Roddelfabriek

Okselhaar op instagram

By  | 

Heb je okselhaar, dan post je het gewoon op instagram. Oftwel : je okselhaar op instagram. Althans dat zegt de nieuwe Chinese trend. BAH, Ieuwl, gatver… okselhaar! Elke beginnende haartje dat daar groeit op mijn lichaam, dat mag echt WEG! Eerlijk gezegd begrijp ik ook niet dat vrouwen/meiden het laten groeien. Ik snap dat er mensen zijn die één willen zijn met de aarde, maar kan dat niet op een andere manier? Ik bedoel maar vrouwen en okselhaar, vind ik persoonlijk dus gewoon NIET vrouwelijk.

 

We kennen verschillende beroemdheden die hun okselhaar laten groeien, zoals Madonna, Julia Roberts en Cameron Diaz. Dat er van hun harige oksels fotos worden gemaakt door paparazzi boeit hen dus blijkbaar weinig. En al eerder postte fotograaf Ben Hopper dus fotos van modellen met okselhaar, met de statement: ‘Natural Beauty’.

 

Madonna on Instagram

Madonna on Instagram

Het laten groeien van okselhaar.., okay. Maar waarom is het nodig om de behaarde okselselfies te posten? Zijn er echt mensen die dit doen? Vraag je jezelf vast af. Het antwoord is: ‘JA!’ In China daagde de Chinese social-mediapagina Weibo vrouwen uit om een foto te posten met hun okselhaar. De boodschap  die de pagina mee wou geven aan de meiden: ‘“Girls, you should have confidence that you are beautiful just the way you are, shaven or not,”
De pagina bereikte al meer dan 28 miljoen views. Ik vind het een mooie statement en ik vind zeker dat alle vrouwen gelukkig moeten zijn met hun prachtige zelf, maar het is toch niet nodig om daar selfies van te posten? Toch?

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.