Lifestyle

Natuursteen vensterbank

By  | 

Mooie afwerking met natuursteen vensterbanken

Wanneer je een huis gaat verbouwen moet je veel keuzes maken. Veel van deze keuzes zullen te maken hebben met de afwerking van je huis. Je moet gaan nadenken over vragen als “welke kleur verf vind ik mooi?”, “wat voor soort vloer wil ik?” en “welke stijl inrichting vind ik mooi?”. Een vraag waar je misschien niet direct bij stil staat is “hoe wil ik mijn kozijnen afwerken?”. Toch is dit een belangrijke vraag want de afwerking van een kozijn kan een ruimte net die finishing touch geven. Normaal gesproken wordt een kozijn aan de binnenkant afgewerkt met vensterbanken. Een vensterbank kan gemaakt worden uit diverse materialen. Er bestaan onder andere vensterbanken van MDF, kunststof, natuursteen en composiet.

natuursteen vensterbank

Glanzende vensterbank

De mooiste vensterbanken van natuursteen en composiet kun je bestellen en op maat laten maken. Heb je de beslissing gemaakt om voor natuursteen vensterbanken te gaan? Je hebt dan nog altijd de keuze uit de verschillende natuursteen soorten. Wanneer je op zoek bent naar donkere gepolijste vensterbanken kun je eens kijken naar Nero Assoluto graniet of Star Galaxy graniet vensterbanken. Vind je een spiegelglitter in de vensterbank mooi? Dan is de Star Galaxy de perfecte keuze.

Matte vensterbank

Liever geen glanzende vensterbank? Er zijn genoeg opties om te overwegen. Basalt vensterbanken zijn mooi donkergrijs/antraciet van kleur. Deze zijn niet gepolijst maar gezoet of gebrand/geborsteld. Hierdoor heeft een dergelijke vensterbank een doffe glans (gezoet) of een wat ruwere structuur (gebrand en geborsteld). Je kunt ook kiezen voor wat lichtere grijze natuursteen vensterbanken. Kijk dan bijvoorbeeld naar hardsteen vensterbanken. Deze vensterbanken kunnen gezoet, licht gezoet en geschuurd afgewerkt worden. Bij een vensterbank met een geschuurde afwerking is de kleur wat lichter, bovendien zijn de schuursporen te zien. Ben je op zoek naar een vensterbank zonder afwerking? Dan zijn de leisteen vensterbanken de perfecte keuze. Deze worden natuurlijk gespleten, het oppervlak van deze vensterbanken is daarom niet glad maar heeft enig reliëf.

Welke natuursteen vensterbank past nu bij mijn huis?

De verschillende steensoorten hebben verschillende eigenschappen en daarmee verschillende voordelen. Een hardsteen vensterbank is relatief zachter dan andere natuursteensoorten. Dit betekent dat deze eerder krassen en kleurverschillen vertonen. Denk er bijvoorbeeld aan dat wanneer je een vaas op een hardsteen vensterbank zet, deze kan gaan krassen. Wanneer je kiest voor basalt vensterbanken dan kies je voor een natuursteensoort die relatief hard is. Deze vensterbanken zijn minder gevoelig voor krassen. Let bij de gezoete vensterbanken evengoed op; wanneer er toch een kras in komt is deze goed zichtbaar.

Ga je voor een gepolijste vensterbank?

Let dan op met zuren die de glans aan kunnen tasten. Let bij deze vensterbanken ook goed op dat je geen krassen veroorzaakt. Krassen zijn op deze vensterbanken eerder zichtbaar omdat ze glanzen en zwart zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.