Kinderen

Luvion beeld babyfoon review

By  | 

Luvion beeld babyfoon review

Ik ben zo blij met mijn nieuwe beeld babyfoon, kan nu echt niet meer zonder! Dus vandaar ook mijn: Luvion beeld babyfoon review.

Waar de beeldbabyfoon aan moet voldoen:

Voordat ik de babyfoon bestelde heb ik avonden gegoogeld naar ervaringen. De meeste ouders gaven hetzelfde aan:

*De baby kunnen zien ( eventueel vanaf het werk)
*De baby kunnen horen
*Tegen de Baby kunnen praten vanuit een andere plek.
*Met de babyfoon naar buiten kunnen en nog steeds beeld hebben.

Mijn vorige beeldbabyfoon uit 2011 was een Luvion. Ik gebruikte die toen voor mijn zoontje en die beviel prima. Daarom besloot ik bij Luvion te blijven, maar dan natuurlijk de nieuwste versie (mijn man en ik houden van gadgets) We kozen dus voor de Luvion Supreme Connect in combinatie met een Wifi Bridge.

Toen we de babyfoon binnen kregen, hadden we hem binnen no time  up and running. Ik leg je hier uit hoe je hem installeert. (mail me geen verdere technische vragen, want ik ben geen expert hihi)

Installatie

*Stap 1 met de bijhorende schroevendraaier, maak je de achterkant van het beeldscherm open.
*Stap 2 Connect het batterij draadje en schuif de batterij erin ( Ik heb mijn man dit laten doen).
*Stap 3 klepje dichtdoen en weer dicht schroeven. Zo gedaan stap 1 t/m3 duren nog geen eens 2 minuten samen.
*Stap 4 laadt het beeldscherm op.
*Stap 5  Zet de camera ergens in het kamertje zodat je het bedje goed in de gaten kunt houden.
Nu kun je de babyfoon al gebruiken ( zonder wifi dus gewoon je beeldscherm en je camera samen

Luvion beeld babyfoon review
*******************************************************

WIFI INSTALLEREN|

Wij vinden het ook handig dat wij de beelden kunnen bekijken op onze smartphone of tablet.(en zo uiteindelijk ook op afstand)  Dit kan alleen als je de beeld babyfoon aansluit met de wifi bridge.

*Stap 1 Stop de stekker en de UTP kabel (die erbij zijn geleverd) in de wifi bridge  en vervolgens in de router.
*Stap 2 Zorg dat het MODE knopje achterop de wifi bridge op internet staat.
*Stap 3 Download de Luvion App op je iphone of Ipad of Android. Deze heet de Luvion Care app
*Stap 4 Vul de gegevens in op de app dit kan handmatig of met QR scanner(super handig btw) de standaard wachtwoord is 000000 save en als het goed is kan je nu de beelden zien.

Omdat het wachtwoord standaard 000000 is verander ik deze ook meteen.Bij device list >advance settings > change password voila

Functies van de Luvion Supreme Connect Beeldbabyfoon

Terugspreek functie
Slaapliedjes  afspelen
De  mogelijkheid tot aansluiting van meerdere camera’s bij bijv meerdere kindjes
De camera’s beschikken over een zogenaamde pan/tilt functie waarbij de camera op afstand kan besturen. Vooral handig als ze wat ouder worden!
Je kunt je baby er mee filmen! Zo leg je alle kostbare momenten vast, ook als je niet in de buurt bent!
Je kunt de Supreme Connect aan de TV koppelen
Dag en nacht kun je mee kijken
Super scherp geluid
Temperatuur meting van de kamer
Geen storing 100% gegarandeerd
4, 3 inch beeldscherm
300 meter afstand ( wel zonder gebouwen ertussen maar dat is altijd zo)
Full HD kwaliteit
Terugspreek functie

Luvion beeld babyfoon review

 Luvion beeldbabyfoon review
Eindresultaat:

Na een tijdje de babyfoon gebruikt te hebben ben ik er super tevreden mee.
Ik gebruik de camera ook met Noah als ik beneden met de baby zit en hij met een vriendje boven de boel afbreekt. Handig hierbij is dat de camera te bewegen is. I’ll be watching you Noah!.
Ik kan eigenlijk (nog) geen negatieve punten opnoemen het doet wat ze beloven, ik heb geen storingen ondervonden en het is super makkelijk in het gebruik.

Straat
Als ik op straat loop heb ik nog steeds bereik, ook al laat ik de baby natuurlijk nooit alleen. Stel ik zou bij de buren in de tuin zitten dan had ik ook bereik.

Wat ik ook heel fijn vind is dat de camera zo makkelijk te verplaatsen is. Hij hoeft niet te worden opgehangen ofzo. Ook als ik naar mijn familie ga neem ik de babyfoon mee. Zo kan ik altijd naar mn dochter kijken als ze bijvoorbeeld in de box ligt te slapen en ik in een andere kamer zit. I love it! En daarom ook deze Luvion beeld babyfoon review.

NADELEN:

De Batterij. De batterij laadt bij mij niet meer op dus ik kan hem alleen nog gebruiken als hij in het stopcontact zit. Dit gebeurde eigenlijk al vrij snel na een paar weken. Nu heb ik garantie en kan ik hem terug laten sturen, maar ja ik kan natuurlijk niet een paar weken zonder babyfoon dus dat doe ik niet. Ik heb overigens de batterij gewoon steeds leeg laten lopen alvorens hem weer opnieuw op te laden. Maar helaas is hij dus toch niet goed. Ik had 4 jaar geleden ook al dit probleem met mijn oude Luvion dus dit is echt wel een minpunt.

WIFI Connected.
Bij ons zit de WIFIconnector/router op zolder. Het beeldscherm moet in de connector gezet worden en dan pas kan je je kindje via je telefoon/tablet zien. Dus als je je baby in de gaten wilt houden via je telefoon dan kun je het beeldscherm van de babyfoon dus niet verplaatsen deze moet bij de wifi router van je huis blijven. Ik leg het lastig uit: Je kunt niet EN op je telefoon EN op de babyfoon het is of/of.Hoop dat je wat hebt aan deze Luvion beeld babyfoon review

9 Comments

  1. Pingback: Nannycare review

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.