Beauty

Make-up by night by Mounira

By  | 

Dit is een tutorial voor wat zwaardere make-up dan de vorige. Ik laat in dit filmpje zien hoe ik me opmaak voordat ik uit eten ga. Ik maak gebruik van zwarte oogschaduw die ik minder heftig maak door er wit overheen te doen. De look is goed gelukt. Als je wilt weten hoe ik mijn haar erbij doe dan moet je vooral mijn site goed in de gaten houden, want na deze tutorial zal snel een tutorial voor dit kapsel volgen.

20140207_155249 (1)

Collage 2014-02-08 22_26_35

Creme: CC Cream Estee Lauder
Foundation: BB Cream Garnier Miracle Skin Perfector
Oogschaduw: Yves Saint Laurent
Foundationsticks: Hema
Mascara: Volume Accelerator Rimmel London
Lippenstift: Bobbi Brown
Wenkbrouwpotlood: Mac

Stap 1: Breng de CC cream van Estee Lauder aan op het gezicht. Zorg ervoor dat het goed gelijkmatig wordt aangebracht en vergeet de hals niet!

Stap 2: Voor iets meer kleur (geweldig voor in de winter als we wat bleker zijn door het gebrek aan zon in dit kikkerlandje) de BB cream Miracle Skin Perfector van Garnier. Ik heb gekozen voor de medium kleur, maar dit is natuurlijk afhankelijk van je huidskleur. Ook deze foundation gelijkmatig aanbrengen op zowel gezicht als hals voor een mooie egale teint.

Stap 3: Concealer sticks van de Hema. Deze sticks zijn geweldig om oneffenheden weg te werken. De groene (no. 4) gebruik je om roodheid tegen te gaan zoals bijvoorbeeld een puistje of een vlekje. De huidkleurige kan je gebruiken om wallen weg te werken, of schaduw te verminderen, bijvoorbeeld naast je neusvleugels, of de contouren van je lippen. Hierdoor kan je accenten verleggen in je gezicht. De concealer aanbrengen. Een beetje uitsmeren met je vinger en weg zijn de oneffenheden!

Stap 4: Nu de basis is gelegd kan je beginnen aan de oogschaduw. In deze tutorial heb ik gekozen voor oogschaduw van Yves Saint Laurent in zwart en grijs tinten. Ik ga voor de iets zwaardere ‘dramatic’ look, dus ik begin met het aanbrengen van zwarte oogschaduw op mijn gehele ooglid. Schrik niet, het  zal er nogal zwart uitzien! Vervolgens gebruik ik de zwarte oogschaduw met een beetje glitter, boven de al aangebrachte oogschaduw, aan de bovenkant van het ooglid. Met een nieuw kwastje breng ik vervolgens de witte oogschaduw aan. Ik begin bij de wenkbrauwboog net onder mijn wenkbrauw. Dit zorgt voor een beetje glans en een mooi effect. Vervolgens ga ik met de witte oogschaduw over de zwarte oogschaduw heen, zodat het zwart minder sterk is en het een beetje grijs wordt. Hierdoor komt er een mooie degradatie in het kleurverloop. Hierna breng ik weer wat zwart aan op de onderkant van mijn ooglid. Dit zorgt ervoor dat mijn ogen mooier uitkomen. Het is natuurlijk geen exacte wetenschap, en je moet gewoon een beetje op je gevoel vertrouwen. Misschien moet er iets meer wit bij, misschien meer zwart, je weet het vanzelf als je er mee bezig bent!

Stap 5: Wenkbrauwen aanzetten. De Mac Crayon pour Sourcils past goed bij mijn wenkbrauwen, maar het is natuurlijk belangrijk dat je ervoor zorgt dat je een matching kleur vindt voor de jouwe. Het mooiste effect creëer je door het tekenen van streepjes in de wenkbrauw, dit geeft een natuurlijke look. Volg de vorm van je wenkbrauw en teken de streepjes erin. Aan de zijkant iets langere streepjes voor de mooie vorm.

Stap 6: Het geweldige zwarte oogpotlood! Ik kies ervoor om het potlood aan te brengen aan de binnenkant van mijn oog. Dit is iets wat ik heb meegekregen uit Tunesië. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het net aan de rand van je oog aan te brengen.

Stap 7: De Mascara. Ik vind persoonlijk de Volume Accelerator van Rimmel London heel fijn. Voor volle wimpers is het belangrijk veel lagen aanbrengen. Bij deze look breng ik ook een laagje aan op de onderste wimpers voor extra drama effect :).

Stap 8: Een beetje blush. Heel belangrijk dat je hierbij niet teveel aanbrengt. Het is al snel teveel. Hoe je de blush moet aanbrengen is afhankelijk van de vorm van je gezicht en van wat je wil accentueren. Ik breng de blush aan in een diagonale lijn over mijn wang.

Stap 9: Final touch: Lucious lips! Ik kies voor de Cosmic Rasperry no. 3 van Bobbi Brown. Aanbrengen op de lippen en dan uitsmeren. Zorg ervoor dat het niet teveel is. Als je toch uitgschoten bent, even happen in een tissue.

Tip: Als je klaar bent bekijk je nog even goed het totaalplaatje, dan kun je nog bijwerken wat niet bevalt (vaak het geval bij de oogschaduw). Dat valt vaak pas op als je klaar bent!

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.