Lifestyle

Meterkast wat is het eigenlijk?

By  | 

Meterkast wat is het eigenlijk?

Zoals jullie kunnen lezen in zowat elke blog van mij de laatste tijd ben ik enorm bezig met het interieur. Ons nieuwe huis hebben we nu 2 jaar en we hebben zoals jullie wel weten voor een kluswoning gekozen. Ook hebben we er niet voor gekozen deze meteen helemaal te renoveren, maar doen we dit stapje voor stapje. En vandaag komt de meterkast aan bod. En als je al alles daarover weet en je denkt eraan Groepenkasten kopen dan klik je daar even op.

Meterkast

Niet echt een sexy onderwerp voor mijn blog, maar ik bedacht me laatst dat ik eigenlijk helemaal niets weet over meterkasten. Behalve dan dat we er altijd eentje hebben in welk huis ik ook binnen kom. Soms slaan alle stoppen door en dan weet ik dat ik naar de stoppenkast moet lopen en dat knopje weer omhoog moet doen. Maar daar houdt het echt bij op. Dus heb ik wat research gedaan online om in ieder geval te weten wat een stoppenkast is en waar je op moet letten als je een nieuwe koopt.

meterkast

Wat is het?

De meterkast is natuurlijk een van de belangrijkste punten in je huis. Zonder meterkast kun je toch niet leven? Eigenlijk is een meterkast letterlijk de plek die je energie verdeeld over diverse apparatuur. Als je van plan bent om een nieuwe aan te schaffen of een deel te vervangen dan is het raadzaam je het volgende af te vragen:

Groepen

Hoeveel groepen heb je nodig? Denk hierbij aan de wasmachine, de vaatwasser, de magnetron. Dingen die veel heftige stroom gebruiken. Dus bijvoorbeeld niet je föhn of stijltang of elektrische kattenluik. Vergeet je zelf ook niet af te vragen of je niet in de toekomst van plan bent nog een groep erbij te nemen. Misschien heb je nu geen vaatwasser maar zit het wel in je planning dat volgend jaar te doen. Dan is het dus raadzaam om die groep wel alvast aan te schaffen.

Fases

Hoeveel fases heb je nodig? Een fase kan je zien als de sterkte die de groep moet hebben. Het opladen van een telefoon is bijvoorbeeld fase 1 terwijl het opladen van een elektrische auto echt wel bij fase 3 hoort.

groepen fases meterkast

Save Space

Na dit technische verhaal heb ik ook een leuke mededeling. Wist je dat je in de Meterkast ook nog van alles kunt bewaren? Zelfs als hij niet diep is? Je kunt hem in principe gewoon helemaal volgooien (verticaal) en de deur dicht doen. Want hoe vaak gaat die kast nu open? Ik heb bijvoorbeeld alle kleding van onze gezinsleden die we niet meer dragen in tasjes erin gepropt. Wij gooien dat niet weg maar geven het weg/ sturen het naar familie in Tunesië of geven het aan het goede doel. Maar dat doe ik eens per 3/4/5 maanden dus in de tussentijd  hebben we ruimte in de kledingkasten en is het gewoon opgeborgen in de meterkast. Ideaal! Ook is het een ideale plek alle reserve sleutels in te bewaren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.