Lifestyle

Leuke uitjes met kids in Nederland

By  | 

Leuke uitjes met kids in Nederland

Heb je niet echt plannen om op vakantie te gaan, maar wil je de kinderen toch iets leuks bieden tijdens hun welverdiende vakantie? Ga dan lekker dagtochtjes maken. En hoe jong of oud je kinderen ook zijn, speeltuinen en attractieparken blijven aantrekken. Denk overigens niet dat je goedkoper uit bent als je enkel dag tochtjes maakt. Helaas lopen de kosten van dit soort tochtjes gauw op, omdat je natuurlijk naast de entree ook nog moet denken aan eten/drinken/benzine etc. Het strand of het park is gelukkig nog wel gratis dus dat is in ieder geval een van de goedkopere uitjes!

Van achtbaan tot ballenbak

Met je wat jongere kinderen kun je prima naar het land van Jan Klaassen, in de buurt van Arnhem.  Je vindt er een speeltuin met wel zestig toestellen, er is een spookhuis, een doolhof en je geniet er van de poppenkast. Je kunt er ook overnachten want er is een speciale kindercamping aangelegd.

Ook nog iets minder bekend dan de grotere parken is Dippiedoe in Best waar je kinderen kunnen genieten van 25 attracties; van achtbaan tot ballenbak.

Dippiedoe Best
Dippiedoe Best

Dagje Beekse Bergen

Zeker leuk is ook een dagje Beekse Bergen. Behalve dat je de dierentuin kunt bezoeken in de ochtend, is Speelland Beekse Bergen in de middag een echte aanrader, zoals ook zeker Familiepark Drievliet dat is. Bijzonder daar is de 5D-cinema.

Achtbanen

Zijn je kinderen helemaal weg van snelheid en dus van achtbanen? dan ontkom je eigenlijk niet aan Walibi in Biddinghuizen. Daar staan de heftigste achtbanen van ons land. Iets kleinschaliger maar met achtbaan is Avonturenpark Hellendoorn, dat dit jaar de vrije val toren presenteert als nieuwe publiekstrekker.

Leuk voor de kleintjes

Wij zijn laatst naar de Juliana Toren geweest. Nimra is namelijk helemaal fan van Jul en Julia. Zie hier onze vlog ( Juliana Toren start bij 5.13):

Toverland in Sevenum is ook prima geschikt voor wat jongere kinderen, zoals Ponypark Slagharen dat ook nog steeds is. Als je kinderen dol zijn op waterglijbanen, plan dan een dagje Tikibad in Wassenaar in. Zij breiden hun waterglijbanen nu ook uit naar buiten.

Het water op

Wil je echt iets bijzonders voor de kinderen maar ook voor jezelf? kijk dan eens naar wat Nautal te bieden heeft. Hier huur je een boot- in alle soorten en maten- en ga je bijvoorbeeld de wateren van Friesland of Zeeland op. Een boot huren in Friesland of Zeeland is relatief goedkoop vergeleken met bijvoorbeeld de randstad. Heerlijk op het water varen met wat lekkers. Zie je de wereld letterlijk eens van de andere kant. En wellicht dat er ergens in de buurt van de vaarroute wel een pretpark ligt. Let wel op dat je je aan de regels houdt, want regels zijn er overal en ook op de boot.

Nautal varen in Friesland, Sneek of Zeeland
Nautal varen in Friesland, Sneek of Zeeland

Tot zover deze blog : Leuke uitjes met kids in Nederland. Ik heb ook een blog geschreven voor indoor uitjes als het regent.

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.