Lifestyle

Printer lekker thuis printen

By  | 

Printer lekker thuis printen

Printer lekker thuis printen. De wereld digitaliseert in steeds sneller tempo, dat is iedereen wel duidelijk. Met een smartphone, een tablet en een computer in huis, zou je denken dat je zoiets als een printer niet meer nodig hebt. Toch kan een printer erg handig zijn, zowel voor jou als je kinderen. Heb jij nog geen printer in huis, of mis je hem weer nadat je hem al had weggedaan? Hieronder lees je tips voor het kiezen van de juiste printer in jouw geval.

Wat moet je de printer allemaal kunnen of doen?

Om een printer te kopen die past bij je wensen en eisen, is het belangrijk eerst goed na te denken over wat je er allemaal mee wil printen. Print je voornamelijk documenten op a4-papier, of wil je ook mooie foto’s zelf kunnen afdrukken? Kunnen documenten zwartwit afgedrukt worden, of gaat het ook om afbeeldingen in kleur? En gaat het bij foto’s om een kiekje zo nu en dan die je iemand wil laten zien, of moeten de foto’s echt helder en gedetailleerd geprint worden? Moeten de documenten of foto’s ook echt snel afgedrukt worden, of mag het best wat langer duren? En wil je tot slot ook dubbelzijdig of speciaal papier zoals enveloppen kunnen printen? Antwoorden op al deze vragen bepalen welke printer het best bij jouw situatie past. Zet daarom op een rij wat voor jou belangrijk is. Wat moet de printer perse kunnen of doen, wat is leuk als optie en wat is onnodig?

Kies het gewenste printertype: een inktjet- of laserprinter

Het eerste dat waarschijnlijk opvalt als je op zoek gaat naar een printer, is de keuze tussen een inktjet- of laserprinter. Inktjetprinters zijn vooral geschikt als je naast documenten ook foto’s wil printen. Nadelen van dit printertype zijn dat ze regelmatig gebruikt moeten worden om te voorkomen dat de printkop verstopt raakt, en dat de inktcartidges kunnen uitdrogen.

Laserprinter

Een laserprinter is vooral geschikt voor het razendsnel printen van documenten met tekst en afbeeldingen. Hoewel het door de poedertoners niet veel uitmaakt als je langere tijd niet print, is dit type erg geschikt als je veel print. De aanschafprijs is hoger en de toners zijn ook duurder dan cartridges bij inktjetprinters, maar doordat je er ook veel meer mee kunt printen komen uiteindelijk de kosten per pagina lager uit. Erg handig: tegenwoordig is zowat iedere printer een wifi printer. Hiermee kun je thuis vanaf welk apparaat dan ook, via een verbinding met je router iets uitprinten.

printer
Hp printer gespot op printabout.nl

Alleen printen, of ook scannen en kopiëren?

Verder zal vooral opvallen dat sommige printers alleen maar kunnen printen, maar dat andere ook kunnen scannen en kopiëren. Printers die alle drie deze functies hebben, worden ook wel all-in-one-printers genoemd. Ga bij jezelf na of je alleen dingen wil printen, of dat je ook kopieën van documenten wil kunnen maken of documenten of foto’s wil kunnen inscannen.

Waarom mag een printer thuis niet ontbreken?

Door de coronapandemie zijn veel mensen thuis gaan werken. Ook in de toekomst, zal naar verwachting werken op locatie veel minder plaatsvinden. Het heeft diverse voordelen om teksten die je moet lezen te printen in plaats van deze op een scherm te lezen. Allereerst is het lezen van tekst op papier veel minder vermoeiend voor je ogen. Moet je een tekst corrigeren, of wil je er opmerkingen bijschrijven? Mensen lezen geprinte teksten veel geconcentreerder, en zijn veel minder geneigd zinnen of zelfs hele paragrafen over te slaan. Tot slot is bij een tekst op papier de opbouw veel duidelijker en zichtbaarder. Dit helpt bij de mentale verwerking en opslag van de tekst. Het is dan ook niet voor niets dat een digitale tekst veel minder goed onthouden wordt dan een geprinte versie.

Verder

Verder is ook tijdens de lockdowns (vooral die met de schoolsluiting) tijdens de coronacrisis gebleken hoe handig het is voor je kinderen om een printer thuis te hebben. Opdrachten voor school die de juf of meester had opgestuurd moesten immers vaak toch met pen worden ingevuld. Had je geen printer in huis, dan zat je waarschijnlijk met je handen in het haar. En moest je je kinderen bezighouden, maar had je geen kleurboek of knutselwerk meer in huis? Online kun je allerlei tekeningen en bijvoorbeeld uitknipvellen downloaden om vervolgens uit te printen. Tot zover deze blog: Printer lekker thuis printen tot de volgende.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.