Lifestyle

Nieuwe meubels in huis uitproberen via augmented reality

By  | 

Nieuwe meubels in huis uitproberen via augmented reality? Dit zijn de voordelen

Heb je een nieuwe woning gekocht en ga je die binnenkort inrichten of wil je nieuw meubilair scoren voor in je huidige interieur? Dan heb je de mogelijkheid om woonwinkels te bezoeken. Wat ook steeds populairder wordt, is meubels uitproberen via augmented reality. In dat geval worden computer gegenereerde beelden over de werkelijke wereld getoond en kun je eenvoudig zien hoe bepaald meubilair in je interieur oogt. De voordelen van meubels in huis proberen via AR? Lees het hieronder!

Nieuwe meubels in huis uitproberen via augmented reality
Nieuwe meubels in huis uitproberen via augmented reality

Het is eenvoudig

Een groot voordeel is dat het gemak biedt. Eén van de bekendste augmented reality apps is IKEA Place. Daarmee is het makkelijk om te zien hoe bepaalde meubels in je interieur passen en zich weerhouden tot andere meubels. Op die manier kun je beter inschatten of het meubelstuk wel bij je past of niet. Sta je in een fysieke winkel om meubels te bekijken, dan is het veel lastiger om in te schatten of het goed staat in je interieur. Met augmented reality wordt dat een stuk eenvoudiger voor je gemaakt. Het is slechts een kwestie van een meubelstuk selecteren en de camera gebruiken om het in een woonruimte te plaatsen. Zo zie je in één oogopslag of het meubelstuk is wat je ervan verwacht had.

Wil je optimaal gebruikmaken van augmented reality met je smartphone?

Dan heb je daar in veel gevallen een vrij nieuw model voor nodig. Als jouw telefoon flink verouderd is inmiddels, kan het geen kwaad om een nieuwe aan te schaffen. Ben je op zoek naar een toestel dat klaar is voor AR, dan is de iPhone 14 een aanrader. Deze smartphone ondersteunt augmented reality, waardoor je bent voorbereid op de toekomst. Bovendien kun je hierdoor eenvoudig aan de slag met het kiezen van meubilair via de IKEA-app. 

Grotere kans op een succesvolle aankoop

Een ander voordeel van AR om je meubels te kiezen, is dat je een grotere kans hebt op een succesvolle aankoop. Je krijgt de mogelijkheid om te zien hoe de meubels in je interieur staan en op die manier weet je wat je mooi vindt en niet. Dat is een stuk moeilijker wanneer je in een fysieke winkel een meubelstuk moet uitkiezen, omdat je dan nooit zeker weet of het echt in je huis past. Doordat je met AR de kans krijgt om dat optimaal te testen, is de kans op een miskoop een stuk kleiner. Door veel verschillende meubels te vergelijken, is het mogelijk om je droominterieur te realiseren.

Je hoeft je huis niet uit

Nog een reden om gebruik te maken van AR, is omdat je je huis niet hoeft te verlaten om meubels uit te zoeken. Zoek je meubels in fysieke winkels, dan kost het vaak best wat tijd om keuzes te maken. Met je telefoon switch je zo van het ene naar het andere meubelstuk, gewoon vanuit huis.  Zoals je hierboven hebt gelezen heeft AR gebruiken voor het inrichten van je interieur diverse voordelen. Kijk daarom naar wat je allemaal met augmented reality kunt, zodat je weet hoe je het op een goede manier toepast.