Lifestyle

Nieuwe camera? Deze accessoires zijn een musthave

By  | 

Nieuwe camera? Deze accessoires zijn een musthave

Maak je graag foto’s en/of video’s? Dan ben je waarschijnlijk regelmatig met je camera in de weer. Voor het maken van kwalitatieve foto’s en video’s heb je allereerst een goede camera nodig. Als je serieus bezig bent met je hobby, hoeven we jou dit niet meer te vertellen. Toch heb je niet genoeg aan een camera alleen. Het is namelijk ook handig als je over een aantal accessoires beschikt. Maar welke accessoires zijn onmisbaar bij het maken van foto’s en video’s? Wij zetten er in deze tekst vier voor je op een rijtje.

Nieuwe camera? Deze accessoires zijn een musthave
Nieuwe camera? Deze accessoires zijn een musthave

Cameratas

Veel mensen gebruiken een systeemcamera voor het maken van foto’s en video’s. Doordat je de lens van deze camera kunt verwisselen, heeft een systeemcamera veel weg van een spiegelreflexcamera. Het verschil is dat je bij een systeemcamera niet door de lens kijkt, maar via een digitaal scherm. Omdat systeemcamera’s behoorlijk duur zijn, moet je er zuinig mee omgaan. Heb je onlangs bijvoorbeeld een Sony Alpha A7 IV systeemcamera gekocht? Schaf dan ook een bijpassende cameratas aan. In zo’n tas kun je jouw camera namelijk veilig opbergen.

Verdiep je goed in de mogelijkheden

Koop niet de eerste beste cameratas die je tegenkomt, maar verdiep je goed in de mogelijkheden. Cameratassen zijn er namelijk in allerlei soorten en maten. Kies altijd een tas met voldoende ruimte voor jouw camera en accessoires. Vraag jezelf daarnaast af of je op termijn je apparatuur uit wilt breiden. Als dit het geval is, is het beter om nu alvast een grotere tas te kopen. Je hoeft dan geen nieuwe cameratas aan te schaffen als je extra accessoires voor je camera koopt.

Extra accu’s

Voordat je met jouw camera op pad gaat om foto’s of video’s te maken, moet je ervoor zorgen dat de accu voldoende is opgeladen. Ga je met een volle accu de deur uit, maar gebruik je jouw camera een paar uur achter elkaar? Dan kom je mogelijk met een lege accu te zitten. Je moet je accu dan eerst opladen voordat je verder kunt gaan met fotograferen of filmen. Omdat dit bijzonder vervelend is, raden wij je aan in ieder geval één extra accu aan te schaffen. Als de ene accu leeg is, kun je deze vervangen door de andere. Hierdoor kun je doorgaan met het maken van foto’s of video’s.

Stabilizer

Bij het maken van foto’s en video’s is het belangrijk dat je jouw camera stabiel houdt. Doe je dit niet? Dan zie je dit nagenoeg altijd terug in het eindresultaat. Als je van jezelf geen vaste hand hebt, is het verstandig om een hulpmiddel aan te schaffen om je camera te stabiliseren. Een stabilizer is hier een goed voorbeeld van. Hiermee stabiliseer je jouw camera op een eenvoudige en mechanische manier. Naast een stabilizer kun je ook een gimbal gebruiken. Het belangrijkste verschil is dat de camera bij een gimbal elektronisch gestabiliseerd wordt met behulp van een aantal motoren.


Geheugenkaarten

Met een goede camera maak je foto’s en video’s van hoogwaardige kwaliteit. Omdat het opslaan hiervan veel ruimte in beslag neemt, is het handig om extra geheugenkaarten bij je te hebben. Je hoeft dan niet ter plekke te kiezen welke foto’s of video’s je wilt bewaren en welke niet. Als een geheugenkaart vol zit, vervang je deze door een lege geheugenkaart. Je kunt zo verdergaan met fotograferen of filmen zonder dat je eerst foto’s of video’s moet verwijderen. Hierdoor kun je thuis alles rustig uitzoeken. Tot zover deze blog: Nieuwe camera? Deze accessoires zijn een musthave.