Lifestyle

5 x waar moet je op letten bij verhuizen?

By  | 

Waar moet je op letten bij verhuizen?

Het is algemeen bekend dat je op van alles moet letten als je gaat verhuizen naar een nieuwe woning. Zo let je natuurlijk op de staat waarin het huis verkeert en laat je waarschijnlijk een taxateur zoeken naar verborgen verbreken. Ik ben nu zelf verhuisd en ik heb ondervonden dat je naast staat van het huis zelf ook moet letten op 5 andere belangrijk punten buiten het huis om.

1 Let op de buurt (op letten bij verhuizen)

Ik spreek echt uit ervaring als ik zeg dat je meerdere keren op verschillende tijdstippen langs het huis moet gaan. Ons vorige huis was namelijk in de buurt van 2 scholen en bij de bezichtiging had ik nooit scholieren gezien. Wat ik niet wist was dat deze scholieren precies bij mij om de hoek in de pauzes jointjes stonden te roken en blikjes Red Bull voor mijn voordeur lieten staan. Super onbeschoft dus. Gelukkig heb ik een man die zoiets niet pikt, dus toen ze dus weer eens van plan waren om pal naast ons huis te gaan chillen, heeft mijn man ze vriendelijk doch dringend verzocht niet meer bij ons huis te gaan staan. Gelukkig werd daar naar geluisterd, maar toch is het niet fijn als de hoek van jouw huis wordt gezien als hangplek.

Extra:
Verder  hoorde ik de kinderen op het schoolplein ook altijd buiten spelen en daar was ik ook niet echt super blij mee. Dus ga een paar rondes langs je droomhuis om te kijken hoe de nabije omgeving bevalt.

2 Ontmoet je buren van te voren en niet achteraf

Ik heb dat helaas niet gedaan. Beide keren dat we ons huis gingen bezichtigen waren de buren niet thuis en dachten we het zal wel goed zijn. Nu heb ik het geluk dat ik prima buren heb, maar ik zou deze fout dus nooit meer maken. Een vriendin van mij heeft echt heel luidruchtige buren die ook vaak ‘s nachts ruziën en zij heeft ook spijt van het feit dat ze dit niet goed heeft onderzocht. Doe hier je voordeel mee.

3 Vuilnis

Hoe zit het met het vuil afvoeren? Buiten Amsterdam heb je vaak een bak die je 1x per week buiten zet. In Amsterdam moet je zelf je vuil naar de bak brengen. Waar is de algemene vuilnisbak ten opzichte van jouw huis? Zit jouw huis toevallig precies naar de algemene dumpplaats? Wordt grofvuil misschien precies voor jouw deur gezet? Of moet je juist ver lopen om je vuil/glas weg te brengen? Ik zou zeker even checken waar die zit ten opzichte van jouw potentiële nieuwe woning. En ga zeker niet tegenover de glasbak wonen, buurtgenoten hebben geen enkele scrupule om ‘s avonds na 23 uur de oogst van de hele week met veel gekletter te dumpen in de gehorige containers.

4 Zijn er ratten in jouw nieuwe omgeving?

Vooral in Amsterdam zie je veel van die bordjes waarbij wordt gewaarschuwd dat er veel ratten leven. Wij hadden hier dus ook niet opgelet en toen we een tijdje in onze nieuwe woning zaten hoorde ik steeds vogels op het dak . Althans, dat dacht ik, maar toen ik de buurvrouw er een keer over sprak ( want wat hoorde ik de vogels vaak en veel en vooral ‘s nachts) wist ze mij te vertellen dat dat dus muizen en ratten waren. Getsie!  Gelukkig is hier wel wat aan te doen: Je kunt muizen bestrijden via Ongediertebestrijding Amsterdam. En natuurlijk goed op de bordjes  letten bij verhuizen.

opletten bij verhuizen

5 Aanschrijving?

Natuurlijk kan je ook altijd even informatie inwinnen bij jouw makelaar. Woon je in Groningen dan kun je als je opzoek bent naar een makelaar even contact opnemen met makelaar in Groningen.

Het kan zijn dat er van gemeentewege een aanschrijving zit op het huis wat jij voor ogen hebt. Dit kan iets zijn als dat je bijvoorbeeld verplicht de grond moet saneren. Maar het kan ook zijn dat de aanbouw er illegaal opzit en dat die er weer af moet. Check dit altijd even via amsterdam.nl

Tot zover deze blog. Als ik iets vergeten ben waar je nog meer op moet letten dan hoor ik het natuurlijk ook graag.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.