Lifestyle

Liever Over The Top dan Underdressed

By  | 

Liever Over The Top dan Underdressed

Ik ben gek op premières! Ik hou er van om films te zien. En ik waardeer mooie kleding. Die twee dingen komen voor mij samen bij een film première. Het is de kans om me als een diva te kleden zonder dat ik me overdressed hoef te voelen. Alhoewel… het is me al regelmatig overkomen dat andere actrices de rode loper over gaan in een broekpak of in een simpele spijkerbroek en trui. Zo ook bij de première van Chez Nous…
Omdat ik jullie de outfits op de rode loper van deze première niet wil onthouden, hierbij een kleine collage. En het gaat nu natuurlijk niet om ‘Wie’, maar om ‘WAT’ ze dragen. En hé, liberaal en out-of-the-box-denkend als ik ben, maakt het mij niets uit wat een ander draagt.

outfits-300x3001

Sinds kort heb ik een fabulous styling team namelijk Cachicci International met inhouse styliste Deborah Lamers-Papilaja. Met mijn team heb ik afgesproken open te staan voor looks die ik zelf niet zo snel zal kiezen. En dat is vernieuwend. Uiteraard wel met de voorwaarde dat ik me in een outfit comfortabel en sexy voel. Ik mix & match graag en daarbij hoeft echt niet alles duur of van een merk te zijn. Omdat het alweer oktober is (misschien was het je al opgevallen), was voor de première van Chez Nous een een mooie elegante jas tegen de kou zeker geen overbodige luxe. Een zwarte jas kan altijd, daarmee speel je op safe. Maar daar ben ik niet zo van, dus koos ik deze keer voor een geweldige witte jas van Belaqise. De rest van mijn outfit bestond uit de volgende items:

Kleding-300x300

Dit keer ga  ik een risico te nemen: ik ga voor het éérst mijn eigen haar én make up doen. De vorige keer dat ik besloot om zonder hulp van een professionele visagist over de loper te gaan was echt GEEN succes! Het leek alsof ik geen make up op had en ik net ziek geweest was. Kortom, het was lelijk. Na heel veel make-up tutorials via YouTube te hebben bekeken durf ik het aan. Ik kies voor smokey eyes en een mooie blush. Het lijkt te lukken, totdat ik er achter kom dat ik mijn lippenstift echt nergens kan vinden! Ik ben best chaotisch, daarom heb ik alles dubbel en nog presteer ik het om regelmatig mijn lievelingsitems kwijt te raken. Het is helaas niet anders, maar de kleur van mijn lippenstift wordt dan maar tweede keus. In zijn nieuwe programma ‘Cut By Mika’ (Net 5), heeft Hairstylist Mika me geleerd hoe ik de “Beyonce-hair look” zelf kan creëren. Dit is hét moment om wat ik van hem geleerd heb in praktijk te brengen.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Tijd om te vertrekken… STRESS!!! Ik kan nergens onze kaartjes vinden. Als een idioot doorzoek ik alle kastjes maar ze lijken, net als mijn lievelingslippenstift en nog wat andere favo items, spoorloos. Zonder kaartjes bestaat de kans dat je er niet in komt. En dat is natuurlijk geen optie na al deze beautyrituelen. Gelukkig vind ik ze, op een hele rare plek… Ik weet nog steeds niet hoe ze er terecht zijn gekomen, maar de kaartjes lagen op de wasmachine. Ik spring in de auto om mijn lieve vriendin en actrice Maryam Hassouni op te halen en samen rijden we naar Utrecht. Maryam heeft een prachtige rode jurk van Karen Millen aan. We moeten stiekem een beetje lachen om het feit dat rood en oranje eigenlijk vloekt, maar misschien maken wij het juist weer chique.

Aangekomen bij het filmfestival blijkt het heel erg druk en moeten we een enorm stuk lopen. En precies om die reden kies ik meestal voor een iets grotere clutch. Zodat ik mijn ballerina’s altijd bij me heb voor de terugweg. Want eerlijk, na een avond op hoge hakken is terug naar de auto lopen echt geen pretje.

Daar gaan we dan: helemaal gedressed en met ontzettend veel zin in een mooie avond. En al zeg ik het zelf, het resultaat mag er zijn! Deze foto staat zowel op Volkskrant.nl als op de site van het AD. Achteraf vind ik mijn decolleté veel te diep, maar dat is iets wat mij thuis totaal niet was opgevallen. Ik neem het als een leermomentje mee voor de volgende première.

Mounira-Mansour-en-Maryam-Hassouni

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *