Lifestyle

5 tips voor als je een parasol gaat kopen

By  | 

5 tips voor als je een parasol gaat kopen

Yes! De lente is begonnen. Het is tijd om de tuin helemaal in orde te maken voor lange zomerse middagen met de barbecue aan. Ik vind het heerlijk om de tuin weer gezellig te maken. Eerst alle troep eruit, alsof je letterlijk de winter aan het opruimen bent. De heg snoeien, leuke plantjes in de bakken. Het speelgoed schoonmaken (klusje voor de kids). En een nieuwe parasol kopen. Want die misten we vorig jaar heel erg. Onze tuin heeft heel veel zon en soms was het er gewoon té warm. Maar wat moet je eigenlijk op letten als je een parasol gaat kopen. Ik heb het voor je op een rijtje gezet:

1. Kijk waar de zon vandaag komt

Het is handig om eerst eens te bekijken waar de zon vandaag komt. Waar is het echt nodig dat er schaduw is en waar moet de parasol dan staan? Want als dat plekje waar je ’s ochtends het liefst ontbijt met je verse vruchtensmoothie tot 12 uur ’s middags in de schaduw ligt, dan heb je die parasol daar niet nodig! De stand van de zon bepaalt waar je parasol komt te staan.

parasol kopen online

  1. Bepaal het formaat

Als je eenmaal weet waar je de parasol gaat neerzetten dan is goed om te meten hoe groot hij moet zijn om voldoende schaduw te bieden. Ik heb ooit een parasol gekocht (de goedkopere versie) die uiteindelijk precies groot genoeg bleek om één zitplaats aan de tuintafel van een beetje beschutting te voorzien… Echt zonde van het geld en de hele zomer ruzie wie er in die ene stoel mocht zitten! Dus: schaf nog niets aan voordat je weet welk formaat je nodig hebt.

  1. Hoe blijft ‘ie staan?

Bekijk van te voren ook wat voor voet je kwijt kunt. Een zweefparasol (gebogen versie die je boven de tafel kan hangen) heeft namelijk een grotere voet nodig dan een parasol met een rechte stang. Geen plek voor zo’n grote parasolvoet op je kleine balkonnetje? Je hebt ook handige standaards die je aan een muur kunt bevestigen.

  1. Kies je kleur

Dit kan in de winkel en hoeft niet perse thuis. Je kijkt de hele zomer naar je parasol, dus ga voor een kleur die je mooi vindt. Kies je toch maar voor die oranje, omdat de grijze “op dit moment niet op voorraad zijn”? Niet doen! Hij staat de hele zomer in je tuin en is letterlijk een eye-catcher, als dat fluorescerend oranje kleurtje je dan na twee weken al stoort, word je niet blij! Ga dus voor iets dat past bij jou en je tuin.

  1. Vervoer

Een parasol is meestal best een groot ding. Dat past dus echt niet in jouw Fiatje 500 en ook de stationwagen schiet hier vaak toch tekort. Lekker online bestellen bij parasol-shop, dan komen ze hem gewoon brengen!

Geniet van je zomer!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.