Lifestyle

Matras uitkiezen

By  | 

Matras uitkiezen

Een nieuw matras uitkiezen is iets wat ik het liefst zolang mogelijk uitstel. Ik heb eigenlijk helemaal geen tijd om me daar mee bezig te houden maar het zal toch moeten. Ik heb nu al 10 jaar een redelijk hard matras met een iets zachtere topper erop, ik dacht altijd dat het prima was totdat ik laatst bij mijn moeder even in haar nieuwe bed ging liggen. Wat lag dat ontzettend lekker zeg. Zij heeft dus een medium zacht matras met een zachte topper. Het leek wel of ik een beetje in het bed zonk. Ik ben dus nu aan het oriënteren op een nieuw fijn zacht matras. In deze blog de tips hoe je het beste jouw droommatras kunt vinden.

Vraag het je vrienden

Bij echte vrienden kom je thuis en bij echte vrienden mag je vragen of je even in hun bed mag liggen om te voelen hoe hun matras is. Je kunt ze ook vragen naar hun slaapervaringen en waar ze hun matras gekocht hebben. Zo kun je misschien net als ik erachterkomen of je huidige matras nog steeds bij je past en welk matras eventueel beter gaat zijn.

Duurzaam matras

Misschien heb je bij je vorige matras niet opgelet of deze wel duurzaam was. 10 jaar geleden waren we daar met zijn allen ook niet echt mee bezig. Nu kun je daar wel op letten en moet je daar op letten. Samen kunnen we liever zijn voor onze mooie planeet. Lijmen in matrassen zijn bijvoorbeeld zeer milieuonvriendelijk. Yousleep maakt daarom bijvoorbeeld géén gebruik van lijmen, zodat de matrassen 100% recyclebaar zijn. Daarnaast hoef je dan na jaren lekker slapen niet het hele matras te vervangen maar alleen de toplaag. Dit scheel ook weer echt voor het milieu.

yousleep matras
De hoes van het YOUSLEEP matras is gemaakt van 100% polyester en is 100% recyclebaar. Je kunt de hoes heel gemakkelijk zelf wassen op 60 graden. Drogen doe je op lage temperatuur.

Wat voor matras heb je nu?

Om te weten wat je wel wilt is het misschien nog handiger om te weten wat voor matras je nu hebt. Deze wil je dus niet nog een keer. Termen die vaak gebruikt worden bij een matras zijn: een stevig en zacht matras, een traag schuim- en pocketveermatras en een boxspring met matras en een topper (topmatras). Daarnaast is het ook handig om te weten welke maten je huidige matras heeft. Misschien wil je wel groter of juist kleiner gaan.

yousleep foto
Foto yousleep.nl

Last but not least

Als je dan eenmaal die afspraak hebt om naar een matrassen winkel te gaan kun je het beste makkelijke kleding aandoen en schoenen die makkelijk aan en uitgaan. Oh en zorg dat je uitgerust bent! Als je moe bent ligt elk matras super lekker! Tot de volgende blog.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.