Lifestyle

Raamdecoratie

By  | 

Raamdecoratie
Wat kun je allemaal met een raam?

In ons nieuwe huis hebben we zoveel ramen waar nog wat mee gedaan moet worden, dus ben ik een beetje inspiratie aan het opdoen online. In de slaapkamer hebben we tijdelijk onze oude gordijnen opgehangen welke te lang zijn, dus die willen we op den duur vervangen of laten inkorten. De kinderkamers moeten nog verduisterende gordijnen krijgen en leuke raamstickers. De Huiskamer heeft al schuifpanelen aan een kant. De andere kant is nog leeg en ook de keuken moet nog voorzien worden van  houten jaloezieën. In deze raamdecoratie blog deel ik mijn bevindingen met jullie.

Raamdecoratie
Los van gordijnen, luxaflex of jaloezieën  vind ik het zelf ook leuk om de ramen te decoreren. Online kun je hele leuke stickers kopen voor op je raam. Noah is gek op de Minions en Nimra houdt van de ‘Giwaf ‘zoals ze dat zelf zo lief zegt. Google maar even op raamstickers en je komt er genoeg tegen.

giraf aam sticker

Raamstickers gevonden op VTwonen en muurdeco4kids

minion raam sticker

Plisse Gordijnen
Wij hebben een klein WC raampje waarbij het fijn is als er niemand naar binnen kan kijken, maar waar we wel juist willen profiteren van het daglicht. Dan zijn plissegordijnen weer ideaal. Trapraampjes zijn ook super geschikt voor plisjes.

plisse gordijnen

Houten Jaloezieën
Ik ben er al helemaal verliefd op nadat ik ze gezien had bij mijn vriendin Tessa. Eigenlijk zijn het net luxaflex maar dan van hout. Je kan ze tegenwoordig op maat laten maken en online bestellen. Super handig maar wel vrij prijzig. Ik zit zelf te denken aan witte houten jaloezieën. Dat geeft ruimte en het is lichter dan zwart. Zwart daarentegen staat geraffineerder en accentueert dan wel weer echt de ruimte.. Keuzes.. dilemma!
houten jaloezien zw

Verduisterende en lichtdoorlatende gordijnen

Lichtdoorlatende Gordijnen worden ook wel inbetween/vitrage genoemd, een vitrage stof laat veel licht door waardoor de ruimte zo licht mogelijk blijft.  In de huiskamer kun je bijvoorbeeld kiezen voor deze variant. Deze gordijnen zijn meer sfeermakers. Overgordijnen en verduisterende gordijnen laten erg weinig of zelfs helemaal geen licht door. Er zijn overgordijnen die nagenoeg geen licht doorlaten en daarnaast zijn er ook overgordijnen die helemaal geen licht doorlaten, deze stoffen zijn dus 100 procent verduisterend.

vt wonen

Raam Accessoires
Een raam opleuken naast de gordijnen is ook een must. Ik sluit deze blog dan ook af met wat leuke pinterest afbeeldingen van raamdecoratie.

mooie raam decoratie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *