Lifestyle

Open kast of dichte kast?

By  | 

Open kast of dichte kast?

Laten we beginnen met een dichte kast. Een dichte wandkast biedt de gelegenheid om je spullen netjes en stofvrij op te bergen. Je doet de deuren dicht en voilà, je spullen zijn uit het zicht. Het maakt dus niet uit of je troeperig van jezelf bent want je gasten gaan dat niet zien. Ik weet dat omdat ik zelf troeperig ben. Ja echt. Ik heb dichte kasten die ik gewoon dicht hou. Mijn interieur ziet er altijd netjes uit, maar geloof me je wilt geen deurtje opendoen hoor. Ik ben een stiekeme horder en elke kast zit proppie vol.

Open kast of dichte kast
enorme wandkast Grimaud 5999,- gespot op robuustetafels.nl

Verschil

Je kunt ook kiezen voor een openkast. Deze heeft dan geen deurtjes. Als je een beetje goed bent in styling dan ziet een open kast er altijd mooier uit dan een dichte. Maar als je eerder troeperig bent van jezelf dan is het eigenlijk meteen een ‘no go’. Ik kom wel eens bij mensen thuis die een open kast met troep hebben. Ik kan je zeggen dat het geen mooi plaatje geeft. In dat geval kun je dus beter kiezen voor een dichte kast.

open kast
Avezzano boekenkast € 5999,00 gespot op robuustetafels.nl

Open kast persoonlijk maken middels boeken

In principe kun je een open kast op verschillende manieren doen. Ik bespreek er twee. Laten we beginnen met de open boekenkast. Daar kan je de plank niet echt bij misslaan. Het enige wat je moet doen is zorgen dat alle kaften van de boeken met hun rug naar je toe staan. Daarnaast zet je de boeken qua grootte een beetje bij elkaar. Je kunt ze ook onderscheiden met leuke boekenzetters.

Open kast persoonlijk maken middels fotolijstjes en persoonlijke spullen

Stel je mooiste spullen tentoon! Misschien heb je wel een prachtige vaas of een beeldje dat je tijdens een vakantie hebt gekocht. Je kunt ook leuke fotolijstjes van familie en vrienden in de open kast zetten. Je interieur wordt gelijk persoonlijker en warmer. Ben je dol op plantenbakken? Dan kun je er kleine plantjes in planten in verschillende kleuren. Je kunt ook kiezen voor een grote plant die je bijvoorbeeld op de kast zet of er juist weer naast.

Kleur bepalen

Heb jij een rustig interieur? Kies dan voor een kast in een zachte kleur zoals, (gebroken) wit of lichtgrijs. Kasten komen in het algemeen in neutrale kleuren. Met accessoires en een leuk behang kun je het dan weer lekker vrolijk maken. Heb je meer een robuuste/stoere stijl? Ga dan voor een donkere kleur.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.