Lifestyle

Meer likes en volgers op instagram

By  | 

Meer likes en volgers op instagram

Meer likes en volgers op instagram. Je komt waarschijnlijk op deze blog omdat je meer volgers en likes op je instagram wilt. Misschien post je al regelmatig maar zie je gewoon geen groei? Mijn moeder zegt altijd: Als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg. Want ja je doet kennelijk steeds hetzelfde en je krijgt dan ook het zelfde resultaat.

Snuffel gerust even rond op mijn instagram @mouniramansour

Content en Niche

Wat is jouw niche (jouw eigen nestje wat jouw uniek maakt)? Wat maakt het leuk jouw te volgen? Heb je daar wel eens over nagedacht? Wist je dat je heel consequent moet zijn in wat je post? Je kunt bijvoorbeeld niet een foto van je hond, een foto van je moeder, een foto van de straat en een foto van de tv op je wall zetten en verwachten dat je hier veel likes en volgers mee krijgt (uitzonderingen daar gelaten). Weet je waarom niet? Omdat dat allemaal verschillende categorieën zijn. En op instagram wil men graag meer van hetzelfde zien.
Ik ben bijvoorbeeld een moeder, een actrice en presentatrice. Dit zul je altijd terug zien op mijn instagram. Ik zal geen foto’s uploaden over Food, hoe mijn tuin eruit ziet of een foto van mijn kat. Wel weer een foto van mij met mijn kat. Wat zijn jouw #tags? Mijne hebben altijd te maken met #outfit #beauty #kids #photography het is heel duidelijk. Bij elke foto die ik post zou ik dezelfde tags kunnen plaatsen aangevuld met wat nieuwe. Sta ik bij het zwembad kan er er #pool bij of #bikini.

Zorg ervoor dat je account op openbaar staat

Waarom? Omdat als iemand jou niet kent en niet van je gehoord heeft, wil hij waarschijnlijk eerst even snuffelen om daarna te bepalen jou wel of niet te gaan volgen en als die info er niet is gaat diegene jou sowieso niet volgen. Dit geldt juist weer niet voor iemand waarmee er iets spannend is: Stel Ronnie Flex heeft een een nieuwe vriendin die nog niemand kent. Zij heeft een privé insta account.. dan gaan JUIST mensen volg verzoeken sturen naar deze mysterieuze vrouw omdat ze zo geïnteresseerd zijn naar wie er achter dit account zit. Of stel je doet mee aan Temptation Island seizoen 5 en niemand kent je? Dan gaan ze je echt wel volgen ook als je account op privé staat. Dus mocht je ooit gaan daten met een bekend iemand.. dan zet je je profiel dus tijdelijk op privé.

Bio invullen

Vul je Bio in. Het is zo zo zo belangrijk dat een potentiële volger/ klant/ booker/ regisseur/ merk jou kan benaderen voor een leuke samenwerking.
Zet altijd een email adres in je bio. En zorg dat je meteen kunt zien wat jij aanbiedt op instagram. Wie ben jij ? Wat doe je? Wat verkoop je? welke # omschrijft jou?

Zorg voor interactie

Instagram is een fulltime baan, je moet ook aan je volgers vragen stellen. Dit doe je zodat mensen antwoorden op je vraag en waardoor er interactie op je pagina komt. Zo denkt instagram: Hey hij/zij krijgt veel gesprekken op gang die is iets interessants. En dan laat instagram jouw post zien aan meer mensen. Kies iets wat iedereen aanspreekt. Dit kan bij een post, maar dit kan ook in een story: Stel mij een vraag? Maak een Poll..

Voorbeeld insta vraag deze werkt: Post een story met de vraag: Wat zal ik vandaag eten? post een foto van Rijst met kip of een koude pasta salade met groente en zalm? Mensen gaan dan daar op reageren. En je insta account wordt op dat moment populairder en misschien wordt jouw post weer getoond aan iemand waarvan instagram weet dat hij zij van zalm of broccoli houdt. Dit gebeurt dan bij ontdekkingen op instagram. Geloof me instagram weet zoveel meer van ons dan we denken.
Like ook andere accounts. Volg andere accounts die in jouw niche zitten. Vraag ze gewoon of ze willen terug liken met #likeforlike #l4l niet geschoten is altijd mis.

Wat zijn ontdekkingen?

