Lifestyle

Lekker koffie drinken

By  | 

Lekker koffie drinken

Lekker koffie drinken. Nog niet zo heel lang geleden dronken we allemaal dezelfde koffie. Koffie werd per pot gezet, en niet per portie, zodat variatie nauwelijks mogelijk was. Zowel thuis als buiten de deur was koffie een algemene naam. Afhankelijk van de voorkeuren van de bereider was deze sterk of juist wat slapper. Hoe anders is het nu. Vrijwel ieder kopje koffie wordt apart bereid, waarbij we steeds meer mogelijkheden krijgen om het aan onze persoonlijke smaak aan te passen. Zowel thuis als onderweg en in een café zijn de mogelijkheden bijna ongekend groot.

Waar kies je voor?

Tegenwoordig heb je op het gebied van koffie echt iets te kiezen. Je kunt kiezen hoe de koffie bereid wordt. Ga je voor verse koffiebonen die pas worden vermalen als je je koffie gaat bereiden? Kies je voor koffie die per stuk is verpakt in een cupje of pad, zodat je altijd een optimaal vers resultaat krijgt? Ga je voor koffie met een smaakje? Kies je voor een stevige blend van verschillende koffiebonen of juist een mildere? Met of zonder crème laagje? ‘Wil je er suiker of melk in?’.

Koffie

Dat we tegenwoordig zo enorm veel keuze hebben op het gebied van koffie, dat is natuurlijk alleen maar leuk. Op die manier vinden veel meer mensen een variant die zij echt lekker vinden. Het past ook goed bij onze samenleving op dit moment. We zijn steeds meer met het individu bezig. Koffie kopen, dat doen we tegenwoordig echt voor onszelf. We houden ervan als er aan onze individuele wensen en behoeften kan worden voldaan, en zijn wat minder bezig met de groep of de samenleving als geheel.

Foto: Photo by Devin Avery on Unsplash

Zo word je een professionele barista

We hebben steeds meer mogelijkheden gekregen om thuis een kopje koffie op maat te zetten. Machines als de Dolce Gusto bieden tal van mogelijkheden op het gebied van smaak, en daar maken we gretig gebruik van.  Er zijn zoveel mogelijkheden beschikbaar dat een kopje koffie echt helemaal naar jouw zin kan worden samengesteld. Keuze uit allerlei soorten melk, verschillende extraatjes, bijzondere smaken; de keuze is enorm.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.