Lifestyle

PVC vloer stappenplan 

By  | 

PVC vloer stappenplan 

PVC vloer stappenplan. Heb je net een nieuwe PVC vloer gekocht en ben je van plan om het zelf te gaan leggen? Je wilt dan uiteraard geen fouten maken, deze beschadigingen zul je immers altijd blijven zien. Je zou ervoor kunnen kiezen om de vloer te laten leggen. Toch is het vrij eenvoudig een vloer zelf te leggen. Met deze vijf tips moet het vast lukken. 

Stap 1: Meet de vloer op 

Voordat je begint met het plaatsen van het PVC op de ondervloer moet je het een en ander meten. Zoals Peter Gillis altijd zegt: meten is weten. Door dit te doen, weet je precies waar de vloer komt te liggen. Ook weet je hierdoor of je stukken zult moeten snijden. De kans is groot dat dit het geval is, koop daarom wat meer PVC voor de zekerheid. 

pvc vloer keuken
PVC vloer gespot op quick-step.nl

Stap 2: Maak de vloer schoon

De voorbereiding is nog niet afgelopen, de ondervloer moet namelijk ook nog geveegd en/of gestofzuigd worden. Breng vervolgens een primer aan zodat de egaline goed hecht aan de ondervloer. Je hebt dit alleen nodig als je een plak PVC vloer zult leggen. De ondervloer moet hiervoor namelijk egaal en glad zijn. Dit is bij PVC laminaat niet nodig, al moet de ondervloer dan alsnog schoon zijn. 

Stap 3: Egaliseer de ondervloer

Net noemden we al dat je de ondervloer moet egaliseren als je gekozen hebt voor een plak PVC vloer. Dit doe je dus met een primer, hierdoor hecht de lijm namelijk goed aan de vloer die er nu al ligt. Je mag na het egaliseren 5 uur niet op de ondervloer lopen. Ook moet je de vloer nog schuren nadat de egaline uitgehard is. Maak de ondervloer daarna weer schoon. 

Stap 4: Laat de vloer acclimatiseren

Voor je een nieuwe PVC vloer kunt plaatsen, moet het acclimatiseren. Hiervoor moet het gedurende een hele dag in een ruimte op kamertemperatuur liggen.

Stap 5: Plaats de PVC vloer

Je hebt alle voorbereidingen getroffen en kunt daarom nu echt de nieuwe PVC vloer plaatsen. Het leggen van de vloer spreekt over het algemeen voor zichzelf. Ook kun je de instructies op de verpakking van het PVC gebruiken. Bij het lijmen van de plak PVC vloer is dit tevens het geval, al moet je wel weten dat het nog gewalst moet worden nadat je het geplaatst hebt.