Lifestyle

Voorkom overlast rondom het huis!

By  | 

Voorkom overlast rondom het huis!

Ik ben -net als het overgrote deel van de mensen- heerlijk op vakantie geweest. Met ons gezinnetje zijn we in Nederland gebleven dit jaar! Want met de tropische temperaturen van deze zomer ga ik niet 12 uur in een auto, met het zweet tussen mijn borsten, zitten filevitten tot aan de Spaanse costa Brava. En al was onze vakantiebestemming slechts een klein uurtje rijden van ons paleisje, het is altijd heerlijk om na vakantie thuis te komen. Je eigen toilet, een vaatwasser, al het speelgoed van de kids dat je eigenlijk weg had willen gooien (maar waar ze nu vol enthousiasme op afstormen, het knuffelen, in de lucht gooien en keihard gillen dat ze het hebben gemist…) en in dit geval het ons eigen zwembad in de tuin…

 

Stank en een gevaar voor de gezondheid

Zo hé, was dat zwembad even een tegenvaller! Want toen we de dag na thuiskomst het dekzeil van onze eigen gardenpool haalden, deinsden we allemaal ongeveer twee meter achteruit. Wat een stank! En wat een beestjes! Bah!
Eigenlijk wisten we het natuurlijk wel, maar we hadden er niet echt bij stilgestaan toen we weggingen naar ons langverwachte break van thuis… Een zwembad in je tuin is leuk, maar kan ook een bron zijn van overlast. Stank door brak water, een broednest voor muggen en misschien nog wel veel belangrijker om bij stil te staan; een bron van ziekten! Want in stilstaand water tussen 25 en 60 graden kan de Legionellabacterie groeien, een sluwe en vaak onderschatte ziekmaker. En omdat ik als de dood ben voor de Veteranenziekte (op vakantie ooit mensen waarvan de man heel, heel, heel erg ziek is geweest door besmetting met de Legionellabacterie) heb ik de professionals van Strooming ingeschakeld. Zij hebben voor ons gecheckt of ons zwembad niet besmet was, gelukkig viel het mee! Maar dat betekende wel dat we die vieze bende zelf op moesten ruimen… bleh!

vakantie

Zo voorkom je zulke overlast

Ga je op vakantie? Zorg dan niet alleen dat je de kraan in de badkamer en in de keuken goed dichtdraait, dat je de gasleiding afsluit en alle deuren op slot doet. Kijk ook even rond in je tuin! Heb je een zwembad staan? Laat het leeglopen en zorg dat je het opbergt, zo kan er geen (regen)water blijven staan in het blauwe waterspeelgoed. Maar dat is niet het enige, laat je tuinslang helemaal leeglopen, dan weet je zeker dat er geen water meer in zit dat door de zon kan opwarmen en een bron voor Legionella kan vormen.

Liever een expert inschakelen?

Kom je net thuis na een lange periode en weet je niet zeker of alles veilig is? Laat dan liever een expert checken of alles veilig en in orde is. De experts van www.strooming.nl zijn gespecialiseerd in onder andere Legionella-preventie. Einde blog: Voorkom overlast rondom het huis!

Happy holidays! 🏖🍹👙☀️

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.