Lifestyle

Leuke planten die je online kan bestellen

By  | 

Leuke planten die je online kan bestellen

Leuke planten die je online kan bestellen. Voor Moederdag wilde mijn moeder graag planten hebben. Ze vroeg o.a om een leuke bak met Afrikaantjes en een bak met door mij zelf uitgekozen plantjes. Normaal gesproken zou ik dan even lekker naar het tuincentrum gaan en wat leuks uitzoeken. Maar nu in deze tijd ben ik toch een beetje huiverig. Je wilt natuurlijk niet iets oplopen en zo min mogelijk uit huis gaan als het niet (echt) nodig is. Moederdag is inmiddels alweer voorbij en ik heb haar die dag een bosje bloemen gegeven en gezegd dat ik nog even achter die planten aan zou gaan. Dus heb ik even gegoogeld naar wat nou leuke planten zijn die je gewoon online kunt bestellen. Hierbij mijn planten top 5 lijstje.

Plant waar vlinders en bijen op afkomen: Agapunthus

De Agapanthus is een bijzondere plant. Deze plant heeft lange diep groene bladeren en bolvormige bloemen. Het wordt ook wel een liefdesbloem genoemd of Afrikaanse lelie. Agapanthus planten zijn uitstekend geschikt om in potten te kweken. Zorg ervoor dat de potten overwinteren in een vorstvrije omgeving. Wist je dat bijen en vlinders dol zijn op deze bijzondere plant? Omdat deze insecten worden bedreigd met uitsterving is het extra goed als wij ons steentje bijdragen en de natuur een handje helpen.

agapunthus
Agapunthus

Anemoon

Je ziet ze vaak in boeketten bij de bloemist. Deze 30-40 cm hoge soort kan variëren in kleur van wit tot donkerrood en blauw. De anemoon is vrolijk en liefelijk en als je er een heleboel van plant komen ze echt mooi tot hun recht. De Anemoon bloem heeft een zwart hart en ook vaak nog een zwarte rand eromheen.

Anemoon

Ranonkels

Ranonkels zijn best romantische bloemen. Het zijn sterke vaste planten die weinig verzorging nodig hebben om te schitteren. Ze geven gemengd, roze en wit gekleurde bloemen van juni tot augustus. Ze groeien in half schaduw tot volle zon en worden zo’n 10 tot 40 cm.

Rajonkels

Vlambloem Phlox Paniculata Orange

De Phlox Paniculata Orange ook wel de vlambloem genoemd ruikt lekker en vlamt de tuin uit. Veel bijen en vlinders waarderen deze bloemen ook doordat ze een belofte aan nectar uitzenden. Ze zijn winterhard en bloeien van juli tot september. Daarnaast groeien ze vrij hoog. Denk hierbij aan tussen de 80 en wel 120cm.

Vlambloem

Dahlia

Dahlia’s geven je tuin in de zomer tot ver in het najaar kleur. Er is voor elk wat wils. Van knalrood en geel tot de meest mooie softtone- en pasteltinten. Er zijn super veel Dahlia soorten. Ook de Dahlia’s worden als romantisch beschouwd. Deze bloembollen / tuinplanten kunnen worden geplant van maart tot mei. De bloembollen geven tuinplanten van 60+cm hoog en groeien in half schaduw tot volle zon.

Dahlia

Tot zover deze blog over leuke planten die je online kan bestellen. Denk aan jezelf en aan anderen. Ook al wil je er zo graag uit. Bestel je planten online en ga daarna gewoon lekker tuinieren. Als je toch naar een tuincentrum gaat. Hou je dan aan de 1.5meter afstand en probeer er zo kort mogelijk te blijven. Werkze in de tuin!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.