Lifestyle

Liposuctie lipofilling beste voorbereiding op de operatie

By  | 

Liposuctie lipofilling beste voorbereiding op de operatie

Zoals jullie weten heb ik veel interesse in alles wat met beauty en je zelf mooier maken te maken heeft. Mijn goede vriendin (die anoniem wil blijven) heeft laatst een liposuctie en lipofilling gedaan en ik heb haar voor mijn blog mogen interviewen over deze ervaring. De blog Liposuctie lipofilling beste voorbereiding op de operatie bestaat uit 2 delen:

  1. Liposuctie lipofilling beste voorbereiding op de operatie
  2. De operatie en weekverslag liposuctie en lipofilling ( dit is hoe de operatie ging)

Zij heeft een Liposuctie en lipofilling operatie ondergaan bij dokter Cedric de Mahieu bij de ABC Clinic in Breda. Deze operatie wordt ook wel BBL genoemd ( brazilian billen lift/ brazilian butt lift). Liposuctie lipofilling beste voorbereiding op de operatie

Wat is Liposuctie? Vet laten wegzuigen op plaatsen waar je het niet wilt hebben zoals buik, flanken, onderkin, boven benen, boven armen etc. Dit wordt ook wel Lipo 360 genoemd als je een rondje vet om je lichaam laat weghalen. Dit vindt meestal plaats onder een plaatselijke verdoving met eventueel een roesje of sedatie.
Lipofilling/BBL? Het vet wat je hebt laten wegzuigen weer ergens anders in het lichaam aanbrengen voor meer volume. Denk hierbij aan borsten, billen, wangen lippen etc.  In het geval van het vet terugplaatsen in de billen noemen ze dit een BBL oftewel een Brazilian Butt Lift.

Doet liposuctie of lipofilling BBL pijn?

In principe doet de behandeling zelf geen pijn. Je krijgt namelijk een plaatselijke verdoving waardoor je niets voelt en je kunt kiezen voor een roesje of een sedatie zodat je lekker gaat slapen tijdens de operatie. Na de operatie zou je je een beetje suf voelen en het gevoel hebben dat je stijf bent/ spierpijn hebt. Met de juiste medicijnen zou je geen pijn moeten hebben. Hoe mijn vriendin de operatie heeft ervaren lees je in de volgende blog onderaan deze blog.

Waarom Liposuctie of lipofilling BBL?

Dit is een hele lastige vraag en voor ieder persoon anders. Sommigen zouden best iets willen veranderen aan hun lichaam als het geen geld of pijn kost. Anderen zijn sneller tevreden met hoe ze zijn. En er bestaat een categorie mensen die er graag mooi uit wil zien en die daar best wel pijn en of geld voor over hebben. In mijn geval wilde ik gewoon een mooi zandloper figuur en heb ik voor mezelf de knoop doorgehakt door het gewoon te doen.

Hoe was het een week voor de operatie?

STRESS!!
Oef ik sliep slecht! Ik kon iedere nacht amper in slaap komen en als ik dan bijvoorbeeld ‘s nachts wakker werd van een geluidje of omdat ik moest plassen, kon ik erna gewoon niet meer in slaap komen. Ik droomde bijna elke nacht van de operatie. Vaak droomde ik, dat ik dan op de operatie tafel lag en dat ik net onder sedatie ging. Of ik droomde dat ik al onder narcose geweest was en al wakker was geworden maar dat de plastisch chirurg dan nog moest beginnen. Heel vervelend, maar ja het schijnt dat je in de nacht je stress het meest verwerkt.

Moest je Arnica D6 druppels nemen?

Deze nam ik een week voor de operatie dagelijks. 3 x 10 druppels per dag en dan ongeveer 1,5 uur na een maaltijd. De druppels zouden ervoor moeten zorgen dat de blauwe plekken die je kan krijgen van de operatie minimaal zijn. Op de dag van de operatie nam ik 30 druppels in een keer, zoals voorgeschreven werd.
De laatste week sprak ik met niemand af want ik had besloten om me even lekker in mezelf te keren. Ik ben in en om het huis gebleven en hield me alleen bezig ons kindje. Verder stond ik  iedere ochtend om 7.30 op en ging ik iedere avond om 22.00 naar bed (ook al deed ik ‘s nachts geen oog dicht)

Koffie en thee mocht je dat drinken?

Een dag voor de operatie mag  je geen koffie meer. (ervoor dronk ik nog maar 1 kopje in 2 dagen om een beetje af te kicken) Iedere avond dronk ik ipv een kopje koffie een kopje thee in de hoop dat ik dan makkelijker in slaap zou vallen… werkte niet echt…slapen was echt een ramp…

Moest je nog medicijnen ophalen bij de apotheek?

