Roddelfabriek

Miss Maghreb 2014

By  | 

Voor Mounira’s Mansion interviewen wij wel eens leuke interessante powervrouwen. Deze keer Miss Ghizlan Al Bachiry, de Miss Maghreb 2014! Prachtige vrouw! Eerder had de Telegraaf zich MissDragen tegen de schone.. Benieuwd? Lees het hier!

Bij Miss verkiezingen heb ik soms mijn bedenkingen.. Het stereotype beeld dat ik erbij heb is dat vrouwen vooral heel erg lichamelijk gekeurd worden, en dat het gedeelte waar het gaat om de ambities slechts een klein onderdeel uitmaakt. Bij de Miss Maghreb 2014 is dit niet het geval.

De Miss Maghreb 2014 verkiezing is een jaarlijks terugkerend evenement. De jury bestond dit jaar uit Raja Felgata (jury voorzitter), Houda Haddou en Imane Belmamoune. Raja kennen jullie wellicht tevens als nieuwslezeres. Beauties met hun roots in de Maghrebijnse landen konden meedoen aan de verkiezing. De nadruk wordt gelegd op sterke onafhankelijke vrouwen, die intelligentie, culturele verrijking, en sociale betrokkenheid tonen. Een opvallend kenmerk is dat er bijvoorbeeld geen badmode ronde is!


Kunsthal_728x90

Speciaal voor de lezers van Mounira’s Mansion, hebben wij een kort interview gehouden met Ghizlan!

Waarom heb je precies meegedaan? 

mooie marokkaanse meisjes“Ik heb aan de wedstrijd mee gedaan omdat ik mezelf herkende in het gevraagde profiel van de Miss verkiezing. Ik ga voor het bevorderen van de onafhankelijkheid van Marokkaanse vrouwen. Het leek mij een unieke kans om dames te helpen en een groter netwerk te kunnen bereiken met mijn verhaal en doel. Dit lukt ook zeker, zo ben ik uitgenodigd voor de kleurrijke top 100 van vrijdag 7 November door de hoofdredacteur  Raja Felgata en krijg ik andere leuke aanvragen binnen. En daarnaast vind ik het belangrijk dat Marokkaanse vrouwen kunnen laten zien dat we sterk en onafhankelijk zijn en dat het beeld wat over ons heerst, niet altijd correct is. Ik wil dat met mijn verhaal graag laten zien en samen met andere Marokkaanse vrouwen hier een voorbeeld in zijn.”

pic 3Wat had je precies aan tijdens de verkiezing? 

“Tijdens de eerste en tweede ronde van de miss verkiezing droegen we een Haute Couture jurk van Ziana Samira.
De laatste ronde was gala, de dames moesten zelf een jurk voorzien voor deze ronde. Er was wel een sponsor aanwezig van Antwerp Dresses. Ik heb hier alleen geen gebruik van gemaakt. De jurk die ik aan had komt van Unique Dresses, and i felt like a princess in it!”

Wie deed je make-up en haar?

“Haar en make-up werk gedaan door Guerti Fatine  en haar assistentes. Guerti Fatine is de dochter van Ziana Samira. Prachtig om te zien hoe die 2 samen werken!”

De Telegraaf had helaas niet je ambities gepubliceerd. Zou je ons toch kunnen vertellen wat je ambities zijn?

middeleast model“Mijn ambities zijn heel breed. Ik studeer momenteel een opleiding als onderwijsassistent en ik studeer aankomend jaar af. Dan ga ik verder aan het HVA met de lerarenopleiding als docent Engels. Ik ben ook bezig om iets op te starten voor mezelf. Niet om er zelf aan te verdienen, maar om jonge vrouwen te helpen. Het betreft een website voor anonieme bezoekers die terecht kunnen met vragen over hun dromen/ambities/talenten. Ik wil deze dames stimuleren om hun dromen ook daadwerkelijk waar te maken. Deze jonge vrouwen hebben zoveel talenten en ideeën en ik vind dat de ze dit met de hele wereld mogen delen. De dames kunnen dus terecht voor tips, adviezen en richtlijnen. Verder zijn mijn passies zingen en mijn modellenwerk wat ik graag doe naast mijn studie!”

Heb je nog een boodschap aan de Telegraaf?

“Dat ik het jammer vindt dat er sprake was van MISS communicatie ;-)”

Wij van Mounira’s Mansion wensen Ghizlan in ieder geval een kleurrijke toekomst toe, en hopen dat je al je dromen kan waarmaken! Wil je graag meer informatie over Ghizlan of heb je nog vragen? Check haar website hier.

 

Ghizlane al Bachiry

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.