Lifestyle

Paneelradiator informatie

By  | 

Paneelradiator informatie

Dit is een blog met Paneelradiator informatie. In mijn nieuwe huis hebben wij deze paneelradiator. Die zat er al in. Elke nacht vooral begon hij te tikken en watergeluiden te maken, ik werd er gek van. Ik ben online gaan kijken wat ik het beste kon doen en toen kwam ik deze gouden tip tegen: Dat ik hem meerdere keren moest ontluchten. Sindsdien werkt hij prima en heb ik er geen last meer van. Ik dacht ik gooi al deze info in een blog. Wellicht heb jij er wat aan.

Paneelradiator

Een van de meest gebruikte radiatoren is de paneelradiator. Paneel radiatoren zijn opgebouwd uit een of meerdere met water gevulde geribbelde platen met daartussen een of meerdere golvende panelen voor convectie warmte. Er zijn een heleboel paneelradiatorkeuzes. Zo zijn er paneelradiatoren met een ombouw, een geheel vlak paneel of een geïntegreerde radiatorkraan.

Thermrad Compact 4 gespot op cvkoopjes.nl

Voordelen

Door het relatief grote oppervalk van deze radiator geeft het extra veel warmte. Daarnaast warmt het ook extra snel op vanwege de eerder genoemde ribbels. Ze zijn ook nog eens makkelijk schoon te houden en ze staan mooi bij ieder interieur.

 Thermrad Compact-4 Plateau gespot op cv koopjes.nl

Nadelen

De paneelradiator is relatief groot, dus het zal een groot stuk muur in beslag nemen. Daarnaast maakt het iets meer geluid dan andere radiatoren. Als je de paneelradiatoren niet met regelmaat ontlucht kunnen ze gaan ruisen en borrelen.

Henrad Compact All In

Ontluchten

Ontluchten is iets wat je het beste met regelmaat kunt doen. Op deze manier heb je het minste last van het water of tik geluid. Ontluchten raad ik aan bij iedere radiator. Je hebt een sleuteltje aan de bovenkant van je CV/ Radiator. Die draai je een beetje terwijl je een doekje in de buurt houdt. Er zal dan eerst een tijdje lucht uitkomen en daarna water. Op het moment dat er water uitkomt, draai je hem weer dicht en maak je met het doekje even het vrijgekomen water schoon. Vaak moet je dit aan het begin dagelijks doen en daarna niet echt meer.

Tot zover deze blog over Paneelradiator informatie. Hopelijk had je er wat aan. Tot de volgende.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.