Lifestyle Blog

Overstappen op LED verlichting

By  | 

Waarom overstappen op led verlichting?

Steeds meer mensen maken langzaam de overstap naar ledverlichting. Ben jij nog niet overgestapt? Lees dan dit artikel eens goed door. Je ontdekt waarom het slim is om jouw gloeilampen, halogeenlampen en zelfs de spaarlampen te vervangen voor ledlampen. Zeker op de lange termijn is het een verstandige keuze!

Energiezuinig

Waarschijnlijk ben je wel op de hoogte dat ledverlichting een stuk zuiniger is dan alle andere soorten verlichting. En ja, het verbruikt zelfs minder energie dan een spaarlamp! Minder energie verbruiken is beter voor het milieu. Daarnaast zal jouw energierekening lager worden en kun je vooral op de lange termijn veel geld besparen. Dat is met de hoge energieprijzen van de laatste jaren erg fijn.

Lange levensduur

Moderne ledlampen kunnen wel tegen een stootje en hebben van zichzelf een lange levensduur. Je hoeft ze dus minder snel te vervangen dan traditionele verlichting. Dat is een perfecte combinatie met de energiezuinige eigenschappen. Je hebt de aanschafkosten van de nieuwe ledlampen dus zo weer terugverdiend.

Gemakkelijk overstappen

Stel je de overstap op ledverlichting uit, omdat je denkt dat het te veel gedoe is? Dan hebben we goed nieuws: de overstap is namelijk super makkelijk. In de meeste gevallen kun je conventionele gloeilampen en halogeenlampen gewoon vervangen voor e27 led-lampen. Deze hebben namelijk dezelfde fitting en kunnen dus eenvoudig in dezelfde armatuur worden gedraaid.

Overstappen op LED verlichting
Overstappen op LED verlichting: Ledlampen gespot op budgetlight

Veilige verlichting

Wie wel eens een brandende gloeilamp heeft aangeraakt, weet hoe vreselijk heet deze lampen kunnen worden. Zelfs na het uitschakelen van de lamp blijft het nog lang warm. Dit is niet alleen vervelend, maar ook erg onveilig. Gelukkig worden ledlampen nooit zo heet als gloeilampen. Jijzelf, je huisdieren of kinderen lopen dus veel minder risico op brandwonden. Daarnaast zal er minder snel brand ontstaan.

Geen opwarmtijd

Een ander groot voordeel van ledverlichting is dat de lampen geen opwarmtijd hebben. In tegenstelling tot spaarlampen gaat het licht dus direct branden zodra je de schakelaar omzet.

Geen trillend licht

Ook in vergelijking met TL-verlichting komt ledverlichting een stuk beter uit de test. Naast dat het zuiniger is en langer meegaat, geeft een ledlamp ook geen trillend licht. Een goede reden om de conventionele TL buis te vervangen voor een LED TL buis.

Diverse lichtkleuren

Denk je bij ledverlichting aan kil, blauw licht? Dan heb je het helemaal mis. Tegenwoordig zijn er namelijk ledlampen verkrijgbaar met allerlei lichtkleuren. Van neutraal daglicht tot hele warme sfeerverlichting met een gele ondertoon. Voor iedere ruimte en iedere functie is er dus een passende ledlamp verkrijgbaar. To zover deze blog: Overstappen op LED verlichting