Je krijgt van de kliniek een recept mee voor paracetamol 500, ibuprofen 600 en zetpillen tegen de eventuele misselijkheid. Ik heb deze een week van te voren opgehaald en ook gelijk de Arnica druppels gehaald. Ook is het verstandig om zelf lactatie pillen/poederzakjes in huis te hebben omdat het schijnt dat je na de operatie niet zo makkelijk op het toilet kunt zitten en niet mag persen. Dus dan is het handig dat je makkelijk zacht kunt poepen dmv van laxeermiddelen.

Hoe was je voeding een week voor de operatie?

Ondanks dat ik gezond eet, heb ik ook deze week nogal wat slechte/foute voeding gegeten. Na de operatie ben ik van plan om nog beter op mijn eetpatroon te letten dus wilde ik mezelf niet al te veel ontzeggen. Ook dacht ik dat al het vet wat ik eventueel zou aankomen er dan tenminste ook uitgezogen kon worden, dus ik heb wel geprobeerd om op mijn dikst te zijn.

Hoe zit het met stoppen met roken?
Ik rook zelf niet, maar ik heb begrepen dat er wordt aangeraden om zeker een maand van te voren te stoppen met roken omdat je zo fit mogelijk de operatie in wilt gaan. Als je dat echt niet kan dan was de enige regel in de overeenkomst ( ja je tekent een soort contract van te voren) dat je 6 uur voor de operatie niet meer mocht hebben gerookt.

Oefenen met langere periodes staan, heb je dat gedaan?

Ik heb iedere dag buiten gewandeld en als ik dan met mijn kindje in de speeltuin was ging ik niet op een bankje zitten. Wetend dat je na de operatie voor lange tijd niet mag/kunt zitten. Dus bleef ik rondjes lopen en staan.

Waarom mag niet zitten dan?
Je mag een week  na de operatie wel gaan zitten, maar voor de beste resultaten kun je dit het beste zo min mogelijk/niet doen.

De dag voor de operatie: Nog iets wat je dan kan doen?

Zelf je maten meten en before foto’s maken

Ik heb de dag voor de operatie zelf mijn cm’s gemeten. Ik heb de cm’s gemeten rondom mijn navel, mijn middel en mijn heupen. Ook heb ik voor de spiegel mijn foto’s gemaakt. Deze maken ze ook altijd in de kliniek, maar ja ik heb graag over alles de controle en ik kan dan zelf al na de operatie tussentijdse metingen maken.

Wat moet je eten de dag voor de operatie?

18.00 uur – 19.00 uur

Een maaltijd met voldoende koolhydraten (bijv. pasta)

22-00 uur – 22.30 uur

2 bruine boterhammen met iets zoetigs (bijv. jam)

‘S ochtends mag u niet meer eten/roken

5.30 uur – 6.00 uur

2 bekers koolhydraatrijke heldere drank (siroop of thee met suiker)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ging die laatste avond na de 2 bruine boterhammen met jam gelijk douchen en naar bed. Ik kwam gek genoeg meteen in slaap en ik ben ‘s nachts niet meer wakker geworden. Alsof ik ergens geaccepteerd had dat het nu echt ging gebeuren en dat ik me gewoon moest overgeven aan de situatie. Ik wilde dit zelf heel graag voor mezelf. Ik heb er naar toe geleefd en heel hard voor gespaard en nu? Nu is er no way back. Ik kijk nog op instagram naar allemaal mooie lichamen en ik bedenk me dat ik binnen een paar uurtjes begin aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Namelijk gewoon mezelf zijn, maar dan met het figuur waar ik altijd al van gedroomd heb.

Was je bang?

Ik ben natuurlijk bang, maar wie is er nou niet bang voor een operatie? Alleen kan ik niet zoveel met die emotie en probeer als een soort van mantra de hele tijd in mijn hoofd te herhalen waarom ik dit zo graag wil en dat ik nu dapper moet zijn. Het komt gewoon goed. En als er al iets mis gaat komt dat ook weer goed. Als je iets graag wilt moet je er hard voor werken. Wie mooi wil zijn  moet pijn lijden. Alles komt goed…Dat blijf ik herhalen.

Dit was tot nu toe Liposuctie lipofilling beste voorbereiding op de operatie blog.

MEER LEZEN: Ervaring Liposuctie lipofilling forum 

 

2 Comments

  1. Pingback: Ervaring Liposuctie lipofilling forum - Mounira's Mansion

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.