Lifestyle

Nieuw beddengoed: dé oplossing voor een goede nachtrust

By  | 

Nieuw beddengoed

Nieuw beddengoed. Kwart over één ’s nachts: “Mama? Ik kan niet slapen…” Ik sta op, neem haar in mijn armen en vraag: “Waarom dan niet, lieverd?” Ze kruipt met haar (alweer) zesjarige lijfje tegen me aan, haar vriendje Panda in haar armen en zegt: “Ik had een rare droom.” Ik zucht, geef haar een knuffel en breng haar, terwijl ze tegensputtert, terug naar haar eigen bed. En dat doe ik om half vier nog een keer. Als ze om half zes weer naast mijn bed staat, sla ik mijn dekbed terug. Ze komt naast me liggen. Voor die laatste ander halfuur is het ook de moeite niet… En dan slapen we allebei tenminste nog even! 

Doodvermoeiend

Dit is hoe mijn nachten de afgelopen weken verliepen. Doodvermoeiend, zeker in deze stay home tijd. Waarschijnlijk zijn er een hoop moeders die dit herkennen. Maar wat doe je eraan?? Nu is dit mijn tweede en weet ik inmiddels dat de gekste dingen kunnen helpen bij zo’n nieuw en onwelkom ritueel. Dus: op onderzoek uit! Vragen waar de dromen over gaan, of ze wel lekker ligt, of ze liever een hoger kussen in bed wil. Of ze het soms koud heeft ’s nachts… 

dekbed roze met mondjes
gespot op smulderstextiel.nl

Oorzaken

Dat kunnen namelijk allemaal oorzaken zijn waardoor kids ’s nachts wakker worden. Vaak kunnen ze het alleen niet benoemen… Dus dat maakt deze zoektocht een uitdaging, maar die ga ik niet uit de weg! Dus na een paar korte gesprekjes over het slapen en de dromen heb ik verschillende dingen gedaan. En het heeft gewerkt. Ze slaapt ineens weer de hele nacht door! Deze tips wilde ik jullie dus niet onthouden, want iedereen verdient een goede nachtrust… 😉

Slaapkamer make-over

We hebben haar kamer samen een make-over gegeven. Lekker opgeruimd en alle meubels een nieuwe plek gegeven. Haar bed ook en dat is misschien wel het belangrijkst. Dat ze nu zelf heeft gekozen waar ze ligt. 

Extra dekbed voor de warmte

Wij wonen in een jaren ’60 woning en mijn jongste slaapt aan de noordkant van het huis. Op haar kamer kan het ’s nachts frisjes zijn. Dus ook maar eens getest of een extra deken of een sprei misschien zou helpen. Het zou namelijk best kunnen dat ze wakker wordt omdat ze het koud krijgt gedurende de nacht. Geheimpje: het bleek niet dé oplossing, als zegt ze wel dat ze het fijner vindt… Tijd voor het volgende experiment dus!

Een fijn hoofdkussen

We hadden de heilige graal nog niet gevonden, maar het moet toch iets te maken hebben met haar bed… Ze wordt groter en zwaarder… Ah! Ik bedacht me: misschien biedt dat kinderkussen dat ze heeft niet meer voldoende ondersteuning voor haar hoofd. Het is redelijk dun. Die van ons zijn een stuk gevulder en bij ons in bed slaapt ze als een roosje… (al betwijfel ik of dat alleen maar met het beddengoed te maken zal hebben… Hahaha!) Hoe dan ook: een nieuw hoofdkussen aangeschaft. Is trouwens een hele hoop keuze in, maar dat vertel ik nog wel eens in een andere blog! Hoe dan ook: ze werd niet meer drie keer per nacht wakker, maar een hele nacht doorslapen zoals ze jarenlang heeft gedaan deed ze ook nog niet… 🤔

beddengoed
Gespot op smulderstextiel.nl

Nieuw beddengoed

Na nog meer doorvragen en kletsen over waarom ze nou steeds wakker werd maakte ze de volgende opmerking: “Als ik een stoer bed zou hebben, dan krijg ik misschien niet van die rare dromen”. Een beetje verbaasd was mijn reactie: “Een stoer bed? Maar wat is dat dan, een stoer bed?”. “Nou…” zei ze toen. “Nu heb ik Elsa en Anna (die van Frozen) en die zijn wel heel mooi, maar natuurlijk niet heel stoer.” Oke… Die had ik niet aan zien komen! Maar we zijn meteen samen op zoek gegaan naar een mooi, nieuw en dus stoer dekbedovertrek. Het resultaat: een panterprintje. Na drie dagen wachten op de postbezorger kwam ‘ie binnen en had ik een zielsgelukkig klein meisje. Een meisje dat nu alweer bijna twee weken iedere nacht doorslaapt…

Zo zie je maar: ouder zijn is trial en error. Proberen en  leren en soms… Heel soms weet je dat de oplossing van deze keer, waarschijnlijk de volgende keer geen enkel verschil zal maken! Have fun being a parent!  

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.