Instagram heeft een pagina waarin je nieuwe accounts kunt ontdekken gebaseerd op jouw eigen wall en jouw interesses: Stel je hebt opgezocht hoe je haren kunt vlechten en je hebt bijvoorbeeld op #braids gezocht. Dan kun je er donder op zeggen dat je op instagram bij ontdekkingen allemaal accounts te zien krijgt waarin haar wordt gevlochten. Probeer het maar eens. Zoek eens #kardashians op dan krijg je dus naast de accounts van de Kardashians ook heel veel instagram-accounts die de Kardashians bespreken.

Hoe vaak moet je posten op instagram

Hou er rekening mee dat mensen niet graag elke dag weer een nieuwe foto willen zien van je hoofd. Dan krijg je waarschijnlijk snel een unfollow. Maar als jij 3x in de week post, waarvan je varieert. Een headshot / een medium  en een keer een buiten foto dan kan dat wel leuk zijn.
Post wel regelmatig. Je kan ook een social schema maken. Maar dan zul je eigenlijk wel moeten weten wanneer jouw doelgroep online is. Heb je bijvoorbeeld een mama leven dan kan je al vroeg in de ochtend posten of juist na etenstijd. Terwijl als je een studenten leven hebt kan je weer denken aan voor school of juist net na school. Ik zou zeker wel 2x per week posten en niet meer anders wordt het snel te veel. En overal waar ’te’ voor staat is niet goed. Storys daarentegen kunnen dagelijks

Dagelijkst een story posten

Wist je dat instagram jou pas belangrijk gaat vinden als je minimaal 4 story’s op een dag post? Dat kunnen ook simpel een video, een foto, een poll en een snap zijn.. Het hoeft niet heel gelikt/ of over nagedacht te zijn. Daarin kun je eigenlijk alles kwijt: Ik kies deze sokken vandaag. Oh ik eet dit als ontbijt. Heerlijk zonnetje schijnt. Wat doen jullie vandaag?

Social Calender

Ja het moet idd niet gekker worden. Maar echte influencers maken gewoon een maand kalender aan waarin ze van te voren al een beetje bedenken waar hun posts over zullen gaan. Daarnaast bepalen ze de dagen dat ze posten en het tijdstip. Ze plannen ook een shoot dag in waarbij ze bijvoorbeeld verschillende outfit of food posts maken door heel Amsterdam. En maken daar dan weer 2x per week een post mee voor op hun wall. Geloof me maar bijna overal is over nagedacht zelfs de poses zijn over nagedacht. Ook maken ze daar dan weer storys bij zodat er bij elke post ook weer een story kan worden geplaatst. Zo kun je dus vooruit werken en lijkt het realtime terwijl dat het vaak niet is.

Echt volgers kopen

Ik kan je zeggen dat bestaat niet! Er bestaat op dit moment geen bureau waarbij je je kunt inschrijven met een echt instagram account, waarbij je betaald krijgt als je iemands foto’s liked. Dus nee Echte volgers kun je NIET kopen. En dus ook geen echte likes!

Nep volgers kopen

Ik moet altijd een beetje lachen als ik zie dat iemand opeens 15000 volgers uit het niets heeft. Geloof me dat kan gewoon niet. Nepvolgers kopen? Ja dat kan. Ik heb me er vroeger zelf ook schuldig aangemaakt. Ik kocht 3000 neppe volgers omdat ik graag over de 10K volgers wilde gaan zodat ik gebruik kon maken van de instagram swipe up. Maar guess what? Dat was een grote fout. Want meteen daalde mijn aantal likes enorm. Instagram showt jouw nieuwe post maar aan een beperkt aantal van je volgers en als instagram die nieuwe post dus laat zien aan 3000 neppers dan heb je opeens 0 likes en kijkt dus ook niemand naar je storys. Oeps! Er zijn zoveel sites die fake likes aanbieden. Maar ik zeg: Doe het niet! Bedrijven, merken en mensen kunnen het namelijk zien als je een hele lijst neppers ertussen hebt zitten.

Deze foto’s heb ik gemaakt in het tuincentrum, de medewerkers waren niet zo blij met me en het was akward om daar te poseren..

Hoe herken je neppe volgers?

