Lifestyle

Makkelijk besparen

By  | 

Makkelijk besparen
Makkelijk besparen, ik ben shopverslaafd. Well well what’s new?? Maar ik geef er echt niet mijn hele salaris aan uit hoor. Daarom leek het me leuk om wat bespaartips met jullie te delen, zeker nu ik 2 kids heb. Kinderen zijn namelijk leuk maar ook very expensive. Ik denk dat er veel mama’s struggelen met hun uitgaven, en daarom heb ik 5 (be)spaartips voor jullie die je makkelijk kunt toepassen in je dagelijks leven. 

1 Ga outletshoppen
Hou je van merken? Je hoeft echt niet alles op de PC te shoppen hoor. Je hebt ook  designer outlet stores zoals Designer Outlet Roermond of Bataviastad. Hier vind je kleding van heel veel bekende merken voor cheap. Dit is niet alleen leuk voor jezelf, je kunt zo ook goedkoop merkkleding kopen voor je baby of kind. Je kunt  bij dit soort outlets ook lekker eten. Wij maken er gewoon een gezellig dagje van als we gaan outletten. Geen zin om de deur uit te gaan? Shop dan online, maar vergelijk dan altijd  het product wat je wilt kopen op kledingkopen.nl. Het kan namelijk zijn dat die zelfde paar schoenen goedkoper zijn bij een andere online store. Oh en als je dan toch bezig bent vergelijk dan ook de verzendkosten, want die kunnen ook echt ver uit elkaar liggen.

2 Ruil je auto in voor de(bak)fiets of scooter Besparingstips 2017
In Amsterdam is het verkeer echt een drama en door je auto te vervangen door een (bak)fiets kun je zelfs tijd besparen! In een tweewiel bakfiets kun je tot 3 kinderen vervoeren, en in een driewiel bakfiets soms wel 6. Oke mij zie je niet zo snel in zo’n ding, maar ik gebruik de scooter veel in het Centrum van Amsterdam. Dat scheelt mij telkens weer een hele hoop parkeerkosten ik noem dat makkelijk besparen.

Makkelijk besparen

3 Bespaar op je energie
Het zou best kunnen dat je zonder dat je het weet teveel betaalt voor je energie. Wellicht had je vorig jaar de goedkoopste energie leverancier, maar dat betekent niet automatisch dat dat dit jaar ook zo is. Het is heel verstandig om je energie even te vergelijken wanneer je contract  afloopt. Dit kun je doen op Energievergelijker. Als je zelf geen zin hebt om al je gegevens in te voeren en uit te vogelen waar je moet zijn, dan kun je dat ook laten doen door Easyswitch.nl. In dat geval weet je zeker dat de gehele overstap voor je wordt geregeld en dat je zelf niks hoeft te doen. Ze zijn ook gewoon telefonisch bereikbaar voor hulp en ze sturen een berichtje wanneer je contract afloopt. Handig want zo blijf je besparen. Dat laatste kun je natuurlijk ook zelf doen door een herinnering in je telefoon te plannen voor de datum dat je contract afloopt(of iets ervoor zodat je nog tijd hebt om alles te regelen). Wij doen dit zelf ook altijd. Nu zitten we bijvoorbeeld bij een andere energie-maatschappij dan 2 jaar geleden.

Makkelijk besparen

photo: Jessica Lewis via Pexels

4 (Ver)koop je spullen op marktplaats
Als je wat extra geld wil verdienen kun je je oude kleding hier makkelijk kwijt. Vooral merkkleding en baby- en kinderspullen doorverkopen is erg populair en je hebt het meestal snel verkocht. Maar naast verkopen kun je ook spullen op Marktplaats kopen. Als je liever geen 2e hands spullen wilt kopen dan kun je ook kijken of iemand het product wat je zoekt ‘nieuw in doos’ aanbiedt. Dit bespaart ook weer knaken. Grotere spullen kun je vaak ook afhalen, dan kan je het product nog even bekijken en weet je zeker dat het goed zit.  Maar goed het blijft wel altijd een gokje, want je kunt ook een’ kat in de zak’ kopen dus wees altijd op je hoede met dit soort dingen.

5 Boodschappen doen in cash
Deze tip heb ik uit het programma “Een dubbeltje op z’n kant” gehaald, die ik laatst op tv zag: Met cash-geld je boodschappen doen. Met pinnen kun je makkelijk over je budget heen gaan. Bedenk welk bedrag je per maand wilt uitgeven aan boodschappen. Deel dit bedrag door het aantal weken  dat er in de maand zit ( soms zijn het er 5!)  en stop voor iedere week geld in een envelop. Zo kun je nooit over je budget gaan want op=op. Dit waren mijn besparingstips 2017. Als je zelf tips hebt, zet ze dan in de comments hieronder.

6 Zorgverzekering

Ook op de zorgverzekering kun je besparen. Alleen is deze alleen maar aan het begin of juist einde van het jaar aan te passen. Je kunt altijd vrijblijvend even oriënteren of jouw zorgverzekering het goedkoopste is. Ik zelf ben niet van de goedkope zorgverzekeringen, maar ik let meer op wat je krijgt voor je geld. Vooral met eigen kinderen is het belangrijk een goede dekking te hebben. Ben je student? Wellicht slim om eens na te denken over een Studenten zorgverzekering.

7 Begin nu met Makkelijk besparen voor later

Noah is nu 6, maar over een paar jaar zal hij ook ( hoop ik) willen gaan studeren, een rijbewijs halen ( een must!) en misschien wil hij ook wel op kamers ( Neee hij moet bij mama blijven snik snik). Daarnaast wil mijn prinsesje Nimra misschien wel styliste, dierenarts, advocaat of net als mama influencer wil worden. Baby’s grow up en daarom is het altijd slim om op de lange termijn te denken en op tijd te beginnen met sparen voor je kind of kinderen.  Ik vind dit een fijne manier omdat je nu makkelijk een klein bedrag per maand kan missen en hierdoor je baby’s later hun rijbewijs kunnen halen/kunnen studeren/op kamers kunnen! Bij Noah en Nimra zijn we daar al sinds hun geboortes mee begonnen.

besparingstips 2017

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.