Kinderen

Leuke dingen doen met kids in Amsterdam

By  | 

Leuke dingen doen met kids in Amsterdam
Ik merk vaak dat men het lastig vindt om dingen te bedenken die je met je kids kunt doen. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met dingen die wij zoal doen. Wellicht zit er iets tussen waar je nog niet aan gedacht hebt en help ik je aan een leuke activiteit of help je mij aan een leuke activiteit door je reactie hieronder dit artikel te plaatsen.

Bij slecht weer
Gaan we vaak naar het tuincentrum, we kijken dan even bij de visjes, ruiken aan de bloemen, doen inspiratie op voor de tuin en daarna gaan we lekker lunchen. De kinderen kunnen bij Tuincentrum Osdorp binnen lekker spelen, ze hebben er indoor glijbanen.

Candy Castle
Zelf vind ik dit een heel fijn indoor speelparadijs. Ze hebben er voor de hele kleintjes en de grote kinderen heel veel te doen. Voor ons ouders hebben ze er ook luxe broodjes en lekker Latte Macch​iato’s. Het is wel jammer dat er (nog) geen gratis parkeergelegenheid voor de deur is. Verder helemaal top en in de buurt van Bos en Lommer.

Race Planet
Noah is hier helemaal gek op, dit is echt top voor kinderen vanaf 5 jaar die leuke dingen willen doen in Asmterdam. Er is zelfs een helikopter waar je in kunt vliegen en natuurlijk kun je er heerlijk klimmen en klauteren. Ook kun je er leuk midgetgolfen. Wat ik minder vind aan Race Planet is dat je als volwassene ook entree moet betalen, terwijl je zelf niet speelt. Een goede oplossing zou zijn dat je voor dat entree geld een consumptie kunt krijgen.

Bij mooi weer
Speeltuinen
Wij houden van grote speeltuinen waar zowel groot als klein plezier kan hebben. Zo is de speeltuin van Oud Sloten wel echt een favoriet. Je kunt daar in de zomer lekker in het gras zitten op een kleedje of je kunt genieten van een ice-tea en een bittergarnituur op het terras. Ook is er een snoephuisje waar de kids vanaf 0,10 cent snoep kunnen kopen. De grotere kinderen kunnen er ook voetballen op het voetbalveld erachter.

Skaten voor kleine kids in Osdorp
Als je een kind hebt dat van skaten/skateboarden of steppen houdt dan vind ik de Speeltuin op de Botteskerksingel/Botteskerkpark in Osdorp ook erg leuk. Je kan daar ook voetballen dit valt absoluut onder de categorie: Leuke dingen doen met kids in Amsterdam.

Mama Café
Er zijn er steeds meer in Amsterdam, je hebt nu ook Spottytree
​:​het is een soort lunchroom​ annex ​kleding​-​/speelgoedwinkeltje voor mama’s met kleine kindjes. Ze hebben er een trein en autotafel en allerlei speelgoed. Zeer leuk en sympathiek tentje en de moeite van het uitchecken waard.

Amsterdamse Bos
Wandelen in het Amsterdamse Bos en pannenkoeken eten. Eventueel even een bezoekje brengen aan de geitenboerderij of langs de grote of kleine kindervij
​v​er. Deze vij​v​ers zijn open vanaf mei in de weekenden en in de vakantie.

Bibliotheek bezoeken
Klinkt misschien suf, maar Noah en ik zijn vaak in de bieb te vinden. Ik kan dan mijn werk doen achter de laptop en hij kan dan boekjes uitkiezen voor thuis. Als hij klaar is met zijn oude boeken terugscannen en de nieuwe inscannen ( vindt hij fantastisch om ‘zelf’ te doen)
​m​ag hij erna nog op de computer om bijvoorbeeld taalzee of squla te doen.

Mac Donalds
Tja het is niet verantwoord of gezond, maar mijn kids zijn wel echt heel erg gek op frietjes en er spelen… en ja zo’n verassing in het kindermenu… daar worden ze altijd heel erg blij van. Het is niet echt mijn favo, maar je hoeft echt niet alles volgens het boekje te doen. Eten ze de volgende dag weer lekker een groentesoepje met balletjes.

Thuis
Thuis mogen de kids zichzelf vermaken, Wij hebben een groot poppenhuis wat het pokemon huis is geworden, ook hebben ze alle soorten speelgoed. Nimra is gek op kleuren. Het is voor kinderen die kleuren leuk vinden ook leuk om eens zelfgedrukte kleurplaten via Drukland.be te bestellen. Google maar even op kleurplaten en D​rukland. Dan kan je ze bijvoorbeeld een mooie kleurplaat va​oor​oma laten inkleuren en geven ​op haar verjaardag.

Trampoline
We hebben inmiddels een trampoline voor de deur, dus daar kunnen ze ook lekker hun energie op kwijt. Vooral als we een vriendje of vriendinnetje hebben d
dat​​komt spelen, dan zijn ze niet af te slaan van dat ding.

Heb jij zelf een Leuke dingen doen met kids in Amsterdam tip?
Ik hoor je graag!

1 Comment

  1. Pingback: Leuke uitjes met kids in Nederland - Mounira's Mansion

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.