Lifestyle

Lekker fietsen

By  | 

Lekker fietsen

Lekker fietsen. Fietsen met je kind is meer dan alleen ontzettend leuk. Het is niet alleen vervoer van huis naar school en andersom. Het is samen zijn, de wereld ontdekken, leren en gezond bezig zijn! Hieronder geven we je vijf  redenen waarom je vaker met je kinderen zou moeten gaan fietsen. 

Het is gezond

Fietsen is een vorm van gezonde beweging. Voor zowel je kind als voor jezelf. Door te fietsen train je diverse spiergroepen in het lichaam en bovendien ben je in de buitenlucht. Midden in de stad is dit laatste misschien niet een extra voordeel, maar als je lekker de natuur intrekt uiteraard wel. In ieder geval verbeter je jullie conditie wanneer je vaak fietst. Je zal merken dat dit goed is voor de algehele gezondheid van je kind en het zal ook zijn/haar zelfvertrouwen verhogen.

Leerzaam in meerdere opzichten

‘Jong geleerd is oud gedaan’. Je kind leert enorm veel van de regelmatige fietstochten met jou. Deelnemen aan het verkeer leer je het best spelenderwijs en door vaak te fietsen leert je kind de verkeersregels en hoe hij of zij moet kijken om veilig en vrij in het verkeer te bewegen. Met andere woorden, het krijgt inzicht in het verkeer. Maar je kind ontdekt meer dan dat met zijn kinderfiets. Als je samen vaak de natuur en de omgeving intrekt op de fiets, leert het ook veel over de natuur, de geschiedenis (als je daarover vertelt), het milieu en het landschap. Maak er steeds een soort project van: zoek van te voren informatie over bepaalde gebouwen, delen van het landschap etc. die je onderweg tegenkomt. Zo leer je er zelf ook nog wat van! 

roze meisjesfiets gespot op fietsenopfietsen.nl

Quality time

Samen fietsen is een perfecte manier om quality time met je kind door te brengen. Het is heerlijk ontspannend en tegelijkertijd uitdagend om met jullie tweewieler de omgeving te verkennen. Als jullie dan een korte stop of picknick pauze houden is er tijd voor volledige aandacht. Fijner kan haast niet en het is dan ook zeer goed voor de relatie met je kind.

jongens fiets met vlammen
Jongensfiets met vlammen gespot op fietsenopfietsen.nl

Het is milieuvriendelijk

Peddel samen met je kind naar school in plaats van de auto te nemen. Zo bespaar je geld en het is beter voor het milieu. Ook als je regelmatig tochtjes maakt met de fiets is dat beter voor het milieu want in andere gevallen zou je waarschijnlijk met de auto gaan. Betrek je zoon of dochter ook in het milieuaspect zodat ze op jonge leeftijd al bewust zijn van op welke manier vervuiling plaatsvindt en voorkomen kan worden.

Je kind went aan het fietsen

Door jullie fietstochten went je kind aan het fietsen. Het leert de waarde van het fietsen, alsmede van het milieu en de natuur. Fietsen is dan geen zware opgave meer, maar een logische manier om van A naar B te komen. Het wordt dan heel normaal om ook op de fiets naar school of het werk te gaan.

Kortom, door regelmatig met je kind te fietsen geef je het waardevolle bagage mee voor later!

damesfiets
damesfiets gespot op fietsenopfietsen.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.