Lifestyle

Planten kopen in een online tuincentrum

By  | 

Planten kopen in een online tuincentrum

Planten kopen in een online tuincentrum. Welk seizoen van het jaar het ook is, nieuwe planten kun je altijd wel gebruiken. Maar je hebt helaas lang niet altijd de mogelijkheid om een tuincentrum te bezoeken. Op dit moment bevinden we ons zelfs nog in een landelijke lockdown. Daarom is het prettig om te weten dat je ook genoeg mogelijkheden hebt om bij een online tuincentrum nieuwe bloemen of planten te bestellen. En vaak is de keuze er nog uitgebreider dan in een fysiek tuincentrum bij jou in de buurt!

planten online tuincentrum kopen

Van binnen tot buiten

De een heeft maar een paar nieuwe kamerplanten nodig, de ander wil zijn of haar complete tuin een grondige make-over geven. Als dat laatste het geval is, dan heb je misschien wel iets aan deze tips. Maar waar je nieuwe planten ook komen te staan, weet dat je online uitgebreide mogelijkheden hebt. Een beetje online tuincentrum beschikt vast en zeker over leuke inspiratiepagina’s om ideeën op te doen. En mocht dat toch niet het geval zijn: een beetje struinen door de webpagina’s met het productaanbod levert je ook al genoeg geschikte voorbeelden op.

Voedselhanger vogels gespot op bakker.com

Denk wel aan de garantie

Als je producten online koopt, wil je wel zeker weten dat ze doen wat ze moeten doen en dat er dus garantie op zit. Dat is bij het online kopen van planten en bloemen natuurlijk niet anders. Het is daarom belangrijk om je aankopen bij een online tuincentrum te doen waarvan je weet dat ze gunstige garantievoorwaarden hanteren.

Kies een tuincentrum dat in elk geval de wettelijke garantie toepast. Meestal heb je op bloembollen en zaden dan 1 jaar groei- en bloeigarantie en op kamerplanten, vaste tuinplanten, struiken, bare rooted en bomen 6 maanden groei- en bloeigarantie. Je ziet het: planten in een online tuincentrum kopen geeft je dan net zo veel zekerheid als wanneer je voor een fysieke winkel zou kiezen.

Het grote voordeel van planten online kopen

Niet iedereen vindt het even leuk om op zaterdagochtend naar een tuincentrum te gaan. Achter elkaar aan lopen met grote en onhandige winkelkarren, jengelende kinderen, oudere mensen die maar niet snel genoeg doorlopen… Ideaal dus als je je planten en bloemen ook gewoon vanaf je luie stoel thuis kunt bestellen en laten bezorgen. Op elk gewenst tijdstip van de dag (en nacht!).

Enige nadeel van online planten bestellen: je krijgt er de geur niet van mee tijdens het zoeken naar geschikte exemplaren. Maar wie weet welke technologieën er in de toekomst nog allemaal gebruikt gaan worden bij het online shoppen…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.