Kinderen

Nannycare review

By  | 

Ik ben nogal tevreden over mijn Nannycare matje dus heb ik besloten er een review over te schrijven. Nannycare review =>

Goed, toen Nimra net geboren was (10-4-2015), sliep ze heel heel heel erg veel in die eerste weken en ze lag dan altijd zo stil. Ook sliep ze vrij lang en ’s nachts ook. Iedere moeder zou hier blij mee zijn, maar ik bleef maar controleren of ze nog wel ademde. Hier kreeg ik stress van en ’s nachts deed ik geen oog dicht. Ik besprak dit met mijn vriendin en die vertelde me dat ze een controle matje had in het bedje van haar baby en dat ze zich daardoor veel minder zorgen maakte om wiegendood. Helaas komt wiegendood toch nog vaker voor dan je denkt en niemand weet precies hoe dat komt.

Zelf kun je een aantal dingen doe om de risico’s op wiegendood te verkleinen:

*Voorkom stikgevaar: geen knuffels, kussens, dekens in het bedje leggen.
*Laat je baby altijd in een slaapzak slapen zonder laken of deken.
*Zorg dat de kamer voldoende gefentileerd is en dat hij op de juiste temperatuur is.
*Laat  je kindje de eerste 6 maanden op je eigen kamer slapen. Dit geeft je baby een relaxt gevoel.
*Laat je baby niet te veel huilen waardoor het te moe is. De baby kan zo moe zij dat het stopt met ademen tijdens het slapen.
*Kijk uit dat je kindje niet teveel water binnen krijgt tijdens het zwemmen. Je baby kan het in zijn slaap uitspugen en erin stikken.
*Rook niet tijdens de zwangerschap en borstvoeding.
*Geef als het kan minimaal de eerste 3 maanden borstvoeding.
*Leg je kind niet bij je in bed.
*Neem tijdens borstvoeding geen (ckalmerende) medicijnen/alcohol die schadelijk kunnen zijn voor je baby.
* Laat je baby niet op zijn buik slapen.
Leed hier alle andere do’s and don’ts.

Ik heb al deze voorzorgmaatregelen in acht genomen, maar ik heb dus ook een matje. Ik heb gekozen voor de mat van Nannycare omdat ik op veel babyforums de meest lovende reacties op deze mat las.
nannycare mat

Wat is Nannycare?
Nannycare is een baby sensormatje. Een zeer gevoelige plaat welke onder het matras van je kindje wordt geplaatst. Het matras mag een maximale dikte van 15 cm hebben. Het babysensormatje neemt ademhaling en lichaamsbewegingen van je baby waar en zal na 20 seconden een waarschuwingssignaal afgeven als er een afwijkende situatie wordt gedetecteerd.

Het installeren
De afstandsbediening.
Het installeren was op zich vrij makkelijk. Je stopt de aangeleverde batterijen in de afstandsbediening. Je hoeft geen gaatje te boren in de muur of iets want er zit een handig riempje om de afstandsbediening zodat je hem makkelijk aan het bedje kunt bevestigen.Daar blijft hij dan ook.
nanny care installeren

De mat.
Toen ik samen met hubby de gebruiksaanwijzing las. Zag ik staan dat je de mat op niet op een lattenbodem mag plaatsen. Hij mag alleen op een verharde ondergrond liggen. Balen want Nimra’s bedje heeft dus een lattenbodem. Wij hebben zelf toen de doos waar de Nannycare in zit,  eronder gelegd en zo doet hij het ook.
*** er wordt echter aangeraden om een harde plaat eronder te zetten voor het beste resultaat. Doe mij dus niet na.

Gebruik
Echt appeltje eitje. Wanneer je kindje in bed hebt gelegd  zet je hem aan. Wanneer je je kindje eruit haalt zet je hem eerst uit en haalt dan je baby eruit. Anders gaat ie keihard af en dat geluid is wel een beetje eng! (goed ook want als ie afgaat hoort iedereen hem). Verder ligt de mat onder het matras dus je baby ligt gewoon lekker op het matrasje en voelt er dus niks van. Verder is de sensorat zo licht en easy dat je hem gewoon mee kunt nemen als je op vakantie gaat of als de baby gaat logeren..Het weeg niks en neemt nauwelijks ruimte in beslag.

Het geluid
Het is best een hard geluid wat afgaat, als je hem test. Het is geen fijn geluid maar echt een noodsignaal. Dit is alleen maar goed natuurlijk.

nanny care kamer

Foto van de gebruiksaanwijzing.

Waarom zou je een matje nemen?
Dat moet ieder voor zich weten. Voor mij is het een geruststelling als ik zelf ga slapen. Mijn baby slaapt redelijk goed door en als ze zich dan niet op haar normale tijd aanmeldt voor een voeding hoef ik er dan niet meteen uit. Ik hou haar in de gaten met mijn beeldbabyfoon die overigens zo haarscherp is dat ik haar gewoon kan zien ademen en ik ben gerustgesteld omdat ik weet dat ze extra in de gaten wordt gehouden door de sensormat. Ik heb zelf geen enge dingen meegemaakt, dit is voor mij gewoon pure voorzorg en natuurlijk goed voor mijn eigen gemoedsrust. Een uitgeslapen relaxte mama ben ik op deze manier. Ik ben er 100% tevreden over en raad het iedereen aan.
Prijs tussen de €115 en €129.

Nadelen
1) Het grootste nadeel ondervond ik bij 7 maanden. Toen ging Nimra opeens alle kanten op ROLLEN ’s nachts.. Zo kon ik 2 keer per nacht eruit gaan omdat de mat KEIHARD afging.
Ik heb hem dus maar kunnen gebruiken tot 7 maanden.

2) Als er bijvoorbeeld een  stroomstoring is, dan doet hij het niet. Wellicht zou de fabrikant dus noodbatterijen erbij moeten aan leveren die alleen werken als hij aanstaat en de stroom uitvalt.
3) Verder moet je dus een verharde bodem hebben voor het bedje en die hadden wij niet
(maar goed wel zelf wat geïmproviseerd)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.