Beauty

Make-up kwasten schoonmaken

By  | 

Make-up kwasten schoonmaken

Make-up kwasten schoonmaken. Als je dagelijks make-up aanbrengt met kwasten is het belangrijk om deze schoon te houden. Je gezichtshuid is namelijk gevoelig. Het zou ideaal zijn om je make-up kwasten dagelijks schoon te maken, maar dat is natuurlijk niet heel realistisch. Daarom is het belangrijk om tenminste wekelijks je kwasten schoon te maken. Wil je weten hoe je make-up kwasten schoon kan maken? Lees het dan snel hieronder.

Redenen om ze schoon te maken

Misschien vraag je je nu wel af waarom je nou eigenlijk die moeite zou doen voor een paar make-up kwasten. Het antwoord hierop is heel simpel. Je gezicht heeft dagelijks te maken met verschillende bacteriën en andere viezigheden. Wanneer je een onzuivere huid hebt en steeds met hetzelfde make-up kwastje over je gezicht gaat, komen er alleen maar meer bacteriën op je gezicht. Het gevolg hiervan kan zijn dat je meer last krijgt van bijvoorbeeld puistjes.

Photo by Raphael Lovaski on Unsplash

Verschillende manieren

Je kan make-up kwasten op verschillende manieren schoonmaken. Kijk daarom voor jezelf wat het fijnst werkt voor jou. Tegenwoordig bestaan er speciale zeepjes voor het schoonmaken van bijvoorbeeld je foundation kwasten. Deze manier werkt ook lekker snel. Je brengt wat van het zeepje op je kwast en daarna gebruik je een doekje om het schoon te vegen. Een andere veel gebruikte manier is babyshampoo. Gebruik je elke dag foundation?Dan is deze manier zeer geschikt voor jou. Laat een beetje lauw water vollopen in je wasbak en doe daar een beetje babyshampoo bij. Gebruik vervolgens de palm van je hand om de kwasten schoon te maken door rondjes te maken. Spoel het daarna nog even na om het laatste beetje vuil weg te halen.

Respect voor je kwasten

Net als je huid is een make-up kwast ook gevoelig. Je wil natuurlijk niet dat je kwast kapot gaat door het schoonmaken. Dit betekent dat je geen warm water moet gebruiken. Dit is namelijk slecht voor de haren van de kwasten. Probeer ervoor te zorgen dat alleen de haren van je kwasten nat worden en dus niet het handvat. Als daar te veel water op komt, kan de kwast uit elkaar vallen. Als je ze gewassen hebt, is het belangrijk dat je de kwasten goed laat drogen. Je kan ze bijvoorbeeld op een handdoek neerleggen. Zo zijn de kwasten vaak binnen een dag al wel weer droog. Zorg ervoor dat je de kwasten niet met de haren naar boven laat drogen. Het water zakt dan naar beneden en zo krijgen de kwasten geen kans om te drogen. Tot zover deze blog: Make-up kwasten schoonmaken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.