Lifestyle

Ontdek de provincie Overijssel in de winter

By  | 

Ontdek de provincie Overijssel in de winter

Wil je er even heerlijk een midweek tussenuit? Kies dan eens voor Overijssel. Deze provincie in het Oosten van het land heeft veel te bieden van geschiedenis tot aan culinaire uitstapjes. En is in de wintermaanden omgetoverd tot een waar winterwonderland. 

Startpunt

Een tour door Overijssel begin je in de hoofdstad van de provincie: Zwolle. Start de dag met een bezoek aan het grootste ijsbeelden festival van Europa. De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle om hun kunstwerken te maken en tentoon te stellen. ‘s Avonds kun je meteen doorgaan naar de lichtjestour. Door de hele stad staan prachtige lichtbeelden. Wist je dat dit niet zomaar beelden zijn, maar dat er een thema achter zit? Dat ontdek je door de audiotour te volgen die bij de lichtjestour hoort. Stap voor stap wordt je meegenomen in het prachtige verhaal terwijl je je ogen uitkijkt. 

Orchideeën hoeve

Reis door naar de wondere winter wereld van de Orchideeën hoeve in Luttelgeest. In de winter wordt de orchideeën hoeve omgebouwd tot een warm, gezellig en knusse WinterDroom. Het hoogtepunt van WinterDroom is toch wel de kaarsjesavond. Tientallen elfjes gaan op deze avond aan de slag om de hele Orchideeën hoeve te verlichten met duizenden kaarsjes. Dit zorgt voor een magische avond waarbij het hele gezin een magische avond beleeft.

De Orchideeën Hoeve
Ontdek de provincie Overijssel in de winter: De Orchideeën Hoeve foto ANWB

Kerstcircus in Enschede

Het kerstcircus staat de gehele kerstvakantie in het Volkspark in Enschede. Dit kerstcircus is inmiddels een begrip in Overijssel en daarbuiten, omdat ook steeds meer Duitsers dit spectaculaire circus weten te vinden. Het kerstcircus heeft acts uit het binnen en buitenland waardoor dit cursus een hoog wauw-gehalte heeft. Ideaal om even met het gezin bij te komen en te genieten van een fantastische show. 

Genieten op grote hoogte

Naast het circus heeft Enschede nog veel meer te bieden. Zo staat er een enorm reuzenrad van wel 70 meter hoog. Dit reuzenrad biedt je de mogelijkheid om over heel Enschede uit te kijken. Dit is niet zomaar een reuzenrad, maar een waar Smakenrad. De gondels zijn zo ontworpen dat je in de gondel kunt genieten van een high tea, high wine of een lunch op grote hoogte. De gondels zijn heerlijk verwarmd en winddicht dus je kunt hier optimaal genieten van de prachtige omgeving. Dit is een lunch die je niet snel zult vergeten. 

Vervoer in Overijssel

Overijssel is gemakkelijk te bereizen met de auto. Je bent binnen binnen een uur van west naar oost rijden waardoor je veel van Zwolle kunt zien. Wil je liever met het OV? Ook dat is mogelijk, tussen de grote steden Enschede en Zwolle rijdt regelmatig een trein.
Houd je meer van comfort? Kies er dan voor om Taxi Zwolle station in te zetten. Niet alleen voor Zwolle, maar voor heel Overijssel kun je Taxi Zwolle gebruiken. Zo wordt je steeds op de locatie afgezet waar je moet zijn, zonder gedoe met overstappen. Tot zover: Ontdek de provincie Overijssel in de winter