Deze accounts zien er meestal op het eerste oog prima uit. Ze hebben een profiel foto en zelf ook een wall vol met foto’s. Ze zijn namelijk een op een gekopieerd van echte instagram acounts MAAR Zij hebben amper zelf volgers en volgen zelf 1000+ accounts. Ook hebben ze 0 tot amper reacties, weinig likes. De likes die ze hebben komen vaak ook weer van andere nep accounts die ook weer 1000+ mensen volgen en zelf geen volgers hebben..
Als jij Nederlands bent…waarom zou je dan allemaal volgers hebben uit India/Rusland/Turkije? Deze nepaccounts zijn over algemeen nooit Nederlands dus dat valt echt op. Je valt echt makkelijk door de mand als iemand jouw lijst gaat doorscannen en geloof me dat doet men graag. Bouw het gewoon rustig zelf op met mooie content. Rome werd ook niet in 1 dag gebouwd.

Meer volgers en likes krijgen op instagram

Maar hoe krijg je dan WEL echte likes en volgers erbij? Dat kan bijvoorbeeld door een groepje instagrammers op te richten die net als jij heel actief online zijn. Je maakt een whatsapp groepje aan en als je bijvoorbeeld klasgenoten/medewerkers/vrienden kent die echt dedicated zijn voeg je ze toe. Als je dan een nieuwe post hebt post je dat in die groep en dan moet iedereen binnen een aantal uren je post liken en er een comment onder zetten van minimaal 4 woorden excl emojis. Op deze manier verbeter je je instagram algoritme. Instagram ziet dat er gereageerd wordt op je post en laat jouw post zien aan meerdere mensen uit je lijst. Want instagram laat jouw post echt niet zien aan iedereen in je lijst helaas. Hoe populairder je post, hoe meer instagram jouw post laat zien aan anderen.

Meer volgers krijgen op instagram

Meer volgers krijg je door onder je post te zetten #followforfollow of #fff of #f4f dan weten mensen dat jij bereidt bent een nieuwe volger terug te volgen. Ook zijn er veel facebook forums waarbij je elkaar kunt gaan volgen. Zo heb je in ieder geval steeds meer volgers ook al volg je zelf meer accounts terug. Ik zou verder niet unfollowen, maar het gewoon zo laten.

Volgers en likes krijgen door betaalde instagram promotie

Ik vind dat men daar niet zo spastisch over moet doen. Als adverteerder betaal je toch ook om je product te promoten. Dus jij als influencer kan je zelf ook gewoon betaald promoten want in dit geval ben jij zelf het product. Probeer het maar een keer en kijk hie het bevalt. Je kunt ook heel duidelijk targetten op wie je wilt dat jouw post te zien krijgt. Je kunt kiezen of je posts worden laten zien aan mannen/vrouwen, welke landen, welke interesses ze hebben. Stel je bent een moeder met een instagram die gaat over moeders en kinderen? Dan stel je in vrouw 20/45 interesses: kinderen: Land: Nederland. Vaak bereik je zo jouw doelgroep makkelijk. Kost wat maar dan heb je ook wat. Als ze je leuk vinden gaan ze je volgen.

Unfollow app

Als je wilt weten welke volgers jou niet meer volgen kan je dat zien dmv een app. Deze geeft aan wie jou volgt en wie jou heeft ontvolgt. Ja er komt heel wat bij kijken bij dat volgers gebeuren.

(Betaalde) samenwerkingen op instagram

Dat kan. Stel jij hebt een leuke instagram over klussen met volgers die geinteresseerd zijn in klussen. Dan past daar heel goed een bouwmarkt bij. Dan ga je dus naar de website van bijvoorbeeld Ikea of Gamma en mail je even naar de marketing afdeling. ‘Nee’ heb je en ‘ja’ kan je krijgen. Dit heeft natuurlijk pas zin vanaf minimaal 5000 volgers. Bij ongeveer 1000 volgers kun je wel al een barterdeal krijgen. Dan krijg je bijvoorbeeld het product thuis gestuurd en maak je daar een leuke post over. Er is ook een instagram bureau die ervoor zorgt dat jij kunt reageren op socialmedia events en dat heet Influentials.Network

Foto’s rechts gemaakt en gepland in Amsterdam het was koud! Foto links met Nimra hadden we steeds schaduw en slecht licht, duurde een eeuw om een goede foto te maken.

Tot slot

Zie je instagram dus als een baan als je er echt vol voor wilt gaan. Hou je je aan je eigen content schema en blijf bij hetgeen je aanbiedt op jouw instagram. En heb heel veel geduld:)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.