerd. Eigenlijk stimuleert zo’n behandeling je eigen huid om weer zichzelf te herstellen. Daar komt het op neer. Een behandeling duurt tussen de 30 en 60 minuten. Afhankelijk van het soort acnelittekens, zijn er gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig.
Laserontharing
Laserontharing is inmiddels niet meer weg te denken anno 2020. Bijna iedereen die ik ken inclusief mijzelve heeft wel iets laten doen. En daarmee bedoel ik het weg laten laseren van ongewenste haartjes. Dit kan zijn in het gelaat, armen, benen, bikinilijn etc. Ik ken zelfs iemand die zijn rug heeft laten doen. Want ja waarom zou je met een harige rug blijven rondlopen als je je daar zelf niet prettig bij voelt. Lasertonthating is over het algemeen een beetje pijnlijk. Er zijn een heleboel klinieken die het pijnloos doen. De ervaring leert dat je er altijd wel iets van voelt en hoe minder pijn het doet hoe vaker je terug moet komen. Sommige mensen zijn na de behandelingen volledig haarvrij. Andere hebben toch nog hardnekkige haartjes die gewoon niet weg willen of weer terug komen na bijvoorbeeld een zwangerschap. Ook al klinkt het verhaal wat ik hier nu schets niet helemaal rooskleurig. Het is altijd beter dan hoe het was moet je dan maar denken. Zeker als je 70 tot 80 procent van de haartjes sowieso definitief voor altijd kwijt bent. Gemiddeld zijn er zes tot acht behandelingen nodig per zone/gebied.
Tot zover
Tot zover deze blog over laserbehandelingen. Ik zou je aanrader altijd heel goed reviews te lezen en altijd eerst een consult aan te vragen als je over gaat op een laserbehandeling. Daarnaast blijft het toch min of meer een kleine ingreep en kan er altijd wat mis gaan. Het is in ieder geval fijn als je niet alleen gaat de eerste keer. Zorg dat je met iemand gaat die je vertrouwt. Dat je op de hoogte bent wie jouw behandelend arts is (die heb je namelijk gegoogelt) En dat je van te voren ook weet wat je gaat betalen. Niets zo vervelend als een ander bedrag af te moeten rekenen omdat de behandeling langer duurde dan gepland. Of dat er meerdere zones zijn gelaserd dan je had verwacht. Zorg dat je dus jouw voorbereiding goed doet. Hou er ook rekening mee dat je niet meteen tevreden zult zijn, maar met de tijd beloven alle laser klinieken in ieder geval een verbetering. Als je de verbetering eenmaal hebt gezien. Geniet er dan van!